Газов инжекцион на АЕЕ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
hellix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Газов инжекцион на АЕЕ

Мнениеот hellix » Сря 06 фев 2008 11:47

Здравейте,
Понеже мисля да слагам газов инжекцион на моята с АЕЕ мотор, а не открих почти нищо писано за този мотор ще се радвам ако някой който е слагал такава сподели каква уредба, къде я е слагал, дали има някакви проблеми с нея за да знам какво да очаквам.
Засега съм се спрял на сервиза на BRC в Дружба. От там ми казаха цена 1700 с бутилка на мястото на резервната гума (а и че нямало място там реално за такава и е по добре с нормална) и също така че не се сменя компа и не се слага емулатор.
Не знам изобщо като е газова инжекция слага ли се такъв или само се спира сондата при преминаване на газ?
Евентуално какво друго мога да гледам при избора и монтажа.
А и друго....Понякога имам едно неприятно клатене на оборотите, което май е доста често срещано при АЕЕ моторите. Ще има ли неприятни последици от него като се кара на газ и ще трябва ли да го оправя предварително. Предполагам че газовата няма да реши този проблем?
Благодаря на всички предварително :roll:

irenast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irenast » Сря 06 фев 2008 12:19

аз си сложих газов инжекцион фобос 1150лв. в илиенци квартала,доволен съм 8.5л разход на 100, за оборотите и на мен ми ги прави тези проблеми,но и преди да сложа газовата ги имах,в събота ще ходя при един майстор,казаха ми че е замърсена дроселовата клапа,даже го вкл.на комп. и ми показа грашка в дросел клапата това е с което мога да ти помогна

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 06 фев 2008 16:50

Аз съм със газов инжекцион, частите са от италианска марка, но не помня точно как беша, а компютъра е полски. Бутилката е на резервната гума и е много удобно. Надига само с около4-5см, което като се запълни с парче фибран пода се изравнява и си ползваш целия багажник. цената и беше 1350лв и ми я монтираха в Пк

Потребителски аватар
hellix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hellix » Сря 06 фев 2008 17:50

irenast Много тънко си минал :shock Къде е това в илиенци.
При теб сменяха ли компа?
По принцип когато си с газов инжекцион има ли опасност от гърмежи?
Дано се оправиш само с чистене че при мен почти не помага. Има някаккъв ефект, но само временно :( Казаха ми 500 кинта киртаците от Дунев ама и те не бяха сигурни, че е това проблема.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 06 фев 2008 19:31

Колега потърси с търсачката има в форума за гозовият инжекцион.От доста форуми съм чел и повече са негативните мнения за БРЦ българия в софия.Ако си решил да слагаш на БРЦ по добре се разходи до Пловдив.Компа не се сменя а се слага още един за да оправлява газовото, като е вързан паралелно на твоя и взима информация от всички датчици на колата.Гърмежи няма , поради факта че инжекторите са близо до цилиндъра и няма как да върне и да гръмне.Не се слагат никакви джижавки за да се лъже компа на колата.Колата не трупа грешки защото компа на газовото си следи сместа и изгарянето и пуска необходимото гориво.
Има доста варянти за марка газов инжекцион като; ланди ренцо,ГИГ 4;Фобус:старгас и дръги.Надявам се да съм бил полезен. :D

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Сря 06 фев 2008 21:27

Аз мислех да ходя при тия:
http://www.metan-bg.com/gass.html

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Re: Газов инжекцион на АЕЕ

Мнениеот Rakood » Сря 06 фев 2008 23:50

hellix написа:Здравейте,
Понеже мисля да слагам газов инжекцион на моята с АЕЕ мотор, а не открих почти нищо писано за този мотор ще се радвам ако някой който е слагал такава сподели каква уредба, къде я е слагал, дали има някакви проблеми с нея за да знам какво да очаквам.
Засега съм се спрял на сервиза на BRC в Дружба. От там ми казаха цена 1700 с бутилка на мястото на резервната гума (а и че нямало място там реално за такава и е по добре с нормална) и също така че не се сменя компа и не се слага емулатор.
Не знам изобщо като е газова инжекция слага ли се такъв или само се спира сондата при преминаване на газ?
Евентуално какво друго мога да гледам при избора и монтажа.
А и друго....Понякога имам едно неприятно клатене на оборотите, което май е доста често срещано при АЕЕ моторите. Ще има ли неприятни последици от него като се кара на газ и ще трябва ли да го оправя предварително. Предполагам че газовата няма да реши този проблем?
Благодаря на всички предварително :roll:

Първо за оборотите ако сложиш български или някакав по ефтин ГИ пак ще ти играят или може и повече от колкото на бензин ако дадеш пак там кам 1700 лв за ГИ (но не BRC) ще има възможността да се настройва много фино вав всички обороти и ще може да се намали играенето на оборотите. Аз съм свидетел на една алфа със BIGAS ги закрепиха по добре от колкото на бензин.
Така че аз ти препоръчвам момчетата от www.metan-bg.com те ми сложиха метановата уредба, то сега голфа. Върви почти като на пропан бутан и съм много доволен. За ГИ можеш да си сложиш BIGAS който май е най добрия от системите за впръскване на газта в газообразно с-е. Ако искаш система за впръскване на течна гас ще ти трябват много пари и не сам запознат с нея.

Потребителски аватар
hellix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hellix » Чет 07 фев 2008 9:07

Благодаря много. Днес ще им звънна и на тях :beer

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 07 фев 2008 9:21

Аз съм с полски ГИ AG да си призная не сам очарован,можеби защото ми "препорачаха" газаджии които можеби не са съвсем компетентни.Имам глахнене при тъгване заради дулги маркучи от инжектора до колектора.Вярно,че място под капака почти няма но все си мисля,че може да се измисли по друг начин.Бутилката ми е разположена успоредно на колата и побира 21.5 газ.Разхода софийско (карам в най -големите задраствания сутрин и вечер) е 12-13/100.Извънградско до 120км/ч ми е към 8.5,а до около 90-100км/ч към 7/100.Можеби този според мен висок разход се дължи на недобра настройка,не знам как е при др. колеги с този мотор.Съвета ми е да проучиш хубаво нещата и да си сложиш качествен инжекцион при кадърни газаджии.Аз за съжаление май не съм уцелил ГИ,но тогава просто нямах пари за да сложа по скъп от 1400 лв. :( Успех :)

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Чет 07 фев 2008 9:43

Колега Prodriver аз съм със същия ГИ на същия мотор и нямам такива проблеми, пък и разхода градско в Сф в пиковите часове ми е между 8 и 9. Най вероятно не са ти го монтирали кадърно и не са го настройли хубаво.

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Пет 08 фев 2008 0:23

Marto_Polo написа:Колега Prodriver аз съм със същия ГИ на същия мотор и нямам такива проблеми, пък и разхода градско в Сф в пиковите часове ми е между 8 и 9. Най вероятно не са ти го монтирали кадърно и не са го настройли хубаво.

Точно от това е,некадърна работа :( Колега а ще може ли някой път когато ти е удобно да се срещнем и да погледна как е монтиран при теб?И евентуално да ми кажеш каде ти е слаган,че при мене не се издържа направо супер гадно тръгва колата :(

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пет 08 фев 2008 9:55

Няма проблем само кажи кога и ще се видим. Даже ако искаш ще питам хората от сервиза биха ли се наели да по оправят нещата. :D

Върни се в “Автогазови уредби”