За или против спирането на бензинова помпа по време на работа на газ.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
газаджиКата
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За или против спирането на бензинова помпа по време на работа на газ.

Мнениеот газаджиКата » Чет 13 дек 2018 23:50

Не знам какво да пиша, честно. Начетох се на ... не просто... При всички системи ако се поставят както трябва има задължителен бутон превключвател, който отделя газовата и бензиновата системи. Което означава, че при превключване на газ НЕ трябва да се върти бензиновата помпа ( няма и логика да го прави ), при инжекционите спира подаването на ток към инжекциона на бензиновата система, при карбуратори и моноинжекция спирането на помпата е задължително.

Ако карате с двете горива едновременно, освен че ще изтормозите колата, ще скапете двигателя и можете да се подпалите, по-евтино обаче няма да минете :D И не знам защо, някой би искал да прави това. :eek

Ето ти изображение на стандартен газов инжекцион, подобно е и при обикновенната газова уредба, но без инжекторите и при по-опростените без управляващ модул. Изображение

Тъй като е зима паленето на бензин е задължително условие, при автоматичните превключватели изчаква колата да достигне работна температура около 40-50 градуса, други са с време, трети са при достигане на определени обороти на двигателя.

Зимата паленето на бензин е абсолютно задължително, да не обяснявам защо, просто приеми, че е задължително. През по-топлите сезони е желателно да се пали на бензин, като не е задължително, особено лятото. Добре е и от време на време да се шофира на бензин за да се избегнат, не проблеми със двигателя, а със самата бензинова горивна система, не са фатални но, може би няма да се случат, но не е невъзможно и ... са излишни проблеми :D

Ти си с голф 3, предполагам моно не прочетох какъв ти е мотора и по това което чета надали си слагаш инжекцион :D :D :D Допитай се до някой, който е слагал, като не ти се ходи на сервиз ( макар, че надали ще се справиш добре със настройката, но ако има някой който си е слагал сам и е успявал, да ти помогне, може и да се справиш ).
Тук ако още е валидно имаше инструкции:
http://www.pliki.drypa.pl/entry-6020ef32043876d4e2fe59151d6975c3.htm
изкупуване на автомобили софия изкупуване на автомобили автоморга бургас каблешково айтос ахелой равда втора ръка части скрап изкупува метали скрап бургас ахелой айтос каблешково топ автомобилна диагностика всички коли софия премахване на egr fap adblue чип тунинг софия пътна помощ репатрак софия магистрала тракия перник транспорт коли roadhelo road assistance bulgaria транспортни услуги пловдив софия страната товарен транспорт товарно такси товарни транспортни услуги з Пловдив София цяла България 3,5 т. транспорт товарно такси бус под наем с шофьор или без транспортни услуги пловдив страната товарен транспорт товарно такси хамали пловдив преместване кътри чисти извозва транспорт пренасяне пътна помощ софия пловдив бургас варна стара загора сливен ямбол магистрала тракия пътна помощ репатрак 24/7 roadside assistance bulgaria софия пловдив бургас варна стара загора сливен ямбол магистрала тракия пътна помощ репатрак 24/7 roadside assistance plovdiv пловдв област град и тракия магистрала стамболийски кричим перущица

Последна промяна от газаджиКата на Нед 22 юни 2025 22:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 14 дек 2018 7:12

Не зная защо реши, че този пост допринася с нещо към темата. Освен това при карбураторите НЕ Е желателно да се спира бензина през помпата, защото при повечето е механична - има мембрана. Ако я оставиш на сухо известно време после протича и сменяш нея или цялата помпа.

Потребителски аватар
Алекси Георгиев
Автомобил: Skoda Octavia 1
Двигател: AGN 1998

Мнениеот Алекси Георгиев » Пет 14 дек 2018 10:37

Някой газови инжекциони при по-големи натоварвания и високи обороти, когато рейката не смогва, минават на бензин. Какво правим, ако бензиновата помпа в такъв момент е спряна? Ще изпреварваш ли или ще търсиш ключето?
Бензиновата помпа е консуматив - рано или късно я сменяш така или иначе.
Аз не бих я спрял.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пет 14 дек 2018 18:19

[quote="газаджиКата"][/quote]

От 5 години си карам карбураторната кола на газ с работеща през това време бензинова помпа.Преди мен баща ми я кара така 13 години.Вземи се образовай малко преди да пишеш глупости по форумите,че ми е писнало от пишман майстори...

