газова уредба за Голф 4

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
divvakka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

газова уредба за Голф 4

Мнениеот divvakka » Нед 15 юли 2007 16:49

здравейте колеги,не съм много компетентен с колите и наскоро си купих Голф 4 , 1.4 , 16v ,1999г,та въпроса ми е - каква газова удерба трябва да му се слойи,трябва ли задълйително да е с газов инжекцион или може обикновенна???

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: газова уредба за Голф 4

Мнениеот petko5 » Нед 15 юли 2007 17:05

divvakka написа:здравейте колеги,не съм много компетентен с колите и наскоро си купих Голф 4 , 1.4 , 16v ,1999г,та въпроса ми е - каква газова удерба трябва да му се слойи,трябва ли задълйително да е с газов инжекцион или може обикновенна???

Задължително, трябва да е с газов инжекцион :wink:
Цената е около 1200лв
Само немога да разбера, защо искаш да си съсипеш новата придобивка с газова уредба :roll:(това си е мое мнение)

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: газова уредба за Голф 4

Мнениеот maiz » Нед 15 юли 2007 17:38

Задължително, трябва да е с газов инжекцион :wink:
Цената е около 1200лв
Само немога да разбера, защо искаш да си съсипеш новата придобивка с газова уредба :roll:(това си е мое мнение)[/quote]
Мда ... какъв е смисъла ... на тази машинка да и слагаш но всеки си знае как му е положението.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 15 юли 2007 17:55

В предния си пост пишеш че ти се струва че малко мудно набира с този малък двигател а сега си помисли като искаш газ да не се налага после да го буташ по нанагорното :lol:

divvakka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

голф 4

Мнениеот divvakka » Нед 15 юли 2007 18:02

Stivi написа:В предния си пост пишеш че ти се струва че малко мудно набира с този малък двигател а сега си помисли като искаш газ да не се налага после да го буташ по нанагорното :lol:

на баща ми му трябва за "учебен автомобил",просто ми се стори странно,че набира бавно,но както прочетох в постовете тук май е нормално за модела с такъв двигател.
Някой знае ли с какви размери са стандартните гуми на въпросната кола?

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Нед 15 юли 2007 20:37

аз не мога да разбера за кво ги купувате тези .1.4 давате свят пари и после искате газова уредба за 1400 лв като с едно ТДИ са оправя работата - нафта винаги е имало и ще има на добра цена

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Нед 15 юли 2007 20:50

За учебна няма грижи :) слагаи 1 газово и ти си човека.

kostadon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadon » Нед 15 юли 2007 22:23

За 1200 лв можеш да и сложиш някой български или руски инжекцион .До колкото знам италианските са по около 1800.За BMW са по около 2200.Имам Меган с BRC и не усещам разлика нито в горенето нито в мощността.Аз поне съм я пробвал и на дърпания и съм мн доволен от газта.Щом колата ще се кара като учебна значи ще я избиеш доста бързо като ще ти дава мкс. 1л разлика на 100км.

divvakka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

голф 4

Мнениеот divvakka » Пон 16 юли 2007 8:55

kostadon написа:За 1200 лв можеш да и сложиш някой български или руски инжекцион .До колкото знам италианските са по около 1800.За BMW са по около 2200.Имам Меган с BRC и не усещам разлика нито в горенето нито в мощността.Аз поне съм я пробвал и на дърпания и съм мн доволен от газта.Щом колата ще се кара като учебна значи ще я избиеш доста бързо като ще ти дава мкс. 1л разлика на 100км.

Колеги,до колкото разбрах по въпроса с газовите уредби,газовите инджекциони са наистина много сносни,който иска да си слага във Велико Търново са по-евтинички,около 800,900 лв.

divvakka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

голф 4

Мнениеот divvakka » Пон 16 юли 2007 10:15

колеги,попрочетох малко и за газовите инджекциони,но ми стана ясно,че на много места слагат некачествено такива уредби.Баща ми ще я прави учебнаи затова му трябва да е на гас!Моля хора,които са слагали такива уредби на колите си и са доволни от фирмата (сервиза) да кажат къде се намира (може да е в цяла българия)
Благодаря ви...

kostadon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadon » Пон 16 юли 2007 15:48

http://brc.hit.bg/product.htm
Провери в този сайт.Има и адрес в София.Аз моята я сложих в Пловдив и съм много доволен. На 15 000 км. се сменя газов филтър, който струва 10-15 лв. Винаги се пали на бензин и при достигане на определена температура(30-40 градуса) автоматично се преминава на газ.При свършване на газта в бутилката също автоматично се прехвърля на бензин . Според мен разлика в ускорението няма. Вдигал съм 230 на газ с включен климатик и можеше още, но застигах автомобили в лявата лента, които ми убиваха скоростта.Разлика в горенето също няма. Ако се кара спокойно на дълго гори 8-9л. на 100км, при агресивно каране разхода е 10-11.5л. В града не мога да преценя какъв е разхода, защото я карам на къси разстояния(5-10км.), при което докато загрее гори бензин. Преди Мегана съм карал две коли. Първата с обикновена уредба(350лв), а втората с уредба за пълни инжекциони(650лв).И в двата случая имах проблеми( гърмежи, промени в оборотите, спънато ускорение и др.).Сега Голфа ми е с обикновена газова LOVATO и нямам проблеми. Както писах в горният пост инжекциона ми струваше 1800.

kostadon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadon » Пон 16 юли 2007 16:04

Забравих да спомена , че когато слагах моята трябваше да чакам 1м ред.Просто имаха мн заявки.Сега в Пловдив са се преместили в нов сервиз в Тракия и може би работят по-бързо.Иначе като сменях филтъра на новото място ме приеха веднага без предварителна уговорка.

divvakka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 4

Мнениеот divvakka » Пон 16 юли 2007 20:49

kostadon написа:Забравих да спомена , че когато слагах моята трябваше да чакам 1м ред.Просто имаха мн заявки.Сега в Пловдив са се преместили в нов сервиз в Тракия и може би работят по-бързо.Иначе като сменях филтъра на новото място ме приеха веднага без предварителна уговорка.

благодаря ти ,за отговора , вижте аз какво видях тук във форума за който не го е чел,може да му е полезно:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=5971
Вече започвам да си мисля за метанова уредба,на същите пари като газовия инжекцион е,но дали ще има проблеми по двигателя?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 17 юли 2007 10:42

Пак ще трябва инжекцион... а там вече надскачаш 2000 лв със сигурност...
А и има ли във вашия район метанстанции, защото все още в БГ не са особено масови?

Lan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lan » Пет 24 авг 2007 12:52

Ще вземам голф4, и ако не набарам дизел, вероятно ще му слагам газ рано или късно. Та въпроса ми е за газовата уредба кой двигател е по-добър - 1.4 16V, 1.6SR или 1.8 (без T, че няма да стгинат парите)? По-добър в смисъл на цена за уредбата, качество и мощност. Предполагам, че е писано по въпроса, но не можах да се ориентирам.

Върни се в “Автогазови уредби”