Здравейте,
Имам монтиран газов инжекцион БРЦ за пропан-бутан. Монтиран е във Варна. Когато го сложиха, не настроиха газовия компютър индивидуално за моя двигател, а сложиха готови настройки за тоя двигател. Колата е Вектра Б, двигател X18XE (1.8 литра). Знам че темата е за Опел клуба, но следя ФВ форума от доста време и знам че тук има много компетентни хора, и затова си позволявам да пусна темата тук.
Та, като тръгнах да я тествам се оказа че разхода е доста висок - към 12/100 предимно извънградско (предимно пътя Варна - Златните). Иначе колата работи без никакви проблеми на газ - и като вървеж (мощността е като на бензин), и компютъра не дава никакви грешки. Разхода на бензин извънградско е 6.5-7/100. Отидох да я донастроят и това, което направиха, беше само да мръднат от компютъра един плъзгач за мощността с 10%, тоест намалиха мощността с 10%. Разлика във вървежа почти нямаше, а разхода падна докъм 11/100. След известно време, отидох в друг сервиз, вече в Русе (аз съм от Русе). Сервиза се води най-добрия в Русе - Клаас. Настроиха я много прецизно на газоанализатор. Човека каза че показателите на газоанализатора са идеални. Като вървеж усетих че като че ли колата имаше повече мощност в ниските обороти. Само че разхода се оказа 10/100. А самич човек който ми я настройва каза че е монтирал газов инжекцион на такава кола и разхода е бил 8/100 извънградско. Та след време отидох пак да я донастроят. Бутнаха настройките, уж понижиха малко мощността, но човека каза че разлика едва във вървежа ли ще усетя. Разлика май ниастина нямаше, но разхода си остана 10/100. Само да добавя че слагам газ само и единствено на ОМВ. По принцип карам спокойно и не юркам колата много. Вече започвам да се съмнявам че този разход е поради неправилен монтаж на газовата. Това което забелязах е че маркучите на инжекторите са оставени сравнително дълги - може би някъде 10 см. Незнам дали това може да е причината, друго нередно нещо не съм забелязяал по монтажа, но не съм и специалист. Моля пишете, ако имате идеи от какво може да е този висок разход.
Благодаря предварително
Висок разход на газов инжекцион, настроен прецизно
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами точно това е, че карам много спокойно. Русе-Варна ми засече компютъра 6.1/100 на бензин (тогава карах с 80 а на магистралата със 110), а съм проверявал преди, компютъра отчита доста точно. Във Варна бях лятото, така че Варна-Златните го карах лятото. Средна скорост 70 някъде, но без спри-тръгни. Както и да е, това не е важно толкова, после засичанията които сум правил след настройките в русе са били на пътя русе-варна, така че това си е баш извънградско. И там е 10/100, хем беше по-топло не съм го засичал зимата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine написа:А я пробвай първо няколко пъти да сипеш газ от другаде, а не от ОМВ?
Идеята не е лоша

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”