Газов инжекцион или обикновенна газова уредба е това

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
birazagorka
Автомобил:
Двигател:

Газов инжекцион или обикновенна газова уредба е това

Мнениеот birazagorka » Вто 12 юни 2007 21:41

Момчета аз съм лаик в автомобилните неща . Бихте ли ме светнали има ли тук газов инжекцион или обикновенна газова уредба. Мисля да купувам тази кола . Собственика ми твърди , че има газов инжекцион. Може ли да се определи от картинката.
http://www.kolata.piczo.com/?cr=5&rfm=y

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Вто 12 юни 2007 21:49

Мотора не е на голф 4 но е доста сходен.
Не, това не е инжекционна газова уредба. Нямаш инжектори най-малкото.
Много бих се замислил дали да купя от търговец опитващ се да ме лъже.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 12 юни 2007 21:54

Обикновена газова уредба с ламбда контролер. :idea:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 13 юни 2007 9:17

AFT -нищо общо с Г4.
как не разбраха че няма как да се сложи мотор от непроизвеждан автомобил на произвеждан такъв!
Г4 не се прави по времето на тоя Г3-как става?

инжекцион-морген. най обикновена газова. ше плачеш...
бегай!

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 13 юни 2007 12:08

Добре изглежда колата, възможно е и читаво да е монтирана и нагласена газовата уредба, но трябва да я покараш и сам да прецениш , защото пълната инжекция малко се цупи на обикновената газова , но не е проблем, гласи се !

Аз друго се чудя, напоследък все повече и повече забелязвам притежатели на по модерни и по висок клас и година автомобили да изкат да си слагат газови системи. Ами извадили са тея хора една торба пари за колата, а в един момент нямат възможност да и купуват гориво!
Винаги съм се чудил на хора с автомобили от 99 ....2000 ... 2001 години тръгнали да слагат газови уредби :roll:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Сря 13 юни 2007 16:02

Добре изглежда колата, възможно е и читаво да е монтирана и нагласена газовата уредба, но трябва да я покараш и сам да прецениш , защото пълната инжекция малко се цупи на обикновената газова , но не е проблем, гласи се !
Аз друго се чудя, напоследък все повече и повече забелязвам притежатели на по модерни и по висок клас и година автомобили да изкат да си слагат газови системи. Ами извадили са тея хора една торба пари за колата, а в един момент нямат възможност да и купуват гориво!
Винаги съм се чудил на хора с автомобили от 99 ....2000 ... 2001 години тръгнали да слагат газови уредби

В една тема бях писал малко за теория на потребителския избор. Намери я, може да спреш да се чудиш. После ела да видиш как набира колата ми на газ до 190 по байр на климатик и съвсем ще спреш да се чудиш. Ааа и за месец и половина съм минал 3500км и не съм дал два джоба пари за бензин. В края на тази седмица пак ще има София-несебър-София. Ще станат 4500... значи грубо съм дал 450лв по-малко за периода... следиш ли ми мисълта... продаваш пасата... купуваш нещо по-ново, караш на газ и със парите който не си дал за бензин си плащаш вноската за по-хубавата колица... и... и си я караш с кеф.
Честито!

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 14 юни 2007 7:02

maniak написа: [Честито!

Всичко което казваш е прекрасно , но нещо ми е трудно да се съглася с теб , че на един Пасат 6-ца, които си го купил например със спестени пари от газ, пак ще сложиш газова уредба :roll: , малко е как да кажа .... :wink: , или например да сложиш газ на някои по-модерен модел на Мерцедес, ще има нещо сбъркано според мен в цялата работа.
Има една приказка дето старите хора са я казали , че ... "кучето скачало според тоягата" , та да се върнем на мисълта , че аз ако имам парична възможност да поддържам скъп и модерен автомобил, ами пич , и през ума няма да ми мине да му слагам газови уредби и т.н..
А колкото до високите скорости на газ, ами то и на бензин могат да се постигнат, разбира се като се премахне електронното ограничение в оборотите, но не ми се струва че на газ ако караш с 200 ще направиш голяма икономия. Дано не се лъжа но .... :roll:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 14 юни 2007 7:16

mafiota написа:
maniak написа: [Честито!

