Голям разход

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Голям разход

Мнениеот Danny boy » Нед 08 юни 2008 13:10

Нека и аз да попитам нормално ли е колата да дава разход 20/100 на газ ако се пали и гаси за 3км,демек се кара студена и стрелката рядко минава 20градуса следобяд на връщане,сутринта пък почти не мръдва.Дали не е по-добре да я карам на бензин за толкова кратко разстояние.

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Нед 08 юни 2008 13:35

ще следя с интерес темата защото и аз пове4ето дни от седмицата карам сутрин и вечер по 3.3км и нещо заси4ам 14-15л/100км а зимата и повече ,не съм пипал нищо по мотора и газовата оредба, а преди съм засичл 11л/100км при същото каране. с BRC съм

Последна промяна от vw_Krasi_vw на Нед 08 юни 2008 16:20, променено общо 1 път.

daniench
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniench » Нед 08 юни 2008 14:29

пасата ти е като моя ,уредбата сам си я настроих и гори около 10.5-11
градско с турски изпарител,ако всичко ти е в изправност може да ти я настроя ,и аз съм от пловдив,ама ако не е няма време да го отстранявам,подчертавам че не съм газджия но имам опит на различни коли с газови уредби,разход не повече от 10-15% повече от на бензин
или почти същия разход като бензин , но с по-лошо вървене
а ,да кажа че и пари не взимам :D

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 08 юни 2008 15:08

абе и аз мога да го докарам тоя разход с лошо вървене на газ ама...
сложих един аванс процесор и сега съм я настроил да върви както и на бензин така и на газ/да ускорява/ и ще засичам разхода.Днеска си поиграх малко,постегнах крановете с 1/2 оборот и сега е по-добре.Ама сутрин яко си миришеше на сурова газ,та затова предполагам че егори повече.ама както казах ще засичам пак и ми е тежък крака. :lol:Изпарителя е старгаз и е на 3 години.Колата се пали и гаси на бензин.Изключвам мембрани.Изпарителя се подгрява нормално на загрят мотор.Днес смених и свещите че бяха поизносени леко с едни по-малко износени.

daniench
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniench » Нед 08 юни 2008 19:05

ами не знам,аз от разход не се оплаквам,но не става само с завъртане на врътките.
ами дано се оправи ,и три години за изпарител каран предимно градско са много

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 08 юни 2008 20:50

освен с регулиране на притока на газ и празния ход ,не знам как да се регулира изпарител другояче.Ама нали разбираш ем ме боли ем ме сърби.Хем искам да е пъргава колата хем да не гори много,ама няма такъв филм.
Ще я тествам още малко и ако няма подобрение ще пиша :arrow: .Възможно ли е да са позаминали мембрани.Ще гледам да я карам студена само и после само загряла.четох че някъкво филтърче можело да се позадръсти и то да прави мизерии ма дали влияе на разхода :roll: знам ли и къде да го търся това филтърче и продава ли се отделно...

Върни се в “Автогазови уредби”