Днес ще ми слагат метанова уредба - БРЦ с 3 олекотени бутилки по 20 литра - промоция - 1200 лева.
Колата би трябвало да работи на бензин, газ - пропан - бутан и метан. Бутилката за пропан бутан ми е в формата на автомобилна гума. Интересно ми е дали ще имам проблеми с трите горива - досега с двете горива - слава Богу нямам. Някой има ли в форума с такава комбинация ? Някакви впечатления или идеи или съвети търся ?
Днес ще ми слагат метанова уредба
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- AdIoSsSs_AmIg0
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Дори и да има смисъл като цена си прецакваш колата.От теглото колата ти ще стане се едно че си 1.4 ,а не 1.8 и възможноста за товарене на Пасата ще се изпари.Щом бакшиште зеха да махат метановите уредби си прави сметката.Отделно ако сметнеш пробега си на година/на газ ти гори сигурно 8-10 лв. на 100 км./ ще видиш колко ще спестиш ,извадиш от там пари за окачване/щото с метана почве се разбима често/ и най накрая сметката ще излезне че уредбата ще се изплати след доооста време.Метана е много хубаво нещо ,но за по-тежка кола като джип или камион.
Последна промяна от Rabbit_TDI на Пон 20 авг 2007 9:02, променено общо 1 път.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
направих си проста сметка, ако бях сложил метан преди 2 години сега щях да съм с 3 000 лева повече, само от икономии на гориво. 3 бутилки по 20 литра тежат 60 кг + 10 кг метан = 70 кг, с толкова ще стане по тежка колата, а иначе 4-5 лв на 100 км много ми харесва като идея. Говорих с един таксиджия с фиат панда с 5 лева минава 200 км градско в софия ...
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:направих си проста сметка, ако бях сложил метан преди 2 години сега щях да съм с 3 000 лева повече, само от икономии на гориво. 3 бутилки по 20 литра тежат 60 кг + 10 кг метан = 70 кг, с толкова ще стане по тежка колата, а иначе 4-5 лв на 100 км много ми харесва като идея. Говорих с един таксиджия с фиат панда с 5 лева минава 200 км градско в софия ...
само един вапрос защо слагаш три ботилки по 20л. а не сложиш една от 56л
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Дори и да има смисъл като цена си прецакваш колата.От теглото колата ти ще стане се едно че си 1.4 ,а не 1.8 и възможноста за товарене на Пасата ще се изпари.Щом бакшиште зеха да махат метановите уредби си прави сметката.Отделно ако сметнеш пробега си на година/на газ ти гори сигурно 8-10 лв. на 100 км./ ще видиш колко ще спестиш ,извадиш от там пари за окачване/щото с метана почве се разбима често/ и най накрая сметката ще излезне че уредбата ще се изплати след доооста време.Метана е много хубаво нещо ,но за по-тежка кола като джип или камион.
стига глупости уредбата с ботилките ще тежи към 80кг. все едно винаги возиш човек на задната седалка
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
hilqdarka написа:kossel написа:направих си проста сметка, ако бях сложил метан преди 2 години сега щях да съм с 3 000 лева повече, само от икономии на гориво. 3 бутилки по 20 литра тежат 60 кг + 10 кг метан = 70 кг, с толкова ще стане по тежка колата, а иначе 4-5 лв на 100 км много ми харесва като идея. Говорих с един таксиджия с фиат панда с 5 лева минава 200 км градско в софия ...
само един вапрос защо слагаш три ботилки по 20л. а не сложиш една от 56л
такава била промоцията - 3 олекотени бутилки по 20 литра
- Rabbit_TDI
- Контакти:
hilqdarka написа:Rabbit_TDI написа:Дори и да има смисъл като цена си прецакваш колата.От теглото колата ти ще стане се едно че си 1.4 ,а не 1.8 и възможноста за товарене на Пасата ще се изпари.Щом бакшиште зеха да махат метановите уредби си прави сметката.Отделно ако сметнеш пробега си на година/на газ ти гори сигурно 8-10 лв. на 100 км./ ще видиш колко ще спестиш ,извадиш от там пари за окачване/щото с метана почве се разбима често/ и най накрая сметката ще излезне че уредбата ще се изплати след доооста време.Метана е много хубаво нещо ,но за по-тежка кола като джип или камион.
стига глупости уредбата с ботилките ще тежи към 80кг. все едно винаги возиш човек на задната седалка
Може и да съм в грешка.Преди 1-2 години братовчед ми отиде да му сложат бутилки да има някъв нормален пробег 300-500 километра и му казаха 200кг.

- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:hilqdarka написа:Rabbit_TDI написа:Дори и да има смисъл като цена си прецакваш колата.От теглото колата ти ще стане се едно че си 1.4 ,а не 1.8 и възможноста за товарене на Пасата ще се изпари.Щом бакшиште зеха да махат метановите уредби си прави сметката.Отделно ако сметнеш пробега си на година/на газ ти гори сигурно 8-10 лв. на 100 км./ ще видиш колко ще спестиш ,извадиш от там пари за окачване/щото с метана почве се разбима често/ и най накрая сметката ще излезне че уредбата ще се изплати след доооста време.Метана е много хубаво нещо ,но за по-тежка кола като джип или камион.
Може и да съм в грешка.Преди 1-2 години братовчед ми отиде да му сложат бутилки да има някъв нормален пробег 300-500 километра и му казаха 200кг.
За такъв пробег вече работата е съвсем друга (аз лично не съм виждал монтирана такава уредба) така че сигорно си е тежичка
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
AdIoSsSs_AmIg0 написа:Метановата бутилка е много тежка а и не си слагай метан няма смисъл.В Ямбол метана е 1.03 а в София незнам колко ще е,но няма полза от него.
Той в Ямбол е толкоз , и в София е г/д толкова , ама за КИЛОГРАМ

В 100 литра бутилки я събереш 14-15 кила , я не...
Ся хвана ли разликата?
Който има против метана да ми подари някоя и друга бутилка , че не мога да си намеря на приемлива цена

Върни се в “Автогазови уредби”