ГАЗОВАТА ИЗПУСКА- ПРОБЕЛМ ЛИ Е

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
gonzo87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ГАЗОВАТА ИЗПУСКА- ПРОБЕЛМ ЛИ Е

Мнениеот gonzo87 » Пет 14 сеп 2007 1:28

пичове преди седмица си взех колицата от един приятел и още тогава ми каза че газовата изпуска от джуджавката накрая , точно след тва дет се пълни в него и маркучето, уж я води да я прават ама маи не са
та значи първия път зареждам и тоя ми вика испуска от съчмата и испуска само това дето е в маркучето до самата бутилка и после нп а и капачката и без това като се завие спира - вика никъв проблем не е
днеска на омвто явно не е само оттам дет се вкарва а и от самата джуджавка до маркучето няма няква скоба и оттам маи излезе ама не съм сиг и тоа ми вика опасно е мое да гръмнеш така и само от маркучето да е пак е опасно ,ходи да ти я оправат
тя досега си е карана само така
та според вас проблем ли е и къде ако знаете могат да ми сменат или дами опраат тва клапанче ли е там квото е ? а и колко ще струва горе долу че след като я взех съм меко казано тънък :lol:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 14 сеп 2007 10:13

Описанието е малко мъгляво, искаш да кажеш че един път изпуска "сачмата" на пълначката (не е много страшно ако е изведена отвън),
и втори път отзад на пълначката?
Това второто е лошо, защото теча сигурно е вътре в купето или багажника, а газта в затворен обем е много опасна - една искра от стоповете и си готов.
Ако имаш напълно изградена вентилация (гофрирани маркучи около всички тръби, правилно изведени навън риска е малък, но въпреки това - трябва да се оправи, няма да се запуши отсамосебеси.
Иначе не би следвало да струва съществено много - иди в някой газ-сервиз - ще го оправят.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: ГАЗОВАТА ИЗПУСКА- ПРОБЕЛМ ЛИ Е

Мнениеот joker » Пет 14 сеп 2007 14:58

gonzo87 написа:пичове преди седмица си взех колицата от един приятел и още тогава ми каза че газовата изпуска от джуджавката накрая , точно след тва дет се пълни в него и маркучето, уж я води да я прават ама маи не са
та значи първия път зареждам и тоя ми вика испуска от съчмата и испуска само това дето е в маркучето до самата бутилка и после нп а и капачката и без това като се завие спира - вика никъв проблем не е
днеска на омвто явно не е само оттам дет се вкарва а и от самата джуджавка до маркучето няма няква скоба и оттам маи излезе ама не съм сиг и тоа ми вика опасно е мое да гръмнеш така и само от маркучето да е пак е опасно ,ходи да ти я оправат
тя досега си е карана само така
та според вас проблем ли е и къде ако знаете могат да ми сменат или дами опраат тва клапанче ли е там квото е ? а и колко ще струва горе долу че след като я взех съм меко казано тънък :lol:

След напълване ако изпуска- натисни съчмата с нещо тънко и твърдо(тънка отверка)...ще изсъска силно и ще излезе газта която е в междинния канал.....след това трябва да спре!....при мен редовно става така.....просто веднага след напълване натискам съчмата да излизи задържаната газ по-бързо и край...
Ако не е този механизъм значи имаш сериозен проблем....

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Re: ГАЗОВАТА ИЗПУСКА- ПРОБЕЛМ ЛИ Е

Мнениеот 4i4o-dido » Пет 14 сеп 2007 19:58

Zatvori kran4eto za palnene na botilkata sled zaregdane.Imam problem s kirilizaciata i se izvinqvam

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 14 сеп 2007 20:45

Не е ли по-лесно да си купиш нова пълначка, щом старата изпуска ( а може и само с почистване/ремонт на клапана в нея да се мине), вместо да изпускаш газ по газ станциите или да въртиш кранчетата всеки път - те имат гумени уплътнения на осите, които като се износят почва да тече и оттам...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 14 сеп 2007 23:56

Понеже ми се наложи да свалям пълначката от бронята, след като съм я слагал явно съм я пренатегнал и сега изпуска по малко. Като свърши газта в тръбичката от пълначката до бутилката и спира. По принцип не е опасно, само трябва да не се възпроизвеждат искри докато се зарежда(което по принцип не се препоръчва). Въпреки това е желателно такива дребни забележки при първа възможност да се отстраняват.

gonzo87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gonzo87 » Съб 15 сеп 2007 0:09

мерси пичове водих я на доктор и напражо ми го смениха с итАЛИАНСКО , `че даже и преглед минах - сериозна работа , макар че тоа паспорт на газовата не съм ни чул ни видел да го искат неъде ама ааеее ... :lol:

Върни се в “Автогазови уредби”