Vento 1.8 газова уредба - възможен проблем?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Vento 1.8 газова уредба - възможен проблем?

Мнениеот katri » Нед 10 юни 2007 21:40

Имам Vento 1.8 ABS двигател моноинжекцион и наскоро преди около месец му сложих газова уредба. До днес си вървеше перфектно и на бензин и на газ ама днеска нещо взе да прекъсва на бензин,оборотите му не са стабилни и дори на 2 пъти ми изгасна на кръстовице, оказа се че в момента пущината работи по-добре на газ отколкото на бензин.
Газовата е Lavato ,чисто нова в гаранция.Един приятел има Golf3 и ми разправя ,че той като сложил неговата газова имал същия проблем - един месец колата му вървяла без проблем ,а после дори не можел да запали на бензин,защото компютърът натрупвал някакви грешки и закарал колата на някакъв майстор дето му сложил някаква джаджа, която не позволява на компютъра да натрупва повече грешки и до ден днешен вече няма проблем.
Та въпроса ми е възможно ли е и в моя случай проблема да е същия ,дали и аз да я карам при същия майстор,щото много много не ми се дават излишни пари и искам да съм сигурен ,че проблема е в компютъра преди да си дам колата да ми я бърника някакъв ,та бил и той "голям майстор".
Иначе, човека от който го купих това Vento ми даваше 100% гаранция,че няма да имам никакъв проблем ако му сложа газова и че тоя двигател бил перфектен за целта,защото излишно го питах дали ще имам проблеми с компютъра ако сложа газова.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 10 юни 2007 22:01

Ами за да си сигурен дали са грешки в компютъра извади клемата на акумолатора. Дръж я разкачена за около 10 -15 минути (за да си сигурен че си занулил компа) После трябва да покараш някой километър само на бенз за да се "настрои" компота. Ако бъговете се оправят то е ясно - грешки.
Ако са грешки може да сложиш ламда емулатор или пък "бъгарския" вариант на емулатора - реле да ресетва при всяко палене.

Написаното важи за обикновен ел изпарител.
Вземи кажи твоя такъв ли е.

П.П от търсачката не излезе ли нищо??
темата ти май е за газови

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 11 юни 2007 9:18

Имам Венто 1.8 АБС. Сложил съм му газ. В началото вървеше добре, но след време, след каране на дълъг път почна да прави същите проблеми както твойта кола. При мен се оказа трупане на грешки. Сложих си емулатор и сега нямам никакви проблеми.
Сложи си емулатор и карай смело. Тези двигатели работят много добре на газ. Ако двигателя е в добро техническо състояние и регулировките са направени читаво трябва да имаш разход градско около 10 а извън градско 7-7,5 ако караш спокойно.

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Пон 11 юни 2007 9:37

Това с плюса на акумулатора не става с този двигател. И при мен трупа грешки. Газаджиите прекъснаха постоянния плюс на компа но няма ефект и ще ходя за емулатор и аз че ми писна вече ! Ако си сложите ТАП ще осетите наистина как върви на газ мотор :lol:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 11 юни 2007 10:15

АБС си върви перфектно на газ - нормално е да има леки бъгчета, след като си сложил газова.
Ресетваш компа, слагаш тази джаджа - емулатор и тва е - нямаш грижа.
Няма да се плашиш, колега - отиди при някой от клубните майстори и ще си на 6.
Само си помисли колко пари ще спестиш от гориво и според мен настроението ти аФтоматично трябва да се оправи. :wink:

Потребителски аватар
tekion
Автомобил: Meriva
Двигател: 2006
Контакти:

Мнениеот tekion » Пон 11 юни 2007 10:32

Ако компа ти е с 45 пина - пин №21 се прекъсва, а ако е с 35 пина - пин № 2 /номерирани са или на компа или на буксата крачетата/. Слагаш едно ключе и когато започне да прекъсва на бензин ресетваш компа и си готов- аз така вече година карам :D

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 11 юни 2007 10:55

Тъй като всичко е обяснено мога да допълня , ако с този мотор се чудиш за газ какво да кажат другите :roll:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пон 11 юни 2007 13:12

И аз съм с 1.8 ABS имам газово от 3 години, няма емулатори или други чудеса, засега не е имало никакъв проблем с натрупване на грешки или проблеми, както на газ, така и на бензин.
Сигурно зависи от майстора, който ти е слагал газовата.
Може и бензиновата помпа или филтъра да правят проблем, ако не я караш на бензин въобще или оставаш малко бензин в резервоара.

Потребителски аватар
gali666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gali666 » Вто 12 юни 2007 13:18

колеги какви парички са ви взели за слагане на емулатор,че май и аз имам сащия проблем

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 12 юни 2007 13:54

gali666 написа:колеги какви парички са ви взели за слагане на емулатор,че май и аз имам сащия проблем

почерпка бира ми все моя майстор...само запои нещо на компа...реалната цена е не повече от 10-15лв...

Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri » Вто 12 юни 2007 17:28

Цената наистина е някъде около 15лв. - толкова са взели и на моя приятел дето преди време си закара Golf-а да му сложат емулатор,ама каза че много народ имало при тоя майстор(не знам къде точно е ходил,но мога да го питам), та беше остажил колата сутринта и си я взе чак вечерта:).
Иначе,аз смятам да си свържа сам едно ключе,така както е писал колегата "tekion" в своя пост, ама пусто като не знам къде точно се намира въпросния куплунг на компа за Vento, така че ако някой може да ми каже как да намеря този куплунг ще му бъда много благодарен, а ако даде и снимков материал по въпроса още по-добре

Потребителски аватар
gali666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gali666 » Вто 12 юни 2007 20:03

ок,мерси за съдействието

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Сря 13 юни 2007 7:42

Никой ли няма да каже къде е тъпия комп та да го ресетна най-после?
За колко време трябва да се прекъсне захранването на постоянната памет на компа-предполагам че не става мигновено?

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Сря 13 юни 2007 10:08

ЕКУ се намира под кората на предното стъкло при механизма на чистачките, а колкото до ресетването 5-10 мин.

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Сря 13 юни 2007 10:16

Ясно, а как се стига до това ЕКУ и по точно до неговия куплунг - трябва ли да свалям кората,то да се свали кората трябва и чистачката да се сваля, то голям ужас било

Върни се в “Автогазови уредби”