Златната настройка е литър над бензиновия.Това е оптималното като настройка,дори и за най-добрия газов инжекцион.
Ако ти гори на дълго 7 то при добра настройка трябва да е 8.

slavei2003 написа:Разхода на газ се засича по друг начин.Не е пълно-пълно!
Карам вектра 1995г.1,6 моно и разхода сега е около 14 газ. само градско на къси разстояния.
Карам коли на газ от 1991г.
IcoMk3 написа:Точно пълно-пълно се засича. Ако ми дадете по-добър начин за изчисляване,ще ви призная.
slavei2003 написа:Четете,образовайте се и правете експерименти!
stefan4o написа:IcoMk3 написа:Точно пълно-пълно се засича. Ако ми дадете по-добър начин за изчисляване,ще ви призная.
Сега разбирам как е възможно такава кола да гори 10 градско - като я засичаш неправилно![]()
Верният начин е - пълниш някакви литри на чисто празна бутилка - 10-15-20 и караш, докато свърши
stefan4o написа:Ако успееш да направиш реален 10/100 градски разход със студени стартове и къси разстояния веднага ти докарвам моята Джета и ти давам 100 кинта да я настроиш по същия начин
Аз ти обясних как се засича ВЯРНО разход на газ, пък оттам насетне си прави сам своите изводи и заключения.
IcoMk3 написа:Колеги,днес пак си играхме със сондата,и при зареждане установихме че стрелката не мърда,а поплавъка по принцип я движи,и явно затова не изключва на 80%. Казах на човека да спре,и чак тогава стрелката явно от внезапното силно налягане се премести и показа че бутилката е пълна догоре. След това му казах да пробва да напълни още но не му позволяваше. Но защо стрелката не се местеше докато пълнеше? Това не мога да си обясня. Чудя се дали направо да не отивам при майстор да ми слага нова сонда.
Относно изпарителя, откакто смених термостата,всеки път пипам изпарителя,и смея да твърдя че загрява добре,и бързо.
Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 26 госта