Газов инжекцион на 1.6 SR, AEH

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Газов инжекцион на 1.6 SR, AEH

Мнениеот kickd0wn » Вто 15 яну 2008 11:31

Здравейте,

Молбата ми е ако има хора с този двигател монтирали си газова инжекция на колите да изкажат мнение как се държи на газ автомобила, дали я понася добре и какъв разход дава горе долу, понеже се чудя дали да слагам и аз. Доста теми прочетох, но тук искам да конкретизирам специално за този мотор.

Другият ми въпрос е относно този сервиз: http://www.bulavtoservis.com/ . Смятам ако монтирам газ да го направя там и ме интересува мнението на хора минали вече през него.

Благодаря предварително.

минчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот минчо » Пон 21 яну 2008 12:44

колега ,конкретизирай какво точно те интересува.Аз например карам пасат 1.6 ,101к. с газов инжекцион и всичко е о.к.

минчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот минчо » Пон 21 яну 2008 12:46

p.s. а за въпросния сервиз нямам мнение

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Вто 22 яну 2008 11:57

Хора много, толкова и мнения. Аз лично ползвах услугите на този сервиз и съм СТРАШНО НЕДОВОЛЕН!!! Монтажа трябваше да стане за един следобяд, обаче стана за 2 дни. Освен това маркучите които са от газовата рейка към инжекторите трябва да са с еднаква дължина, а при мен всичките бяха с различна. Инжекторите които ми бяха сложили не бяха подходящата големина и се наложи подмяна. А на всичкото отгоре и отношението им е отвратително. Докато се съгласиш да си техен клиент всичко е ОК. След това си е еб....... ма.....! Ходих за донастройка на газовият компютър две седмици след монтажа и тогава ми вдигнаха такъв скандал, че съм скъсал буксата за настройка която въобще не съм пипал ( за този период дори не бях вдигал капака на колата). След като им обясних как седят нещата, никой не ми повярва и ме накараха да си платя 40 лв за смяната и настройката (иначе нямало да ми уважат гаранцията). И това е при положение че при тези хора бях изпратен от мой познат който е много добър приятел с шефовете и ми увериха че всичко ще е наред!!!

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 22 яну 2008 17:18

минчо написа:колега ,конкретизирай какво точно те интересува.Аз например карам пасат 1.6 ,101к. с газов инжекцион и всичко е о.к.

С какъв модел инжекцион си?
Къде го монтира?
Какъв разход ти дава в София конкретно по задръстванията?
Двигатела добре ли понася газта, нещо необичайно да има?

Все такива въпроси, просто сондирам мненията защото парите не са малко.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 22 яну 2008 17:21

pokeer написа:Хора много, толкова и мнения. Аз лично ползвах услугите на този сервиз и съм СТРАШНО НЕДОВОЛЕН!!! Монтажа трябваше да стане за един следобяд, обаче стана за 2 дни. Освен това маркучите които са от газовата рейка към инжекторите трябва да са с еднаква дължина, а при мен всичките бяха с различна. Инжекторите които ми бяха сложили не бяха подходящата големина и се наложи подмяна. А на всичкото отгоре и отношението им е отвратително. Докато се съгласиш да си техен клиент всичко е ОК. След това си е еб....... ма.....! Ходих за донастройка на газовият компютър две седмици след монтажа и тогава ми вдигнаха такъв скандал, че съм скъсал буксата за настройка която въобще не съм пипал ( за този период дори не бях вдигал капака на колата). След като им обясних как седят нещата, никой не ми повярва и ме накараха да си платя 40 лв за смяната и настройката (иначе нямало да ми уважат гаранцията). И това е при положение че при тези хора бях изпратен от мой познат който е много добър приятел с шефовете и ми увериха че всичко ще е наред!!!

Важното е да си разбират от работата, аз отношение не очаквам кой знае какво защото вече съм ходил там и единствено шефа ти обръща внимание, другите гледат сърдито особено в събота. Ако знам че ги слагат добре обаче това няма да е проблем. Между другото питах ги и ми казаха два дни за монтиране на инжекцион.

