Лек и непостоянен проблем с ел.LOVATO
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Лек и непостоянен проблем с ел.LOVATO
Здравейте колеги. В последно време ми се получи един много странен проблем при работа на газ, но 1-во да кажа за каква кола става съпрос. Колата е Пасат Б4 с мотор ADZ. Газовата е електрическо Ловато. Проблемчето е следното: след работеща известно време кола, загася мотора и запаля деректно на газ (ключа е с три половения) се получа че по някога оборотите си стоят на 1200 и не падат на следващият стоп или светофар си падат на 850, като може и да не паднат следващите 2-3 спирания. На бензин няма такива проблеми. Чистен е газов филтът, развивана е пропката на изпарителя да изтекат лепливите утайки.Откачанами са клемите на акумулатора уж да се изчистят грешките ... макар да съм малко скептип към това с грешките. Зареждам на бензиностанция Лукойл като мисля следващият път да пробвам на ОМВ или друга. Според вас какво или къде може да е проблема. Възможно ли е да въздушен вилтър ?
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Re: Лек и непостоянен проблем с ел.LOVATO
въздушния филтър на колко км е
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Ами мисля че е на около 10 000 км.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Сменяй като се кара на газ се сменя на 5-6К километра. 

- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
След смяна на въздушният филтър с нов, проблема си остана пак. Стъпковото моторче е ново , имам друго леко съмнение че може тампона на моното да има леки наченки за дефект и от там да е проблема. Уикенда като ми остане малко повече време ще го видя в какво състояние е. АКо имате някоя друга идея от какво може да е ще съм изключително радостен да ги споделите с мен.
Някое гърне да "дрънчи"(външно здраво),да се е разпаднало от вътре?
На място(с отворена врата),като дадеш газ се чува характерен звук.
Делкото въртяно ли е?
Делкото въртяно ли е?
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:Някое гърне да "дрънчи"(външно здраво),да се е разпаднало от вътре?
Делкото въртяно ли е?
Ами не намирам промяна в гърнетата и звукът им. Освен като е студена колата и я запаля се чува странен звук при студен двигател и леко вибриране на волата като е при 1100-1200 оборота но след малко работа около 40-на секунди и се пооправя тресенето. Делкото не съм го барал , освен да се разхлабило или само разцентровало. Развих си пропрака на изпърителя където се събират лепливите мизериики от газта и виждам че уплатнението на черната тапа с вибта е скъсано от едната страна. Ето и вида на изпарителя а тапата за която говоря е няи долу. Какво трябва да е Опръстенчето? От някакав термо-топло-масло устойчив каучук или силикон и с какви размери да го търся.

- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
И аз съм с същото газово и с ADZ мотор, но на голф 3 и имам същия проблем, като някой път и задържа оборотите на 2000 поне 20-стина секунди и тогава падат....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
i.e.i написа:Някое гърне да "дрънчи"(външно здраво),да се е разпаднало от вътре?
Колега, прости ме за невежеството. Аз имам такъв проблем и гърнето ми е за смяна последното, надявам се по-напред са здрави... Та колата ми лееееко претриса и не работи особено стабилно като загрее. Ходил съм по газ-анализатори и съм я вкарал в норми, но проблемът си остана, макар и трудно забележим (усеща се странна вибрация в купето на момент, като претрисане за части от секундата). Та, е ли е възможно от това гърне да ги прави тези неща и тази неприятна за мен работа на ПХ да иде от него?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
За тресенето на празен ход - при мен се появиха след смяна на мека връзка. Така че по принцип е възможно да се получава от проблем с аспусите. Като е студена работи на малко по-високи обороти и няма вибрации
А за високите обороти - може да е от богата смес. Хубаво е да се направи реглаж на изпарителя.

А за високите обороти - може да е от богата смес. Хубаво е да се направи реглаж на изпарителя.
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
stereofonix написа:След смяна на въздушният филтър с нов, проблема си остана пак. Стъпковото моторче е ново , имам друго леко съмнение че може тампона на моното да има леки наченки за дефект и от там да е проблема. Уикенда като ми остане малко повече време ще го видя в какво състояние е. АКо имате някоя друга идея от какво може да е ще съм изключително радостен да ги споделите с мен.
при мен беше същото положе ни е със същия двигател на пасат4 с ловато ел. и се оказа точно тампона но докато го разбера бая го карах така и бая майстори обиколих и резултата никакъв докато в един слънчев ден от тампона взеда фучи като прахусмукачка и като го смених всичко си дойде на мастото та мисълта ми е че сигурно и емало малка цепка и когато е на бензин не дава голяма разлика но на газ задържаше оборотите
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
при работещ двигател като разклатиш моното ако падат оборотите значи е от тампона ако са добре оборотите не си давай парите на празно не че е много скъпо но..
Върни се в “Автогазови уредби”