Всичко което казваш е прекрасно , но нещо ми е трудно да се съглася с теб , че на един Пасат 6-ца, които си го купил например със спестени пари от газ, пак ще сложиш газова уредба :roll: , малко е как да кажа .... :wink: , или например да сложиш газ на някои по-модерен модел на Мерцедес, ще има нещо сбъркано според мен в цялата работа.
Има една приказка дето старите хора са я казали , че ... "кучето скачало според тоягата" , та да се върнем на мисълта , че аз ако имам парична възможност да поддържам скъп и модерен автомобил, ами пич , и през ума няма да ми мине да му слагам газови уредби и т.н..
А колкото до високите скорости на газ, ами то и на бензин могат да се постигнат, разбира се като се премахне електронното ограничение в оборотите, но не ми се струва че на газ ако караш с 200 ще направиш голяма икономия. Дано не се лъжа но .... :roll:

Това за което пишеш,според мен е малко излишно.Да кажа защо:Дори и в страни като Англия с по-висок жизнен стандарт хората мислят и разсъждават как им е най-изгодно да се движат.Там определено не карат стари кошници и въпреки това има хора,които си слагат газови уредби на изключително мощни двигатели от рода на 3.0,4.4,5.0 и т.н. обеми.Все пак има двойна разлика в цената на бензин/дизел и газта от друга страна.Така,че хората си монтират газ и на много скъпи и нови автомобили.Да не говорим,че си спестяват от данъци и има държавна политика по субсидирането на монтажа на газ,заради екологични съображения.
Каква е разликата между бензина и газта? Газта като гориво е по-ниско калорична.Вече си има уредби с впръскване в течна фаза.Голям разход ли е на автомобил,който струва 200 000 лв да му се сложи такава уредба за 4-5-6 хил лв?Според мен не е.

Всеки гледа да пести.Кярът е една от движещите сили във Вселената.
Такива коментари от типа "Защо си взел такъв автомобил,след като ще му слагаш газ?" - и после се смеем на акъла на въпросния човек.Типично тъпо,кухо,изкривено балканско мислене.Факт.

Другата възможна реплика е "защо не си взе дизел?" - в белите държави си има изисквания за изгорелите газове,норми и т.н. и съответни данъци,застраховки и т.н..А и дизелите са по-скъпи като нови.

Така,че газта си струва при всички положения.Поне според мен.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 14 юни 2007 7:45

Никои не е казал че газта не си струва, просто досега не ми се е случвало да видя на някои автомобил след 2004 ....05,...06 г. с газова. И толкова ли са глупави тея производители на съвременни марки автомобили, че до сега не са пуснали сериино прозводство на Мерцедеси , БМВ-та, Ферарира и т.н. с газови уредби??? :wink: :lol:
А и защо ли притежателите на такива скъпи автомобили пък не "напират" да си слагат газ.???

А иначе и аз съм виждал на мощни двигатели монтирани газови уредби - на Зилове, Газки ....
Преди време свако ми дори имаше Зил с монтирана газова уредба , които гореше около 100/100 газ натоварен, но тои си беше приценил човека че този разход е по добър от колкото 40/100 бензин. 8)
Знам ли , хора различни , понякога човек по- се скъпи на триците от колкото на брашното.:)
Иначе за нашите по-стари каляски газта си е много добро решение на финансовите проблеми свързани с експлоатациата на автомобила на БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН ОТ СРЕДНА КЛАСА.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Чет 14 юни 2007 8:19

Човече само ще си загубя времето да ти обяснявам, опитах се, не искаш да разбереш.
Ще направя последен опит като се самоцитирам.
Цитат:
как ще слагаш гаааз на това чудовище
като един мой клиент навремето караше БМВ 740 и реши че няма пари и му тури газ
смееех

