Газификация на Пасат 1,8 РВ
Газификация на Пасат 1,8 РВ
Здравейте колеги! Имам Пасат 1,8 РВ с газова ЕММЕ ГАЗ. За изминати 65 - 70 000 км. съм сменил 4 комплекта дюзи на инжекциона. Даже преди седмица търсих във форума. Кажете има ли начин да се отърва от този досаден проблем? Дали газовия инжекцион е решение или просто този двигател не е предразположен към газификация? Благодаря ви предварително и безаварийни километри!
- Paida
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Газификация на Пасат 1,8 РВ
svety написа:Здравейте колеги! Имам Пасат 1,8 РВ с газова ЕММЕ ГАЗ. За изминати 65 - 70 000 км. съм сменил 4 комплекта дюзи на инжекциона. Даже преди седмица търсих във форума. Кажете има ли начин да се отърва от този досаден проблем? Дали газовия инжекцион е решение или просто този двигател не е предразположен към газификация? Благодаря ви предварително и безаварийни километри!
ако не се лъжа този мотор(РВ) е с механична инжекция и неможе да се монтира газов инжекцион.Решението според мен е:задължително палене на бензин(всяко)и да се кара и на бензин от време на време(особено на къси разтояния).Масова практика е да се кара само на газ(и аз)и от там идват проблемите с ижекторите.Дори и с Г.И.проблема с инжекторите е налице.

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
PB си е електрическа инжекция,какъв точно ти е проблема на дюзите? ако са запушени се свалят и почистват с ултразвук.
газовия инжекцион няма да ти реши проблема с дюзите
имам три коли с такъв двигател,и трите са с обикновенна газова и няма проблем,едната дори 3 години само на газ беше карана/200000 км/ понеже дебитомера не работеше и скоро и сложих дебитомер и набензин работи идеално-дюзите ми са ок
газовия инжекцион няма да ти реши проблема с дюзите
имам три коли с такъв двигател,и трите са с обикновенна газова и няма проблем,едната дори 3 години само на газ беше карана/200000 км/ понеже дебитомера не работеше и скоро и сложих дебитомер и набензин работи идеално-дюзите ми са ок
Здравейте. Да ел. инжекция е. Проблема е, че последния път не можаха да ги изчистят след цел ден седене в сервиза. За пръв път им се случвало такова нещо на майсторчетата. Почна да ми писва от тези дюзи, но от последната смяна да чукна на дърво се държат чудесно. Повечко се кара на бензин. Явно така ще се търкаля. Поздрави
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Най-вероятно, като са ти сложили газовата са я вързали, така че когато караш на газ да ти се изключва помпата и съответно да не достига бензин до дюзите на инжекциона и от там се скапват мембрани мисля че се наричаха на дюзите. Ако примерно ти оставят бензина да си циркулира мисля че ще се оправи проблема но постоняно ще трябва да имаш бензин в резервоара и то малко повечко тъй като помпата на ПБ е потопяема и ако върти на сухо изгаря.Газовия инжекцион и той е решение тъй като при него не се изключва помпата.
Помпата си бачка. И постоянно си има бензин щото първоначално винаги пали на бензин.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
SMYD написа:По-добре си сложи Газов Инжекцион!
Евала, накефи ме как срещу 1000 лева реши проблема на човека.

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
svety написа:Помпата си бачка. И постоянно си има бензин щото първоначално винаги пали на бензин.
Да тя пали ама дали после не се изключва защото аз като слагах газовия инжекцион на моята, така ми обясни момчето в сервиза попитах го след като запаля ще ми се изключва ли помпата понеже четох, че ако работи и няма бензин може да изгори и той ми го обясни това че се оставя да работи постоянно за да върти бензина да не се получава това със дюзите на инекциона за което ти писах.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
При ГИ няма как (е, ок де, доста по-трудно е) да се спира помпата, тъй като газта по клапаните се пуска доста преди да са спрени бензиновите инжектори, а за управление на релето за спиране на помпата се ползва кабела, захранващ газовите клапани...
До колегата с инжекторите - не съм срещал такъв случай, а съм правил доста ПБ-та... може би проблема е в дюзите втора ръка, които купуваш...
До колегата с инжекторите - не съм срещал такъв случай, а съм правил доста ПБ-та... може би проблема е в дюзите втора ръка, които купуваш...
The_Machine написа:При ГИ няма как (е, ок де, доста по-трудно е) да се спира помпата, тъй като газта по клапаните се пуска доста преди да са спрени бензиновите инжектори, а за управление на релето за спиране на помпата се ползва кабела, захранващ газовите клапани...
Мдааа. и аз стигам до този извод. За това последния път тъсих дюзи във форума.
Върни се в “Автогазови уредби”