Добър двигател за газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Добър двигател за газ

Мнениеот 777 » Чет 17 сеп 2020 12:57

Питам по принцип, защото в близката половин-една година може да се оглеждам за друга кола. Малко се изненадах да науча, че едва ли не вече "няма газ", т.е. дори бензиновите коли на 10г не стават за ГИ не само най-новите. Последните години съм на дизелова тема и съм проспал новостите :)

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Чет 17 сеп 2020 13:09

Ами реално погледнато с повечето европейски производители, това по един или друг начин е вярно. Просто заради регулациите в Европа. Бензинова кола на 10г. си е 2010, което е примерно Пасат B6, който вече е 5 години в производство с такъв двг. /първите такива са от 2005 тип FSI/. Реално предимствата на този тип двигател с директно впръскване са по-нисък разход на гориво, повече въртящ момент /когато е с турбина/, екология и т.н. "Нова" кола, втора употреба за жалост трябва да се гледа повече при покупка. Повече системи, по-сложни компоненти, не толкова лесна римонтопригодност и т.н. Има огромна разлика 2010 да си искал да купиш 10 годишна кола и сега през 2020. Технологиите за добро или лошо са най-лесни при нови, почти нови коли. 10 годипна кола с екстри сега, може да ти излезе над 1/2 от цената да я направиш всичко да работи както трябва. Това ти говоря е изцяло от финансова гледна точка. При мисъл Кеф цена няма, всичките ми разсъждения са неприложими. Примерно DSG кутия автомат е супер яка за каране, плавно сменя, икономична е, ама стане ли и нещо си е тегавина, не много разбират и са си цифра за оправяне. Същата работа с помпите на бензинките, сега чисто новите коли имат и те филтри за твърди частици, за бензин ти говоря. Дизелите имат AdBlue и т.н. и т.н. след 2010, притежанието на автомобил си е почти като женитба, разбирай, разходите не са само за сватбата и тържеството, ами те следват докато сте заедно и понякога не са никак малки. Както и накрая може да завърши с тежък развод. Не искам да те отказвам, просто се опитам да ти намекна, че трябва много много хубаво да се гледат колите и задължително с читава диагностика и задължително тестваш абсолютно всички системи и екстри, дали и как работят. Отново късмет и ако имаш желание да споделиш повече детайли за предпочитанията ти, ще те насочим по-добре.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 17 сеп 2020 13:09

BMW x3 2.5 БЕНЗИН

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Чет 17 сеп 2020 13:19

Колегата, ако има пари за даване за Е83 X3 Бензин, по-добре да се насочи към нещо, което няма да му струва 2.000 лева на година просто да си седи :))) Иначе N52B25 е много добър мотор. Останалата част от E83, не толкова. Скъпа е за отглеждане просто.

tone6192
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tone6192 » Чет 29 май 2025 16:22

VAG като цяло не са лоши автомобили имат си доста глезотийки, но с тези FSI, TFSI и т.н., 1.4, 1.6, 1.8 , 2.0, 3.2 и 3.6 измишльотини ме принуждават да си купя дизел, а аз го ненавиждам.
Има мотори на ставащи на газ:
1.6 102 bse се поставя в passat има ги до 2010 година. същия се слага и в шкода до 2013, а го има и в ауди а3 и а4 и в сеат алтеа и exeo.
2.0 109 за съжаление всички те са на метан, тоест дори по снимки автомобилите си изглеждат уморени. Има го в Caddy, до 2015 година и в Тауран май до 2010 година.
има и няколко варианта за 1.4 около 80 коня, слагам в Polo и малките Skodi
Все пак ако се излъжеш и се огледаш в 1.4 TGI, мотора на бакшишите слагам в голф такситата също страдат от нагари по клапаните, даже още повече от стандартен бензинов мотор. Поне на прима виста това излиза, като инфо. Тук компетентен и опитен колега може да добави информация за мотора.
Kia i Hyundai са добри алтернативи, но разлика в качеството , разбира се има.

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Чет 29 май 2025 18:27

tone6192 написа:VAG като цяло не са лоши автомобили имат си доста глезотийки, но с тези FSI, TFSI и т.н., 1.4, 1.6, 1.8 , 2.0, 3.2 и 3.6 измишльотини ме принуждават да си купя дизел, а аз го ненавиждам.
(

Я пак? Бензиновите мотори на ФВ, включително и шестаците 3-2 и 3.6 са измишльотини??? :screwy
И само да те светна, че няма бензинов двигател, дори и директ, който да не става на газ.
И последно- ти добре отговаряш на човека, но той ако е чакал на теб е нямало да си купи никога кола. А помисли защо? Едва ли ще се сетиш. :icon_lol

tone6192
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tone6192 » Пет 30 май 2025 9:28

zdravkop64 написа:
tone6192 написа:VAG като цяло не са лоши автомобили имат си доста глезотийки, но с тези FSI, TFSI и т.н., 1.4, 1.6, 1.8 , 2.0, 3.2 и 3.6 измишльотини ме принуждават да си купя дизел, а аз го ненавиждам.
(

