Здравейте,
След като успешно монтирахме метанова уредба на golf 3 1.6 abu, остана да се монтира аванс процесора.
Аванс процесора е на AEB Cobra 515N, ако не се лъжа.
Според схемата аванс процесора има следните изводи:
2 - извода, които не се свързват никъде,
2 - извода към делко,
2 - извода за захранване.
1 - извод за газовия клапан,
1 - извод за потенциометър на дроселовата клапа.
Въпросът е че кабела за дросела е един, а реално имам 4 извода.
Към кой от тях трябва да се свърже?
Благодаря за отделеното време.
Свързване на AEB аванс процесор
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Свързване на AEB аванс процесор
Според това:
http://www.aeb.it/Products/Products/ProdID/22
изтегли си усермануала в пдф формат. Там е дадено, че се свързва към сигналния кабел на тпс паралелно.
Т.е. при теб това е 41пин на ЕКУ-то, мисля, че мярнах кафяв цвят, ама по-добре го виж за всеки случай със сигурност дали е той. Идеята на този кабел към ТАП-чето е, че ако смачкаш газта докрай, тап-чето да разбере това и да махне предварението. Реално сигналът на тпс ти го дават при затворена клапа 1.9Волта, а при макс. отворена 4.9В. По това също може да се ориентираш кой от четирите е.
http://www.aeb.it/Products/Products/ProdID/22
изтегли си усермануала в пдф формат. Там е дадено, че се свързва към сигналния кабел на тпс паралелно.
Т.е. при теб това е 41пин на ЕКУ-то, мисля, че мярнах кафяв цвят, ама по-добре го виж за всеки случай със сигурност дали е той. Идеята на този кабел към ТАП-чето е, че ако смачкаш газта докрай, тап-чето да разбере това и да махне предварението. Реално сигналът на тпс ти го дават при затворена клапа 1.9Волта, а при макс. отворена 4.9В. По това също може да се ориентираш кой от четирите е.
Re: Свързване на AEB аванс процесор
Ясно, ще го свържа и ще пиша отново.
Благодаря много за информацията.
Благодаря много за информацията.
Върни се в “Автогазови уредби”