Изрядни ли ви са документите на газовите уредби?
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Изрядни ли ви са документите на газовите уредби?
Да събера мнения, че аз вече 15 години за всяка уредба си имам паспорт, минавам си преглед. Но и на него вдигнали цената вече 18лв. Майната им на парите, но даже не погледнаха уредбата . Дай паспорта, дай парата , лепни си тоя стикер на бутилката. Другия въпрос ми е трябва ли да си карам паспорта на газовата с мене. Кой е оторизиран да ме проверява. Като имам каско и стане щета от газовата искат ли паспорт застрахователите. Това е в общи линии питането ми.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мен ме спряха преди 1 - 2 месеца и нямаше за какво да се хванат и оппп аиде на газовата...нямах нито лепенка на задния прозорец нито на самата газова...искаха акт да ми пишат ала-бала...но се разминах само с обещание, че утре слагам
...е минах преглед, дадоха ми и нов паспорт..лепенки и всичко необходимо и сега е на 6.
Но наистина техническия преглед е смешка...най-добре ми казаха всичко като отидох после на газаджия и ми направи диагностика.

Но наистина техническия преглед е смешка...най-добре ми казаха всичко като отидох после на газаджия и ми направи диагностика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Формално е всичко, но гледам да имам документи, защото действително ако те спрат паразити и няма за какво друго да се хванат се хващат за това. Случвало ми се е.
А по-добре да храниш паразитите в пунктовете за прегледи, дето поне нещо ти дават (стикер и печат в паспорта), отколкото КАТ дето само знаят да лапат като яма на селски кенеф.

А по-добре да храниш паразитите в пунктовете за прегледи, дето поне нещо ти дават (стикер и печат в паспорта), отколкото КАТ дето само знаят да лапат като яма на селски кенеф.

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Изрядни ли ви са документите на газовите уредби?
lozan67 написа:Да събера мнения, че аз вече 15 години за всяка уредба си имам паспорт, минавам си преглед. Но и на него вдигнали цената вече 18лв. Майната им на парите, но даже не погледнаха уредбата ...
Ето поради тази причина на мен не са ми изрядни. Имам си паспорт но си е в нас и не съм минал на преглед. За около 7 год. преди два месеца се заядоха едни куки че нямам преглед на газовата...това ми е проблема досега
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мене всичко е изрядно - документално. Имам си паспорт на бутилката минал съм преглед и толкоз.Само дето никой от тези дето взимат пари и се подписват че са направили преглед не си правят труда поне вас да ви питат намирисва ли ти на газ имаш ли проблеми.Целта им е да ти вземат само парите.
Поради тази причина аз си правя поне веднъж годишно проверка, тя се състои в минаването на всички резбови връзки със сапунена пяна (може и с гъба може и с тубичка). Още първата година като развиех плексигласовата капачка на сондата ми понасмърдваше малко и след няколко проверки установих че едната от тръбичките ако я натисниш в някоя посока пуска по малко.Пристегнах я и нямам проблеми.
Проверката е за предпочитане да се прави при студен двигател.за целта може да се подаде 12V от акумулатора на магнет вентила. Аз си правя разтвор течен сапун и вода в шише от веро.разклащаш мноого добре да се образува много пяна, изчакваш около половин минута, така че да намалее водата в пяната, и както си е право шишето се натиска за да излезе само пяна.когато е удобно място може направо от шишето на връзката, когато е неудобно слагаш на пръста и после на връзката. Пяната не трябва да е много но не трябва и да е малко, трябвахубаво да покрие връзката. За по голяма сигурност когато едната част на връзката е недостъпна за око, може да се ползва огледало или тази част се претиска с пръст така че ако има изпускане то да се появи на видимата част.
взависимост от испускането може да се образуват големи балони, а може и ситни малки.
Правете си проверки че това бърка и в джоба!!!
Поради тази причина аз си правя поне веднъж годишно проверка, тя се състои в минаването на всички резбови връзки със сапунена пяна (може и с гъба може и с тубичка). Още първата година като развиех плексигласовата капачка на сондата ми понасмърдваше малко и след няколко проверки установих че едната от тръбичките ако я натисниш в някоя посока пуска по малко.Пристегнах я и нямам проблеми.
Проверката е за предпочитане да се прави при студен двигател.за целта може да се подаде 12V от акумулатора на магнет вентила. Аз си правя разтвор течен сапун и вода в шише от веро.разклащаш мноого добре да се образува много пяна, изчакваш около половин минута, така че да намалее водата в пяната, и както си е право шишето се натиска за да излезе само пяна.когато е удобно място може направо от шишето на връзката, когато е неудобно слагаш на пръста и после на връзката. Пяната не трябва да е много но не трябва и да е малко, трябвахубаво да покрие връзката. За по голяма сигурност когато едната част на връзката е недостъпна за око, може да се ползва огледало или тази част се претиска с пръст така че ако има изпускане то да се появи на видимата част.
взависимост от испускането може да се образуват големи балони, а може и ситни малки.
Правете си проверки че това бърка и в джоба!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Паспорт за газ
Здравейте колеги!Онзи ден ме спряха куките и понеже всичко ми беше изрядно!Се заядоха за газовата уредба!
Тя е доста страичка 60л бойлер и нямам абсолутно никакви документи има само един стикер на прозореца и тва е!
И отивам тука при наште газаджий тва е в гр.Казанлък да ми извадят паспорт!
Обаче никой не иска един ми вика трябва Евроклапан-80лв,Друг ми вика трябва да сменим цялата бутилка -150 лв и аз останах потресен за един тъп паспорт!
Моля дайте съвет!Благодаря предварително!Ако някои знае как мога да се сдобия с такъв паспорт да пише!
Тя е доста страичка 60л бойлер и нямам абсолутно никакви документи има само един стикер на прозореца и тва е!
И отивам тука при наште газаджий тва е в гр.Казанлък да ми извадят паспорт!
Обаче никой не иска един ми вика трябва Евроклапан-80лв,Друг ми вика трябва да сменим цялата бутилка -150 лв и аз останах потресен за един тъп паспорт!
Моля дайте съвет!Благодаря предварително!Ако някои знае как мога да се сдобия с такъв паспорт да пише!
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”