Висок разход на газов инжекцион, настроен прецизно

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
avtovodesht
Автомобил:
Двигател:

Висок разход на газов инжекцион, настроен прецизно

Мнениеот avtovodesht » Пет 08 фев 2008 12:11

Здравейте,

Имам монтиран газов инжекцион БРЦ за пропан-бутан. Монтиран е във Варна. Когато го сложиха, не настроиха газовия компютър индивидуално за моя двигател, а сложиха готови настройки за тоя двигател. Колата е Вектра Б, двигател X18XE (1.8 литра). Знам че темата е за Опел клуба, но следя ФВ форума от доста време и знам че тук има много компетентни хора, и затова си позволявам да пусна темата тук.
Та, като тръгнах да я тествам се оказа че разхода е доста висок - към 12/100 предимно извънградско (предимно пътя Варна - Златните). Иначе колата работи без никакви проблеми на газ - и като вървеж (мощността е като на бензин), и компютъра не дава никакви грешки. Разхода на бензин извънградско е 6.5-7/100. Отидох да я донастроят и това, което направиха, беше само да мръднат от компютъра един плъзгач за мощността с 10%, тоест намалиха мощността с 10%. Разлика във вървежа почти нямаше, а разхода падна докъм 11/100. След известно време, отидох в друг сервиз, вече в Русе (аз съм от Русе). Сервиза се води най-добрия в Русе - Клаас. Настроиха я много прецизно на газоанализатор. Човека каза че показателите на газоанализатора са идеални. Като вървеж усетих че като че ли колата имаше повече мощност в ниските обороти. Само че разхода се оказа 10/100. А самич човек който ми я настройва каза че е монтирал газов инжекцион на такава кола и разхода е бил 8/100 извънградско. Та след време отидох пак да я донастроят. Бутнаха настройките, уж понижиха малко мощността, но човека каза че разлика едва във вървежа ли ще усетя. Разлика май ниастина нямаше, но разхода си остана 10/100. Само да добавя че слагам газ само и единствено на ОМВ. По принцип карам спокойно и не юркам колата много. Вече започвам да се съмнявам че този разход е поради неправилен монтаж на газовата. Това което забелязах е че маркучите на инжекторите са оставени сравнително дълги - може би някъде 10 см. Незнам дали това може да е причината, друго нередно нещо не съм забелязяал по монтажа, но не съм и специалист. Моля пишете, ако имате идеи от какво може да е този висок разход.

Благодаря предварително

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 08 фев 2008 13:03

При толкова настройки-постянен разход,може би трябва да обърнеш
внимание на десният си крак.Ако я натискаш много..

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 08 фев 2008 14:33

Е как ще наричаш извънградско Варна - Златни пясъци.....с дълги колони от автомобили и ограничения до 60 км/ч......за този маршрут разход от 10/100 си е мечта особено за зимата....

avtovodesht
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avtovodesht » Пет 08 фев 2008 17:36

Ами точно това е, че карам много спокойно. Русе-Варна ми засече компютъра 6.1/100 на бензин (тогава карах с 80 а на магистралата със 110), а съм проверявал преди, компютъра отчита доста точно. Във Варна бях лятото, така че Варна-Златните го карах лятото. Средна скорост 70 някъде, но без спри-тръгни. Както и да е, това не е важно толкова, после засичанията които сум правил след настройките в русе са били на пътя русе-варна, така че това си е баш извънградско. И там е 10/100, хем беше по-топло не съм го засичал зимата.

volf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volf » Пет 08 фев 2008 18:57

Правилно пишеш Клаас се водят ,за добри ,ама не са.
Върви при Стойчо да ти види газовата.

avtovodesht
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avtovodesht » Пет 08 фев 2008 19:03

Стойчо Карагьозов ли? Точно това смятам да нарпавя, но преди това реших да попитам тук.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 08 фев 2008 20:08

А я пробвай първо няколко пъти да сипеш газ от другаде, а не от ОМВ? :roll:

avtovodesht
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avtovodesht » Съб 09 фев 2008 2:32

The_Machine написа:А я пробвай първо няколко пъти да сипеш газ от другаде, а не от ОМВ? :roll:

Идеята не е лоша :) Ма малко ме съмнява да е от това, защото съм сипвал на различни омв-та все тая. Но идеята пак си е добра де, ша взема да го направя тва при следващото засичане. Смятам да е Еко, какво ви е мнението за тях, чувал съм хубави неща?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 09 фев 2008 16:47

Аз започнах да сипвам на Еко и като че ли с малко ми падна разхода... от доста хора съм чувал , че в ОМВ не сипват реалното количество гориво , за което си плащаш

avtovodesht
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avtovodesht » Съб 09 фев 2008 20:37

The_Machine написа:от доста хора съм чувал , че в ОМВ не сипват реалното количество гориво , за което си плащаш

Ами аз обикновено пълня догоре, и събира точно колкото трябва - 32 литра, за 40 литрова бутилка. Така че проблеми с това не съм имал.

Върни се в “Автогазови уредби”