Като цяло след финалната настройка как ти се държи колата, доволен ли си ?
А кой модел инжекцион си сложи ?

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Вто 22 яну 2008 21:17

kickd0wn написа:Като цяло след финалната настройка как ти се държи колата, доволен ли си ?
А кой модел инжекцион си сложи ?

След многократни посещения при тях и оплаквания че колата не върви ми правиха около 5-6 пъти настройки и промяна почти нямаше. След което ходих при едни момчета които монтират същите газови уредби на Горубляне. При тях подменихме маркучите които свързват инжекторите с рейката, тъй като всичките които бяха сложени бяха с различни размери. Настройката е малко играчка.
Като цяло разхода на газ е малко по - висок, а мощността почти същата и съм в общо взето доволен. Модела на газовият инжекцион е КАРГАЗ. От по скъпия няма смисъл.

П.С. Когато реших да слагам газ бях проучил доста пазара и най-доброто беше Bigas и BRC но цената им е между 1700 - 1900лв (за БРЦ има един много добър сервиз в люлин мисля, че беше Аргус ) .

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 23 яну 2008 9:24

В момента CarGas вече не се монтира, заменена е от Bardolini на цена около 1200лв. Тия момчета в горубляне къде се намират, можеш ли да ми дадеш координати и да кажеш по-доволен ли си от тях спрямо булавто ?

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 23 яну 2008 9:56

Малко offtopic от моя страна.
Колега,мой познат си сложи на Peugeot 406 turbo газов инжекцион.BRC--двигателя си е 4 цилиндров.Излезе му 1400-1500 лева.Та ако е за 200-300 лева разлика сложи си BRC.Това е цена в Сливен,за други градове незнам как стоят нещата.Но предполагам-по-голям град повече конкуренция--може и на по ниска цена да се намери.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 23 яну 2008 10:53

propparo написа:Малко offtopic от моя страна.
Колега,мой познат си сложи на Peugeot 406 turbo газов инжекцион.BRC--двигателя си е 4 цилиндров.Излезе му 1400-1500 лева.Та ако е за 200-300 лева разлика сложи си BRC.Това е цена в Сливен,за други градове незнам как стоят нещата.Но предполагам-по-голям град повече конкуренция--може и на по ниска цена да се намери.

Днес ще прослушам как са цените на BRC, но малко ме съмнява да са толкова ниски, все чувам за 1700-1800лв. иначе ако са паднали няма да се замисля хем и на лизинг ги дават.

минчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот минчо » Сря 23 яну 2008 11:44

аз сложих ГИ изиджет\италиански\ и съм доволен цената му е 1500лв. В момента има ГИ ag zenit\полски\ който никак не е лош а цената е 1200лв.За разхода на гориво какво да ти кажа всичко е много относително. Като вземеш впредвит качеството на газта , моментното състояние на двигатела ,задволанното устройство и т.н. мога да кажа че, 13л. градско и 9л. извън града съм в общи линии доволен.

Последна промяна от минчо на Сря 23 яну 2008 11:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 23 яну 2008 11:45

Ами такава цена ми каза.С японски инжектори мисля,ама не съм сигурен.А софтуера и компа,бутилката и май че имаше изпарителче някакво са си на BRC.
Поразходи се малко повечко наистина и виж да не те е яд после.Парите винаги могат да почакат да бъдат похарчени. :lol:

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Сря 23 яну 2008 12:12

kickd0wn

От тези на Горубляне съм по - доволен.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 23 яну 2008 12:26

pokeer написа:kickd0wn

От тези на Горубляне съм по - доволен.

Прати ми някакви координати моля те, може и на лично ако искаш.

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Сря 23 яну 2008 19:50

Имах една визитка тяхна, но немога да я намеря. Сервиза се намира - като идваш от центъра след табелата Горубляне веднага в дясно завиваш. От ляво има автокъща, а отдясно е автомивка. След автомивката има бариера и сервиза се намира след бариерата. Ако намеря и телефоните им ще ти пиша едно ЛС.

Върни се в “Автогазови уредби”