Ниски обороти на Газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Ниски обороти на Газ

Мнениеот FIRE » Съб 09 юни 2007 8:01

Колеги имам следния проблем когато съм на газ подавам газ пускам педала и колата гасне това го прави докато не е загряла до около 70 градуса.
Прави го само на газ така че не е моторчето или датчика на бензин е перфектна. Пробвах да дигна обороти от изпарителя ама пак гасне и то само при форсиране не ги задържа или някой път падат до 500 и сама ги вдига на 850. Изпарител, клапан всичко е ново и не знам дали не е от свещите защото имам един форд той гърмеше сменяше обороти и си купих от мотопфое оригинални свещи и колата спи,а тези на голфа са поне на 90 хиляди .
Забравих колата е Г3 1.8моно ABS мотор.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Ниски обороти на Газ

Мнениеот The_Machine » Съб 09 юни 2007 13:03

FIRE написа:а тези на голфа са поне на 90 хиляди .
Забравих колата е Г3 1.8моно ABS мотор.

:shock :shock :shock :shock :shock :shock

Свещи се сменят максимум на 20-25 000 км при каране на газ... кви са тия 90 хиляди... тя и на бензин сигурно трудно пали :lol:

Щом са на толкова хиляди свещите , най-вероятно и кабелите вече са пробили...

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Съб 09 юни 2007 13:54

Ами странното е че на бензин няма проблеми аз за това и не съм сменял нищо ама май ще се наложи хубави свещи + кабели

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 09 юни 2007 15:08

Ти така си мислиш , че няма проблеми... :D

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Чет 21 юни 2007 9:26

А възможно ли е на изпарителя да са спекли гумичките на клапанчетата макар че той е на 1 година и половина и съм му минал около 350000 км. Иначе свещи и кабели смених. И по този начин да не пуска нужното количество газ.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Чет 21 юни 2007 10:23

FIRE написа:А възможно ли е на изпарителя да са спекли гумичките на клапанчетата макар че той е на 1 година и половина и съм му минал около 350000 км. Иначе свещи и кабели смених. И по този начин да не пуска нужното количество газ.

Колко си минал ? :shock

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 22 юни 2007 19:12

Ако си минал толкоз, ДА , за смяна са, ако са 35к , значи му е рано.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 22 юни 2007 19:48

rmk написа:
FIRE написа:А възможно ли е на изпарителя да са спекли гумичките на клапанчетата макар че той е на 1 година и половина и съм му минал около 350000 км. Иначе свещи и кабели смених. И по този начин да не пуска нужното количество газ.

Колко си минал ? :shock

Това са средно по 635 км на ден :shock ! Рекордьор! :D

Потребителски аватар
armario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот armario » Пет 22 юни 2007 21:00

Ами аз съм с Г3 с 2Е мотор 115 к.с. Доколкото съдя по това, което на мен ми се е случвало - а именно - както при теб - да гасне двигателя и да няма ниски обороти :banghead: :banghead: :banghead: - направих следните неща - :077: смених свещи, въздушен филтър, кабели, масло, ходих при газаджии и пак имаше "игра" на оборотите. Оказа се,че проблема е в "разстроения" дебитомер, съответно - грешки в компютъра.Поправиха го в "ЮВЕ" на "Симеоновско шосе" . :bowdown :bowdown :bowdown Направиха центровка и на газ и на бензин. Откачиха ламбда сондата, за да не дава грешки на ЕКУ-то и сега - :drunk :beer :drive . Дано съм ти бил полезен, колега.

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Пон 25 юни 2007 8:06

извинявам се за грешката 35000 км.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 25 юни 2007 14:07

Същият мотор и и при мен.
Не ми се вярва на бензин ввсичко да баш безпроблемно!Тези ДВГ на беннзин чак толкоз не са чувствителни на отклонения,а и има т.н аварийни режими.....на газ обаче това не сработва и ей ти на големия проблем.
Аз бих те посъветвал първо да идеш на Елкон за бензина-след като там ти оправят реглажа(поискай центровка на 10 градуса-от опит ти казвам,че на газ това е перфектната ,а и на бензин няма да ти причуква).
След това иди на газ анализатор за да разбереш дали сместта ти е преобогатена или бедна.Там маже да регулираш тихите обороти...
И преди всичко това си оправи всички компоненти по запалването-кабели,свещи и т.н...аз бих постъпил така!
След 1 година мотаене и дебнене за динамика и разход както и след няколко поредици от регулировъчни процедури вече карам спокйно и сега през лятото се изненадх от ниския(поне аз така мисля)разход на газ 9-9.5 /100 при чисто градско каране и идеална динамика практически неразличаваща се от тази на бензина(е вярно,че съм с ламбда контрол "Cherasco"ама струва ми се ,че това има повече значение за динамиката отколкото за разхода)

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Вто 03 юли 2007 15:13

Проблема е отстранен.
Ремонт на изпарителя въпреки, че е на една година след смяна на мембраната за високото налягане и гумичкте на клапанчетата колата спи дано съм полезен на някой.

Върни се в “Автогазови уредби”