Въздушни въпроси
Въздушни въпроси
Въпросът ми е при ограничаване на въздуха и съответно регулиране на газта(т.е. добро съотношение въздух-газ)как ще се отрази на вървеж и харч?Сместа ще е ли малко по-богата като няма да среща толкова голямо съпротивление от въздуха?А по принцип при по-голямо и при по-малко съотношения газ-въздух колата върви ли повече и по-малко?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
С ограничаване на въздуха ще намалиш и газта , навлизаща в двигателя , което не винаги води до "спъване"... всичко опира до подбора между въздушния вход на двигателя и диаметъра на дифузьорите на плочката.
При по-бедни смеси колата до едно ниво на обедняване ще харчи наистина по-малко, но ще пали трудно, ще е доста мудна и така... това може да го направи някой пенсионер , но ако е някой "състезател" ефекта ще е отрицателен - ще настъпваш , няма да върви , а ще харчи...
При по-богата смес пък го има също този ефект... при пенсионера , дето сменя на 1500 оборота предавки богатата смес е само един минус и колата ще харчи повече , при "състезателя" е възможно да има подобрен вървеж и нормален разход (не по-нисък обаче! )
При по-бедни смеси колата до едно ниво на обедняване ще харчи наистина по-малко, но ще пали трудно, ще е доста мудна и така... това може да го направи някой пенсионер , но ако е някой "състезател" ефекта ще е отрицателен - ще настъпваш , няма да върви , а ще харчи...
При по-богата смес пък го има също този ефект... при пенсионера , дето сменя на 1500 оборота предавки богатата смес е само един минус и колата ще харчи повече , при "състезателя" е възможно да има подобрен вървеж и нормален разход (не по-нисък обаче! )
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
въздух
В старата ми фирма караха колите при некакъв газаджия в Обеля, който им ограничаваше въздуха с тапа за канализационна тръба фи-50. И на всяка експериментално определяше колко да изреже,отворчето. Вървяха си добре колите и с нормален харч. Аз колко и да се опитвах все не става. Наи-добре ми върви с нов филтър и най-малко ми харчи. Намерих Филтрони по 4 лв и си ги сменям всеки месец 2000-2500км. градско. През отпуската като карам на дълго се цапа много по-малко.
Върни се в “Автогазови уредби”