Я пак? Бензиновите мотори на ФВ, включително и шестаците 3-2 и 3.6 са измишльотини??? :screwy
И само да те светна, че няма бензинов двигател, дори и директ, който да не става на газ.
И последно- ти добре отговаряш на човека, но той ако е чакал на теб е нямало да си купи никога кола. А помисли защо? Едва ли ще се сетиш. :icon_lol

Противоречние 1: Ще ме прощаваш колега, но дори и ти си сменил марката ... не че нещо .
Противоречние 2: дори дизелите стават на газ, почнаха и хибрите и тяха да ги думкат на газ. недей да разправяй Танто за кукуригу. Всички светила в газаджийството препоръчват да не се занимаваш с глупости и да си караш на бензин .
Противоречние 3: попринцип във форумите винаги следва да има обратнва връзка. Тоест автора на статията следва да е дал информация за своя избор. Тоест по твойто "сещане" може още да не се е сдобил с перфето-мобиле..

Написаното от мен, касаещо изпърделите бензинови двигатели с директно впръскване (технология взаимствана от дизелите) на VAG, а и не само е по повод моята мъка, че съм принуден да карам vw passat 1.6 102 к.с. с опция слагане на газ, а и простота.

zdravkop64

Мнениеот zdravkop64 » Пет 30 май 2025 13:03

Ти си мъка отвсякъде- ако дори не подозираш да ти го кажа. Противоречия и пълни небивалици има само в собствената ти глава, да не кажа друга по- подходяща дума. 5 години съм карал Б6 3.2 първо без газ, а после и с газ, както и 1 година Б8 бензин. А защо съм сменил марката е мое лично решение, което няма нищо общо с глупостите, които си написал. Тия светила в газаджийстовото явно светят отново само в твоята светнала глава. Слава Богу че има светила като теб, които да ни разпространяват абсолютната истина. И последно- не бензиновите двигатели на ВАГ са изпърдяни, а главата ти.
И като за последно- знаех, че изобщо няма да разбереш какво съм написал в последните изречения в предишния си пост. Карай си рахитичния двигател и остави останалите да изберем нормалните и мощни двигатели.

tone6192
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tone6192 » Пет 30 май 2025 15:19

Хората му говорят с факти, а той замеря с екстременти. И трите ти противоречния, доказват, твоята грешка, а пък последните коментари, поакзват всеобщия ти начин на мислене.
Цигански истории не ми се слушат, че си спестил 3 литра бензин, като си сложил газ на директно впръскване и харчи бензин и газ, в съотношение 20 на 80 в добрите случай. Едва ли си минал 100 000 км. ососбено, с тая газ и мислене на едър таксиметров шофьор с бял (евентуално) потник.
Карай си дизеляка и не се занимавай с нагара по двигателите на VAG.
Силно се надявам коелгата да не ти е купил масларника, че сигурно още съжалява деня в който е пуснал темата ..

dtony
Автомобил: Passat 7
Двигател: Cdga 2012

Мнениеот dtony » Пет 30 май 2025 15:53

Tone, защо мислиш че метановите версии страдат от нагар?
Карал си?
Виждал си?
Чувал си?

zdravkop64

Мнениеот zdravkop64 » Пет 30 май 2025 16:39

tone6192 написа:Хората му говорят с факти, а той замеря с екстременти. И трите ти противоречния, доказват, твоята грешка, а пък последните коментари, поакзват всеобщия ти начин на мислене.
Цигански истории не ми се слушат, че си спестил 3 литра бензин, като си сложил газ на директно впръскване и харчи бензин и газ, в съотношение 20 на 80 в добрите случай. Едва ли си минал 100 000 км. ососбено, с тая газ и мислене на едър таксиметров шофьор с бял (евентуално) потник.
Карай си дизеляка и не се занимавай с нагара по двигателите на VAG.
Силно се надявам коелгата да не ти е купил масларника, че сигурно още съжалява деня в който е пуснал темата ..

Толкова си зле, че дори не подозираш. Какво означава "екстременти"? А "противоречния"? А "поакзват"? А "ососбено"??? И кво викаш- карам дизел??? :icon_lol :icon_lol :icon_lol Неграмотник! :screwy

tone6192
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tone6192 » Пет 30 май 2025 19:14

Техническите грешки нямат нищо общо с неграмотността...но, добре.
Съвет:
Човек, като няма какво умно да каже, по-добре да си замълчи, в случая да не пише глупости, и дане използва думи, на които да не знае значението.

Върни се в “Автогазови уредби”