нуждая се от няколко съвета и насоки,че направо ми идва да засиля колата в някое дере вече.
прочетох тук,че разположението на изпарителя има значение,тъй като инерционните сили си казват тежката дума.
при мен случая май е малко по-кофти,щото ми гасне както на по-резки десни завои(без значение от скоростта - ако ще и с 5 км да се влача и навия рязко волана-гасне) така и при по-интензивно спиране.
въобще при всяко спиране оборотите падат и двигателя глъхне леко,но осезаемо.т
гасненето при спиране пак не зависи от скоростта,но колкото по-екстремно спра,толкова по-голяма е вероятността да ми изгасне колата.
лошото е,че и при малки скорости се получава.
на т-образно улица примерно захождам в ляво,за да мога да паркирам на заден и в края на захода като набия спирачките преди да се нахакам в бордюра колата пак гасне,а маневрата я правя с изключително ниска скорост все пак....трябва постоянно да спирам на порции или да ми шари крака м-у спирачката и гаста,добре че краченцата са ми пъргави,но това вече почва зверски да ми лази по нервите.
въпросът ми е - има ли оправия?някои със сходни проблеми намерил ли е някакво решение?
и един по-странен проблем.
принципно на място таралясника си бачка на нормални обороти,като както преди на бензин,така и сега на гас и бензин държи що годе стабилни обороти (играе м-у 900 и 920 по оборотомера).
припомпам ли спирачката по якичко обаче,оборотите се заиграват нагоре-надолу

идеи какво може да е?на мен ми се върти в главата моторчето за празния ход,но как бих могъл да го проверя това?
газавата е ловато(нямам си идея дали е вакумен изпарителя или не),1.4ми,свещи преди около 2500км,въздушен филтър е сменен заедно с поставянето на газовата преди около 1000 км(т.е. газовата е нова),разхода е приличен - около 10/100