Капацитет на газова бутилка
- make666
- Автомобил:
- Двигател:
Капацитет на газова бутилка
Здравейте,колеги!Тръгвам на дълъг път и ще засека В3 ми колко гори.Газовата ми бутилка е кръгла/на мястото на резервната гума/ и е 48 литра.Въпроса ми е колко е работния обем на бутилката.Благодаря предварително.
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
DAXC написа:Iavor написа:DAXC написа:Може и 100%. Мойта съм си я направил така и когато ме излъжат на газстанцията ги хващам веднага.
Иначе като цяло вместимостта на една бутилка трябва да е 80/100.
Хитър си,коуега!
Само Фнимавай,като пълниш на 100%, в тая жега!
Нищо не може да стане от жегата. Пробвано е.
Колега незнам какво си пробвал и как но не съм много сигорен че няма да се разцепи по шевовете. Газта има много голямо темп. разширение. Така че рисковете са си за твоя сметка *в интерес на истината и аз съм я направил по този начин ни я зареждам винаги преди да мина 50км.*
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз винаги пълня "до горе" (нямам работещ ограничител, поплавъка ми е само за индикация), но принципно винаги зареждам когато съм тръгнал на път, така че не е проблем, така или иначе ще започне да намалява веднага.
Освен това специално бутилките тип резервна гума не се толкова подложени на жегата - пряко слънчево нагряване е невъзможно при тях.
То е лошо ако това го направи някой с пикап дето бутилката му е отгоре на покрива примерно.
Освен това специално бутилките тип резервна гума не се толкова подложени на жегата - пряко слънчево нагряване е невъзможно при тях.
То е лошо ако това го направи някой с пикап дето бутилката му е отгоре на покрива примерно.

Miki написа:DAXC написа:Може и 100%. .
Може, ама друг път. То такива тарикати ги дават по новините после.
Колега, нека без обиди!
Вече второ лято колата (която е тъмно сива) е по този начин. Нямам гараж и стои на безразборни места под слъцето. Пък и не съм единствен-"топлата вода е открита много преди мен". Ако има опасност, нямаше да си я направя така.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
газ
Чак пък да думне невервам. На мене ми се разтегнаха болтчетата на фланеца и газта започна да си изтича и ми замрази всичко в багажника. Но това беше през миналия век, когато газстанцийте бяха колко на пръстите на едната ръка и имаше вечно опашки. Клапаните още при монтажа ги преебвахме , а най-търсените бутилки бяха най-големите.
А сега поуката. Не си пълнете бутилките повече от 80%, освен ако не участвате в космическа програма. 

Върни се в “Автогазови уредби”