В икономиката има едно нещо което се казва рационален избор, накратко -Нуждите от блага на един индивид са безкрайни докато средствата за задоволяването им винаги са крайни. За това всички ние се опитваме с ограничените си средства да задоволим максимално количество от потребностите си. Не виждам защо трябва да дам x2 за гориво след като мога да си карам на газ и с остатъка да задоволя друга своя потребност като автомобила ми запазва динамичните си качества и е по-безвреден за околната среда.
Поради горните причини не съм съгласен с теб.
Стига да е възможно можеш да сложиш газ и на ферари стига това това да носи ползи за теб. В случая с ферари обаче, газта надали ще носи ползи поради това че разхода за гориво е минимална част от цялостния разход по експлоатацията и притежаването на такъв автомобил. Но в случая с автомобилите който масово се карат в България, разхода за гориво е голяма част от цялостните разходи за притежание.
1 година каране на газ = 7дневна почивка за двама на някое готино местенце.
Това е моето мнение по въпроса!

Икономията ми с 200 е че с 200 по компютър харчи 18 бензин или 18 газ зависи на какво карам. Така де пак е двойна. За да няма спорове ще каза че това което ми показва компа се връзва с това което засичам като сипвам. При 200 може и да има отклонения защото не съм правил пълно замерване само с 200.
Не разбирам какво ти дреме на какво ти работи колата докато караш?
Газта е по-безвредна, по-евтина и колата си върви чудесно. Не удобството е само бутилката и мястото което заема.
Кажи ми една причита освем може би суета за да не караш нов автомобил на газ.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 14 юни 2007 9:11

Ето ти причина!

maniak написа:

....................
Стига да е възможно можеш да сложиш газ и на ферари стига това това да носи ползи за теб. В случая с ферари обаче, газта надали ще носи ползи поради това че разхода за гориво е минимална част от цялостния разход по експлоатацията и притежаването на такъв автомобил[b]. .....................

Ами приятелю ти сам си противоречиш на това което казваш!
Нали по-горе ти писах че нямам нищо против гаста за нашите по-масови автомобили , но някак си тъпо ще бъде ,ако мога да си позволя, да си купя някакъв модерен (поръчков) Мерцедес (или друг автомобил) за 200 000 ...300 000лв. , и после да се сетя че щте ми е трудно да го зареждам с бензин, и да търся да му слагам газова, и от раз да "занимаря" "високо технологичната" му система на впръскване.
Че закакво ми такава кола като най- елементарното не мога да и осигуря- гориво. Ами то утре и нещо друго като и се повреди ще си зададем въпроса ".... ами неможем ли да го вържем с тел?" , че и от това да спестим. Или пък трябва да и сменим маслото - "ама то е много скъпо", хаиде за да спестим ще и сложим някакво по-ефтино , нищо че не е за нашата кола, нали пак ще върви ..
Не може така да се разсъждава, просто човек трябва да си направи сметка и да се простира според чергата си!

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Чет 14 юни 2007 9:44

8)
Абе газта си е далавера.
Няма значение ква кола караш. Щом е по икономично значи има смисъл.
Не си мислете че хората с много пари, които карат хубави нови коли не мислят одкаде да икономисат някой лев, даже повече и от средностатистическия човек. Та даже било то и 1 лев.
Капка по капка вир става.
И после тези пари ги даваш за някоя друга потребност.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 14 юни 2007 10:30

този голф за който е темата е абсолютно същиякато моя /само моя е бял/ и не е ГТ :!:

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 14 юни 2007 10:36

Слави Трифонов дали е мислил да слага газоваи уредби на Ферарито и на Хамара си, или е предпочел да икономиса някои лев и да ги "даде"!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 14 юни 2007 10:47

mafiota написа:Слави Трифонов дали е мислил да слага газоваи уредби на Ферарито и на Хамара си, или е предпочел да икономиса някои лев и да ги "даде"!

що не го питаш? или мислиш че той чете форума? :roll:

Върни се в “Автогазови уредби”