RENZOMATIK-проблеми със сместа на празен ход.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
tron_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

RENZOMATIK-проблеми със сместа на празен ход.

Мнениеот tron_ » Нед 07 окт 2007 16:52

Renzomatik/вакумен/-Постоянно ми се налага да регулирам сместа с винта, в противен случей колата започва да губи обороти при празен ход и понякога направо гасне. Започна да пали трудно и когато запали ако не подавам известно време газ работи нестабилно и гасне.Ходих на найстор.Отвори изпаритела и каза че мембраните са здрави.Имаше една ламаринка на голямата мбраната посмачкана,изправи я,събра го ,и имаше известно подобрение но сега е същата работа.Газовия филтър е чист. На бензин този проблем го няма. Звънях на майстора и му обеснявам каква е ситуацията , а той ми одговаря, че от някъде взимал двигатела въздух.Проверих всички възможни възки а всичко е наред.Забелязах точно обратното,когато постъпва доппълнително въздух оборотите се повишават {въздушният филтъра ми е чисто нов}Излиза че постъпва много газ.Намалих от трипътника и празният ход заспа,и пали лесно обаче в движение като ускорявам забива и не истига ГАЗта. Дайте идеи къде е проблема ?

Потребителски аватар
bega4a
Автомобил: opel_omega_b
Двигател: X30XE_ manual

Мнениеот bega4a » Нед 07 окт 2007 18:36

смени клапанчетата на изпарителя там ти прави мизерия и мембраните особено тази за високо налягане става на кокал а въздушния филтър как е

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 07 окт 2007 21:53

Те на вид мембраните може да са си ок , ама ако са станали на балатум - кел файда... :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Автогазови уредби”