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 14 дек 2018 18:32

stefan4o написа:
nikson85 написа:лоши токови връзки. :icon_lol

:bowdown :bowdown
Те такъв точно термин не бях чувал. Недей казва друг път, че са ти ясни електриките. Че ще ти се смеят гаргите.

Това не е термин а мен термините не ме интересуват. :mhihi

Потребителски аватар
Курт Деликуртев
предупреждение за БАН
Автомобил: Passat Variant 2001
Двигател: AWT

Мнениеот Курт Деликуртев » Пет 14 дек 2018 18:35

Как може бензиновата помпа някой да я обяви за консуматив? :screwy

Карал съм поне 6 пасати на бензин/газ, някой стигаха до 700 хил. км, бензинова помпа не си е заминавала, ама всички ми ги правиха да изключват като мине колата на газ!

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 14 дек 2018 18:47

Газажийка ако си мислиш че кат сложат газ майсторите спират и бензиновата помпа жестоко се лъжеш. Това се прави отделно. Слагат ти клапан дет връща бензина и толкоз.

Потребителски аватар
Алекси Георгиев

Мнениеот Алекси Георгиев » Пет 14 дек 2018 19:59

Курт Деликуртев написа:Как може бензиновата помпа някой да я обяви за консуматив? :screwy

Е така. Ти я пускай и я спирай по 50 пъти на ден с някакви ключета изкарани от... да не казвам къде и я кисни в нещо, налято преди два месеца, което само мирише на бензин и си я карай 20 години. Бензиновата помпа е сложена за да работи. Ти изобщо що не земеш да изкормиш цялата бензинова система... Нали пасата е на газ, кво ти дреме :gruebel

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 14 дек 2018 20:45

На 3-ката я бях направил да се изключва когато беше с 1.6/101 к.с. и обикновена газова,но нещо взе да да неще да пали лесно и при преминаване от газ на бензин се поучаваше една "дупка" докато зацепи...
После си я оставих да работи и така вече 5-та година го карам...мързи ме да сложа едно реле честно казано :biggrin
На 2-ката на която пък сложих 2Е/115 к.с. и която ще бъде със обикновена уредба и сложих едно реле което прекъсва + към помпата и бензиновите дюзи,понеже помпата леко издава някакви звуци и не ми се рискува да не изгори.
Всеки сам си преценява дали да я изключва,лошото е да не я остави без бензин само.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 14 дек 2018 20:48

След като сложих газовата помпата кара 5 години и 80 000км. 40 000км преди това беше на бензин. Аз не наливах често бензин а е трябвало да изгарям стария бензин. Значи помпата е изкарала 120 000км. Ама много зависи и каква е помпата щот де се вика и 50 000км може да изкара.

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 14 дек 2018 20:59

При мен и на двете коли са оригиналните бош по над 20 години.Но на 2-ката е към края си,като слушам как румоли :mhihi

Потребителски аватар
Курт Деликуртев
предупреждение за БАН
Автомобил: Passat Variant 2001
Двигател: AWT

Мнениеот Курт Деликуртев » Пет 14 дек 2018 21:04

Bai Sando написа:При мен и на двете коли са оригиналните бош по над 20 години.Но на 2-ката е към края си,като слушам как румоли :mhihi

Санде, ама и помпите имат души да знаеш! И аз мисля като теб, че е най-добре да се изключва автоматично.

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 14 дек 2018 21:45

Така е,то всичко си има живот

Потребителски аватар
Алекси Георгиев

Мнениеот Алекси Георгиев » Пет 14 дек 2018 21:51

Курт Деликуртев написа:
Bai Sando написа:При мен и на двете коли са оригиналните бош по над 20 години.Но на 2-ката е към края си,като слушам как румоли :mhihi

Санде, ама и помпите имат души да знаеш! И аз мисля като теб, че е най-добре да се изключва автоматично.

Душата на бензиновата помпа не е само да може да "пали", а да дава нужния дебит във всяко отношение! Така, че не ми говори повече.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 15 дек 2018 0:03

За моно е по-добре да се спре.Иначе колата като седи на паркинга,помпата щеше да върти.А тя е електромотор и има някакъв ресурс,за какво да го пилеем?Отделно прекарвайки бензина през двигателния отсек и през себе си го загрява и скапва по-бързо.От там се скапват и маркучите.Голямо дъвчене 4 страници.
Моята я спрях чак когато почна да вие на умряло,вадих и чистих,оправих звука.Вече е на 24-5 години като възраст.

Върни се в “Автогазови уредби”