Недоразумения с превключвателя бензин-газ?!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Недоразумения с превключвателя бензин-газ?!

Мнениеот Undertaker » Пон 22 окт 2007 19:44

Здравейте! От известно време ми правят впечатление няколко неща:
- при каране само на бензин (копчето на превключвателя е включено само наляво и свети червено светодиодче) при достигане на 2000 - 2500 1/min колата леко придърпва все едно се опитва да премине на газ; това става при различни скорости, но не винаги;
- при ръчно превключване на газ в дясно положение на ключа при незапален двигател си свети зеления светодиод на контакт, след няколко секунди светва червеният диод, че минава на бензин без да е запален мотора; действително при ключ в дясно положение първо пали на бенз и минава на газ след 2000 1/min, а това не трябва да е така;
- при средно положение на ключа моторът се пали нормално на бензин и след 2000 1/min си превключва на газ безпроблемно;
- често играят оборотите на празен ход - както на бензин, така и на газ, като на газ се усеща доста по-осезаемо. Няма връзка с температурата на мотора, и т.н.
- увеличен разход на газ - може би около 1-2 литра/100 км; на бензин с 10 л минавам 100 км и остава още в резервоара, което за мен е повече от доволно;
- нови свещи NGK и въдушен филтър.

След като прочетох няколко теми, засягащи подобни въпроси, питанката ми е къде да търся първопричината? Възможно ли е всичко това да е следствие на проблем с ключа за газовата, релето, ... и в крайна сметка да гори и бензин и газ едновременно?

Благодаря за отговорите предварително!

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Пон 22 окт 2007 21:21

Kлюча (превключвателя) е според мен. Моя още нов като ми го сложиха и правеше проблеми с автоматичното превключване. Сложиха ми друг и се оправи.

Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Undertaker » Вто 23 окт 2007 18:51

:arrow:

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Вто 23 окт 2007 18:59

Когато ключът ти е в положение газ, ако няколко секунди след като си подал на контакт не запалиш (около 5), ключа автоматично преминава в режим палене на бензин при повишаване на оборотите на 2000 минава на газ, нищо че ключа е в положение само газ. Моят работи така, предполагам и твоят. Не мисля, че това е повреда, просто така си работи.

Върни се в “Автогазови уредби”