здравейте! искам да попитам възможно ли е да си направя плоска бутилка за газ по дъното на багажника .бърка ли се нещо и какво. извинявам се ако е тъп въпросат ми но не сам запознат изобщо сас тези неща...........
БЛАГОДАРЯ !!!!!!!!!
плоска бутилка
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: плоска бутилка
Колега,никой няма право сам да си прави бутилката.Балоните се произвеждат само от специално сертифицирани от ТЮФ,ИЗО и т.н. производители.evruto написа:здравейте! искам да попитам възможно ли е да си направя плоска бутилка за газ по дъното на багажника .бърка ли се нещо и какво. извинявам се ако е тъп въпросат ми но не сам запознат изобщо сас тези неща...........
БЛАГОДАРЯ !!!!!!!!!
Последна промяна от walentin на Съб 01 мар 2008 10:40, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не може да се направи голяма плоска бутилка. Налягането ще я раздува. Трябва или да са няколко малки или ако ще е една - да има множество укрепващи "дупки" подобни на тези в средата на тороидалните, което ще я направи скъпа и тежка. Проблемите са същите като тези поради които не може плажен дюшек да е просто кух калъф, а трябва да има множество преградки и връзки между страните.
Най-здравата форма е сферичната, затова бутилките са в разрез кръгли или близки до кръглата форма. Опитите да се избяга от кръглата форма водят до неизбежно драстично увеличаване на дебелината на стените за запазване на същата здравина.
Има 2 фабрични варианта - тороид тип рез. гума, а също съм виждал, макар и по-рядко бутилки като "хапчета", но са доста малки, в разрез са горе-долу елиптични.

Има 2 фабрични варианта - тороид тип рез. гума, а също съм виждал, макар и по-рядко бутилки като "хапчета", но са доста малки, в разрез са горе-долу елиптични.
Върни се в “Автогазови уредби”