Колеги имам следната чуденка!
ЕКУ-то на бензин какво управлява, когато колата работи на газ. Кои параметри се контролират от двете ЕКУ-та, когато колата работи на газ и на бензин.
По специално въпроса ми е за времето за впръскване на гориво. Понеже смених чипа наЕКУ-то на бензина. Интересно ми е ЕКУ-то на газовия инжекцион дали самостоятелно контролира времето за впръскване на гориво или ползва тайминга на ЕКУ-то на бензин.
Настройваха ми газовия инжекцион след смяната на чипа и разхода ми се качи. А новия чип за бенз малко удължава времето за впръскване на гориво. Дали времето се е качило когато колата е и на газ?
относно работата на ЕКУ-то на бензина и газовия инжекцион
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.nissanbg.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=6851 -надявам се че ще ти е от полза.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine написа:Газовите инжекциони са само едни пиджибек платки всъщност- модулират сигнала до бензиновите инжектори и го пращат до газовите, като има малки отклонения по ламбда и това е
А real time ли е това, или при настройка на газовия инжекцион се записват настройките в ЕКУ на газовия настройките от ЕКУ-то на бинзина и след това когато работи на газ, просто си ги чете от газовото ЕКУ?
Идеята ми е ако сложа стария чип и си настрои газовия, след това да си сложа отново перформанс чипчето и то да важи само за работата на бензин?
Дали ... или .......

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Чипчето ми бърника количеството гориво което се впръсква, намаля времето за запалване на сместа, дига прекъсвача на оборотите и лъже малко ламбда сондата.
Това което не мога да си обясня е EКУ-то на газовия копира ли тези настройки, след това си ги съхранява в неговата памет и когато колата работи на газ, дали се допитва изобщо до ЕКУто на бинзина.
Ако се върна стария чип със сегашните настройки на газовия дали ще ми спадне разхода?
Това което не мога да си обясня е EКУ-то на газовия копира ли тези настройки, след това си ги съхранява в неговата памет и когато колата работи на газ, дали се допитва изобщо до ЕКУто на бинзина.
Ако се върна стария чип със сегашните настройки на газовия дали ще ми спадне разхода?