Монтаж на резервоар за LPG или метан на мястото на резервоар

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Монтаж на резервоар за LPG или метан на мястото на резервоар

Мнениеот Aylan » Пет 16 ное 2007 10:04

Здравейте колеги.
Тук има много писано за резервоарите и мястото им на монтаж, знаем какви са и начините на монтиране в супер специализираните сервизи, но при всички положения, нито един монтаж не ни удовлетворява. Винаги правим компромис със мястото за товаре или резервната гума, която после я размятаме насам натам.

Най-добрия начин за монтаж на бутилката/те е на мястото на резервоара за бензин, и замяната му с по-малък до 25литра/за какво ни е 70литра при положение, че никой не държи там повече от 20-25литра./ с това мисля че ще се съгласим всички.

Предлагам да подискутираме има ли начин това да се направи, без от това да страда работата на бензин, начини, техники, време и финанси, как трябва да се направи оптимална защита за защита от евентуаните удари по бутилките по уникалните пътища на родината и т.н., къде да се сложи новия резервоар, как да се захване, има ли подходящо място някъде другаде освен отдолу, както се казва да го заврем някъде другаде в разните му ниши, които имаме, не е задължително да е 25л, може и 18 да или два по-малки. Виждал съм на тировете, че имат допълнителни резервоари, значи някой ги произвежда или си ги правят.

Аз съм с две леви ръце, но това не ми пречи да прежаля определена сума за да ми я монтира някой друг.
Нека по-знаещите и запознатите с целия механизъм на резервоара и помпата и т.н. да дадат малко по-подробни снимки и мнения и т.н.
Да систематизираме темата за ПАСАТ - Б3, Б4, Б5 / СЕДАН, КОМБИ, НЕ ЗНАМ ИМА ЛИ РАЗЛИКА/, ГОЛФ И ПОЛО. и да видим може ли това да се направи, или може ама не е за препоръчване. Правил ли го е някой, да направи яко снимки и да ги пусне да ги видим и да сподели опита си, има ли проблеми в експлоатирането, колко пари е струвало. Колкото повече мнения и инфо толкова по-добре.

Според мен един от основните проблеми е с какво ще се замени съществуващия резервоар и как ще се монтира помпата. Има ли производители на резервоари, които могат да го направят, друг по-малък, пригаждали се нещо от друг модел на VW, дали сами може да си направим резервоар и от какъв материал, как може да прекроим този и т.н. Всичко каквото се сетиме.

ЕДВА ЛИ ИМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО СИ КУПУВА КОМБИ, ЗА ДА НАПЪЛНИ БАГАЖНИКА С БУТИЛКИ. пОВЕЧЕТО СМЕ СЕМЕЙНИ ХОРА С 2 ИЛИ ПОВЕЧЕ ДЕЦА.

ТАЗИ ТЕМА 100% ЩЕ Е ПОЛЕЗНА ЗА ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ ГАЗОВА ИЛИ В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ СИ МОНТИРАТ. И НАЙ-ВАЖНОТО ЩЕ ЗНАЯТ ДАЛИ ТОВА Е ВЪЗМОЖНО, МАКАР И СКЪПО. :)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 16 ное 2007 20:05

Хъм... виждал ли си каква е формата на резервоар на ФВ?
Как сега си представяш да се направи съд, който да работи под налягане ,да издържа на него и да не се деформира?
Това за пропан, защото там все пак се правят бутилките от заварени листове огъната ламарина.
Ами метана , който е ПЛЪТНА отливка?

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 16 ное 2007 20:20

По скоро някой да каже правил ли е опит да завре патерицата под пода на багажника - за Пасат б3 говоря...има една кухина там между резервоара и бронята и ме блазни да си купя патерица и да го пробвам тоя вариант дали става...

Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

резервоарите

Мнениеот Aylan » Пет 16 ное 2007 20:26

Аз си мисля, че като се разкара резервоара за бенц ще може да се сложи една или няколко бутилки за газта тип пури или други стандартни, а по-сложното е да се преобразува резервоара за бензин

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 16 ное 2007 21:13

Според мен, на мяастото на резервоара няма как да се сложат кръгли бутилки.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 16 ное 2007 21:17

Само на шаран знам да слагат отдолу масово бутилки за външен монтаж, да да и лада нива :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 16 ное 2007 21:41

L&R написа:Само на шаран знам да слагат отдолу масово бутилки за външен монтаж, да да и лада нива :lol: :lol: :lol:

