Метанова уредба да или не

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
smartstyle
Автомобил:
Двигател:

Метанова уредба да или не

Мнениеот smartstyle » Съб 12 яну 2008 11:49

Здравейте,

Имам VW Passat 2004 1.9TDI.

Цената на дизеловото гориво необратимо се повишава и затова търся заместител. Имате ли някаква информация на моя мотор дали може да се сложи метанова уредба, както и дали ще има полза и какви ще са ефектите върху двигателя. Другото което искам да попитам е дали имам възможност да използвам биодизел.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Съб 12 яну 2008 12:04

Потребителски аватар
mony124
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Метанова уредба да или не

Мнениеот mony124 » Съб 12 яну 2008 16:03

smartstyle написа:Здравейте,

Имам VW Passat 2004 1.9TDI.

Цената на дизеловото гориво необратимо се повишава и затова търся заместител. Имате ли някаква информация на моя мотор дали може да се сложи метанова уредба, както и дали ще има полза и какви ще са ефектите върху двигателя. Другото което искам да попитам е дали имам възможност да използвам биодизел.

Колега как така метан.... нали си TDI ?!? Може и аз да не съм в час нещо... но, ако успееш трябва да го патентоваш ! А отностно биодизела... колата спира да върви, мирише на олио и въобще гадост... :(

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 12 яну 2008 16:20

mony124 написа:Колега как така метан.... нали си TDI ?!? Може и аз да не съм в час нещо... но, ако успееш трябва да го патентоваш ! А отностно биодизела... колата спира да върви, мирише на олио и въобще гадост... :(

Не си в час - ако беше погледнал линковете в поста преди твоя, щеше да "влезеш". За патентоване е късно - хората от доста години го ползват.
Относно биодизела - ефекта е различен при различните автомобили (явно има и разлика от биодизел до биодизел).

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 13 яну 2008 0:26

gr_kanev написа:
mony124 написа:Колега как така метан.... нали си TDI ?!? Може и аз да не съм в час нещо... но, ако успееш трябва да го патентоваш ! А отностно биодизела... колата спира да върви, мирише на олио и въобще гадост... :(

Не си в час - ако беше погледнал линковете в поста преди твоя, щеше да "влезеш". За патентоване е късно - хората от доста години го ползват.
Относно биодизела - ефекта е различен при различните автомобили (явно има и разлика от биодизел до биодизел).

От твой отговори съм ги взел :wink: :bowdown

valeo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeo_1 » Нед 03 фев 2008 11:29

Чух някъде, че автобусите на градския транспорт в София, Пловдив, Варна са с комбинирани уредби дизел-метан.Миналият месец видях една боклуджийка DAF и един автобус"Кента" да зареждат на метан станция-Враца.Направо се изумих.Попитах шофера на боклуджийката дали двигателя е дизелов.Отговора е да.Сложили и метанова уредба някъде в Пловдив и му настроили нафтовата помпа да работи с производителност около 40%.

Върни се в “Автогазови уредби”