палене сутрин от 3-ти път

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

палене сутрин от 3-ти път

Мнениеот Ninja » Пет 18 яну 2008 22:21

здравейте,
колата, Г3 1.8 ми, упорито пали сутрин от 3-ти път. Не е толкова студено, запалителната система е ок, пали се винаги на бензин, и след няколко минути на газ - оборотите са стабилни и на газ и на бензин. Използвам свещи Бриск Силвър оптимизирани за работа на газ и се чудя дали от тях не идва по-трудното палене. Ако някой е усетил подобно неудобство моля да сподели. Възможно ли е някой датчик да се бъзика?

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

....

Мнениеот XIKS » Пет 18 яну 2008 22:58

махай тия боклуци БРИКС....................

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 18 яну 2008 23:05

Аз съм с такива свещи с 3 електрода, ама на кутийката пише да се регулира разстоянието преди слагане , т.е трябва да е 0.8 мм . Много съм доволен от тях засега , двигателя работи без вибрации и ми гори малко 4-6 кг метан на 100 км

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Пет 18 яну 2008 23:16

моите са само с един електрод, предишните бяха триелектродни NGK и се чудя дали пак да не си взема такива

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Пет 18 яну 2008 23:28

Аз на моя голф сам са некакви свещи дето ми ги дадоха уж за коли на газ, едноелектродни са с малко по танак от нормалниа електрод и уж сребарен но за 4 лв. на бройка невервам но с тиа несам имл проблеми вече 15000 км а от 2 седмици сам на метан и се тая, колата си работи равномерно пали си нормално (е не от четварт оборот) . Така че те саветвам за моното не ти требват некакви скапи свещи според мен нема смисал

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: палене сутрин от 3-ти път

Мнениеот тръба » Съб 19 яну 2008 16:45

Ninja написа:здравейте,
колата, Г3 1.8 ми, упорито пали сутрин от 3-ти път. Не е толкова студено, запалителната система е ок, пали се винаги на бензин, и след няколко минути на газ - оборотите са стабилни и на газ и на бензин. Използвам свещи Бриск Силвър оптимизирани за работа на газ и се чудя дали от тях не идва по-трудното палене. Ако някой е усетил подобно неудобство моля да сподели. Възможно ли е някой датчик да се бъзика?
Колега,аз съм със същия Дриск и да ти кажа има нещо такова.Първото палене е малко със зор.Въртя 5-10 секунди,за да запали.Това е само при минусови температури.Иначе всичко си е 6.Хубавото на Дриск е,че няма менте.Кой е толкова луд,че да се занимава за 2-3лева кяр?

Върни се в “Автогазови уредби”