Както се похвалих преди време си взех Пасат Б5,1999г.,1.8,клима от Италия.Като отидох да я видя ми хареса а и се оказа с газова и реших да я взема.Сега след регистрацията и обслужването реших да пробвам газовата.Сипвах 10л. газ паля и в движе преключвам копчето в положение газ.Лампичката мига 5-6 пъти леко спадат оборотите за момент (все едно преминава ба газ)но,лампичката изгасна а не продъжи да свети червено.Прибрах се от сервиза така , като си мисля че карам на газ.По късно забелязах че, като запаля на бензин и превключа на газ лампичката мига 5-6 пъти спадат оборотите за момент и лампичката изгасва.След и звестно време лампичката светва(червено явно минава на газ)но след изфорсиране оборотите спадат и колата гасне.Това го пробвах няколко пъти на "място" (без да карам колата).Вечерта гледам от 10л. газ няма нищо в бутилката.
Отидох на един газаджия но ми казаха че, това е Холандаска газова и нямат софтуер за нея ,а сичко се прави софтуерно и не може да ми помогне даже се съмнява някъде да има някой ,който да може.Но като му оописах нещата каза че, щом не свети лампичката съм си карал на бензин.Е къде са тоава 10-те литра газ??Може ли да са изтекли без да съм усетил.После се обаждам в сервиз и ми казаха горе-доку същото,нямат софтуер и май няма да могат да ми помоганат но да отида да я пробвам.
Та май положението ми е безнадеждно.Моля хората запознати с гаозовите инжекциони ако могат да помогнат поне със съвети.Ако някой знае сервиз където може да ми помогнат с този модел Колтек да сподели.
Иначе в нет-а открих форум за същия модел.Та разбрах че, компютъра се самообучава ,намерих упътване за поправка на изпарителя и регулиране на налягането.Какви може да са вероятните причини за да неработи газовата??
От горе описаното мисля че ,се получава следното;След превключване в положение газ ,лампичката мига 5-6 пъти и угасва,след известно време светва -явно мминава на газ но след подаване на газ ,мотора се изфорсира и след това оборотите спадат и директо гасне(без да се стабилизира на 900 оборота).