Здравейте колеги,
имам няколко проблема с газовата.ПАСАТ Б3 1989 1.8
1. най-важно: Колата пали автоматично на бензин и при вдигане над 1500 и сваляна на оборотите тогава превключва на газ.Да обаче понякога прави мизерий и когато превключи на газ не иска да работи, в смисъл не иска да поеме се едно няма газ, и така трябва с форсиране до 5 - 6000 оборота и отпускане и помпане на педала обаче не всеки път става.
2. Когато колата е студена и запали на бензин и когато и подам газ да превключи на газ не държи обороти и гасне,и така докато загрее за около 5 минути трябда да държа обороти аз със педала.
3. нормално ли е да ми харчи градско 14-15 на сто.
Ноември месец ходих при едни "майстори" на светофара на Суходол. обясних му всичко това + тогава колата на газ нямаше толкова мощ колкото на бензин.Онзи казва няма проблеми вкарвам колата качва я на компютъра,въртя някво за регурилане на сместа,отвори ми капачката и беше готов махна кабелите и беше готов за 10 мин и ми казва трябва да смениш капачка,свещи,кабели,палец.Качих се на колата тръгнах си и имаше единствено разлика в мощността и сега върви добре обаче другите работи нямат промяна.Добре че имам приятел в Киров-бош и взрх всичко оттам с голямо намаление смених всичко даже и въздушния филтър и разлика няма.МОЛЯ ЗА МНЕНИЯ от какво може да е, и за някои сервис
Проблем с преминаване бензин/газ
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с преминаване бензин/газ
dj_manekena написа:Здравейте колеги,
имам няколко проблема с газовата.ПАСАТ Б3 1989 1.8
1. най-важно: Колата пали автоматично на бензин и при вдигане над 1500 и сваляна на оборотите тогава превключва на газ.Да обаче понякога прави мизерий и когато превключи на газ не иска да работи, в смисъл не иска да поеме се едно няма газ, и така трябва с форсиране до 5 - 6000 оборота и отпускане и помпане на педала обаче не всеки път става.
2. Когато колата е студена и запали на бензин и когато и подам газ да превключи на газ не държи обороти и гасне,и така докато загрее за около 5 минути трябда да държа обороти аз със педала.
3. нормално ли е да ми харчи градско 14-15 на сто.
Ноември месец ходих при едни "майстори" на светофара на Суходол. обясних му всичко това + тогава колата на газ нямаше толкова мощ колкото на бензин.Онзи казва няма проблеми вкарвам колата качва я на компютъра,въртя някво за регурилане на сместа,отвори ми капачката и беше готов махна кабелите и беше готов за 10 мин и ми казва трябва да смениш капачка,свещи,кабели,палец.Качих се на колата тръгнах си и имаше единствено разлика в мощността и сега върви добре обаче другите работи нямат промяна.Добре че имам приятел в Киров-бош и взрх всичко оттам с голямо намаление смених всичко даже и въздушния филтър и разлика няма.МОЛЯ ЗА МНЕНИЯ от какво може да е, и за някои сервис
1. Нормално е ако го правиш в много студено време - просто антифриза още не се е завъртял и изпарителя замръзва, оттам колата започва да се дави яко и трябва с яко форсиране да поддържаш мотора да не изгасне... превключването на газ ти е направено на много ниски обороти - трябва да са около 2500
2. Въпрос на настройка
3. Вж. 2 + според зависи от маниерите ти на каране

- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Внимателно провери дали не работи едновременно и на газ и на бензин...дори и малко да пропуска ефектът е точно такъв
Варанти..
1.Запушен от графит газов клапан на високото налягане...не може да затвори добре и пропуска постаянно газ дори когато си и на бензин....става страхотна каша
2.Дюзата на моното продължава да пуска по малко и когато минеш на газ....
Варанти..
1.Запушен от графит газов клапан на високото налягане...не може да затвори добре и пропуска постаянно газ дори когато си и на бензин....става страхотна каша
2.Дюзата на моното продължава да пуска по малко и когато минеш на газ....
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:zdravko_dimitrov1986 написа:Според мен трябва да минаваш от бензин на газ не спрямо оборотите ами според температурата на двигателя. Сега особенно когато времето е студено, колата трябва да е загряла малко за да пускаш газта.
Ама той човекът е с автоматичен ключ!
Има предвид да си кара само на бенц. положение и като загрее да премине на бензив/газ положение на ключа и така

Върни се в “Автогазови уредби”