На Лада Нива се слагат под резервоара, особено ако има теглич , то той е идеален щит на бутилките :)

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Съб 17 ное 2007 8:36

Пуснато на: Пет Ное 16, 2007 21:41 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

L&R написа:
Само на шаран знам да слагат отдолу масово бутилки за външен монтаж, да да и лада нива

На Лада Нива се слагат под резервоара, особено ако има теглич , то той е идеален щит на бутилките

Не се заблуждавайте че трябва да се пазят чак толкоз от удари бутилките, те са толкова здрави че е последното нещо което ще се спука при удар. Естествено е да се пазят сондата и тръбите. Не забравяйте че резервоара за бензин не е защитен от долу а е доста по-тънкав.
И на Москвич 21412, лично съм слагал- на мястото на резервоара, ама на Пасата не знам как ще стане. Аз още мисля че може да се навре бутилка 20-25л. в кухината дето е модула за центр. закл. отзад до рез. гума (мойто е пасат Б3 комби) . Малко ще надигне нагоре капака на рез.гума и няма да може да се затваря, но може да се прекрои или да се направи нещо друго. Моята бутилка е 30л. , слагал съм я на това място , но е малко дълга и не може да се събере гумата . Сега търся нещо по-късо , ако може и по-малък диаметър. Заглеждах едни турски бутилки и ми се видяха по-тънки ама не ми остава време да пробвам.

miraj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miraj » Съб 29 мар 2008 23:43

L&R написа:Само на шаран знам да слагат отдолу масово бутилки за външен монтаж, да да и лада нива :lol: :lol: :lol:

а възможно ли е да се постави отдолу - външен монтаж, метанова бутилка на шаран? и моля за съвет и мнения, каква метанова уредба да си поставя na Vw Sharan 2.0 модел 96 год. 115 к.с.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Нед 30 мар 2008 18:50

На VW Touran 2.0 Ecofuel с109 к.с. модела е оборудван фабрично с бутилки за метан 2 пред задния мост и 2 зад него.Тип "пура" са и са на пода. Обаче задния мост е фабрично подсилен за да може да поеме допълнителната тежест на бутилките.
"....Touran EcoFuel развива максимална мощност от 80 кВт (109 к.с.) при работен обем 2.0 литра и постига пробег от 310 км с едно зареждане (респ. от 440 км при използване на резервния бензинов резервоар). Версията EcoFuel се предлага във всички нива на оборудване на новия Touran. Четирите стоманени газови бутилки с вместимост 18 кг и резервният бензинов резервоар (13 л.) са така разположени под пода на автомобила, че да не ограничават пълния багажен обем. При разработката на двигателя EcoFuel е обърнато специално внимание на безопасността на газовата уредба..."

Потребителски аватар
Aylan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Празни приказки

Мнениеот Aylan » Пон 07 апр 2008 21:57

Пишем си тук празни приказки, нищо конкретно.
Има ли някой снимки от подходящи ниши по купето където могат да се разположат малки метанови или за LPG бутилки. Имало някакви малки метанови бутилки - 6.5л , дали могат да се монтират в прага/като отвориш до вратата/ и после да се облицават - просто това място да стане по-широко / -да се разкара пластмасовата лайсна и под нея да се монтира малка бутилка?. Някъде отдолу в ниши, на мястото на резервната гума/за метан/ или някъде другаде, ако някой има идеи може да ги сподели.
Или ако има линк където има подробна схема на разни детайли, да се умува.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Празни приказки

Мнениеот The_Machine » Пет 11 апр 2008 21:45

Aylan написа:Пишем си тук празни приказки, нищо конкретно.
Има ли някой снимки от подходящи ниши по купето където могат да се разположат малки метанови или за LPG бутилки. Имало някакви малки метанови бутилки - 6.5л , дали могат да се монтират в прага/като отвориш до вратата/ и после да се облицават - просто това място да стане по-широко / -да се разкара пластмасовата лайсна и под нея да се монтира малка бутилка?. Някъде отдолу в ниши, на мястото на резервната гума/за метан/ или някъде другаде, ако някой има идеи може да ги сподели.
Или ако има линк където има подробна схема на разни детайли, да се умува.

6,5 литра? Това няма да събира и килограм метан бре :)
Другото е, че пак си е доста обемна тази бутилка - колкото и обем да е стената си е около 2 см, тъй че е по-добре да е една голяма бутилка, отколкото да са много , но малки...

Върни се в “Автогазови уредби”