Автоматичен превключвател газ - бензин

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Viso
Автомобил:
Двигател:

Автоматичен превключвател газ - бензин

Мнениеот Viso » Вто 25 сеп 2007 7:52

Колеги,
някой знае ли какви параметри се задават на автоматичния превключвател? Дали само превключване при достигане на определени обороти или има нещо общо и с температурата.
Моя превключвател при студен двигател до 70 градуса не превкючва на газ дори да го форсирам до 4 000 оборота. Като е загрял си превключва при 2 600 - 2 800 оборота.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматичен превключвател газ - бензин

Мнениеот myrshavija » Вто 25 сеп 2007 11:14

Viso написа:...има нещо общо и с температурата...

Някои имат и твоя май е от тях. При мен е същото, само температурата е по-ниска.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 25 сеп 2007 12:18

Моят се влияе от температурата на всмуквания въздух и температурата на ДВГ но в рамките до 3000 об-1800 об на загрял двигател и топъл отсек и 3000 об при студен ДВГ и температура на въздуха под 10 градуса.... но при 4000 об при каквато и да е температура се прехвърля на газ....BRC с ламбда контрол,ТАП и система за ППХ...

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 25 сеп 2007 14:06

По-добре е да гледа и температурата.
Но най-добре е просто ключе без никаква автоматика. :-)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 25 сеп 2007 14:20

psstv18rp написа:По-добре е да гледа и температурата.
Но най-добре е просто ключе без никаква автоматика. :-)

абсолютно калсика няма какво да му се разваля

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Вто 25 сеп 2007 15:21

колега пусни една снимка на ключа че сега има едни турски които са на совствено мнение всеки път

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Вто 25 сеп 2007 15:38

Някой може ли да даде линк към схема за автоматичен превключвател газ-бензин, която да може да се монтира допълнително към обикновен ключ за газ-бензин. Например да си се остави колата на бензин и към 1800 об./мин да превключва на газ. Повдигам въпроса защото предишния ми ключ газ-бензин беше автоматичен и правеше много мизерии, та се наложи да го сменя с обикновен и затова искам, ако може да се направи схема, а не да давам около 30 лв. и след това отново да го изхвърля.

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Вто 25 сеп 2007 16:01

spirof написа:колега пусни една снимка на ключа че сега има едни турски които са на совствено мнение всеки път

Със сигуурност не е турски, защото колата е вкарана от Италия с газова уредба. Досега превключвателя не е правил проблеми, но обръщаше на бензин твърде рано - около 2000 оборота. Затова го пипнаха в един сервиз (няма да го споменавам) и сега като е студен двигателя не ще изобщо да минава на газ, като позагрее - тогава обръща на газ.
Чудя се да ходя ли пак при други майстори или да си карам така - първите 4-5 минути на бензин, после като позагрее си превключва на газ.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 27 сеп 2007 21:55

всичко опира до програмиране на автоматичния ключ може да се направи както ти искаш :wink: проблема при теб е че такъв ключ нашите майстори газаджий може да не са виждали и незнаят принципа на програмиране!при мен беше лесно нов превключвател с инструкция няма как да го объркат :wink:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за тоя ключ

Мнениеот amikus » Чет 18 окт 2007 8:59

Аз имам уредба BRC ключето за смяна на газ и бенз ми е с 5 диодчета за да показват колко е пълна бутилката и две за газ и бенз. съответно.След като ВЕЛИКИ майстори ми смениха радиаторчето за парното (понеже го счупиха предния път) :evil: :evil: :evil: сега не свети и не мога да сменя на бензин :x сменя си сама кат запаля на газ и така.Каде е свързано това ключе за да проверя кабелите??

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Чет 18 окт 2007 11:18

Проблема, за който пуснах темата още не е решен. Като е студен двигателя до 70 - 75 градуса не иска да превключва автоматично на газ.
Ходил съм при газаджиите в "Лозенец" - на ул. "Руй Планина" и в "Люлин" - сервиз "Аргус".
Кажете има ли някъде майстори, които наистина да разбират какво правят, а не да врътим болтчета и да видим какво ще стане.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 18 окт 2007 11:52

Не мога да разбера защо така упорито казваш, че имаш проблем. Проблем е единствено, ако не искаш ИЗОБЩО да караш на бензин. А, според мен, няма нищо лошо да си караш студената кола на бензин. Както вече споменах и моя ключ е такъв, просто температурата е по-ниска(за превключване). Но имам и ръчен режим. Вероятно и ти имаш. Като искаш - включи само на газ и карай колкото искаш!

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пет 19 окт 2007 9:10

myrshavija написа:Не мога да разбера защо така упорито казваш, че имаш проблем. Проблем е единствено, ако не искаш ИЗОБЩО да караш на бензин. А, според мен, няма нищо лошо да си караш студената кола на бензин. Както вече споменах и моя ключ е такъв, просто температурата е по-ниска(за превключване). Но имам и ръчен режим. Вероятно и ти имаш. Като искаш - включи само на газ и карай колкото искаш!

Имам ръчен режим и мога да превключвам.
Въпросът е, че докато не загрее до 75-80 градуса, не превключва автоматично на газ. Тъй като мотора загрява бавно, това са доста километри каране на бензин (към 10 км.) Като превключи на газ, остават още 5 км. да стигна до работа.
Мисля, че двигателя няма нужда да загрява чак толкова, за да работи на газ. Искам да превключва автоматично на по-ниска температура.

минчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот минчо » Чет 25 окт 2007 16:20

Колега моето скромно мнение е че нямаш проблем с ключа който нарочно е програмиран по тези показатели с една единствена цел да се запази изпаритела. А това че на теб ти се иска на по ниска температура да ти обръща и това че до като отидеш до работата си колата не може да загрее е друг въпрос.Има решение ....не карай на газ.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Чет 25 окт 2007 17:41

:офф

Искам да питам колко струва едно такова автоматично ключе?

П.п. Извинявам се че използвам темата!

Върни се в “Автогазови уредби”