здравейте колеги ,супер форум е,аз съм нов ,от скоро имам пасат 1.8моно и му сложих газ ,оправих проблема с гасненето като се пусне
по инерция благодарение на форума(махнах въздухопровода от кутията на филтъра до маската).
сега четох по форума че подходящо изпреварване на газ е 12 *,първо си правих опити на проба и грешка и се оказа че на по-голямо изпреварване върви повече ,(или поне така ми се струва) но сеца в ниски обороти,та сега го направих пак на 12* на празен ход без вакум и върви добре,абе тоз мотор не можа да направи детонаций на газ,само дето се разхълца в ниски обороти когато съм висока предавка
още не съм изгорил газта ,дето я сипах за проба,рзход не съм засичал още.
итересни наблюдения на работата на газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
най-добре центровката по заводски данни -6 градуса предварение и монтиране на ТАП за постигане на желано предварение - като чрез джъмпери се променя. Но мисля 12 е добре - при повече поне при мене има аномалии с задържане на обороти и т.н..
Също нямам детонации дори и на бензин.
Ти с вакум регулатор на делкото ли си? т.е. моножетроник.
Заводската центровка е 6 градуса при загрял ДВГ на празен ход с откачен вакум на делкото. 12 за газ е ОК.
Също нямам детонации дори и на бензин.
Ти с вакум регулатор на делкото ли си? т.е. моножетроник.
Заводската центровка е 6 градуса при загрял ДВГ на празен ход с откачен вакум на делкото. 12 за газ е ОК.
-
- Автомобил:
- Двигател:
да,заводски го дават за 6* но за бензин 91,слагам 2-3* за презапасяване +още 3 заради газта та значи 12*
това го прочетох във форума,няма да откривам топлата вода,
иначе колата си върви много добре,спрях и помпата и захранването на компа като се гаси.
разхода като заредя 2-3 бутилки,тогава ще го засичам
това го прочетох във форума,няма да откривам топлата вода,
иначе колата си върви много добре,спрях и помпата и захранването на компа като се гаси.
разхода като заредя 2-3 бутилки,тогава ще го засичам
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте ,сега таз кола не спира да ме учудва,засекох разхода
с 18.5литра (20лв) минах 183км ,като е засичано от празно до празно,като от тези 183 км има 40км извън градско ,ама разхода е 10.10 /100 което за такава голяма кола си направо малко,защото имам и типо и то гори почти толкова а е 1.4 .
настройката съм си я правил сам,нов филтър и свещи,ами явно е добра покупка....
с 18.5литра (20лв) минах 183км ,като е засичано от празно до празно,като от тези 183 км има 40км извън градско ,ама разхода е 10.10 /100 което за такава голяма кола си направо малко,защото имам и типо и то гори почти толкова а е 1.4 .
настройката съм си я правил сам,нов филтър и свещи,ами явно е добра покупка....
-
- Автомобил:
- Двигател:
типото по малко не може,даже не ми вярват че гори 10/100 в пловдив
то толкова си гореше бензин,просто не очаквах че голяма кола ще гори колкото малка,карал съм го пенсионерскат,ама градско на 2-ра
3-та предимно повече от 60 в града не съм вдигал,ама така карах и типото.
още наблюдения с газ от лукоил колата върви по добре от колкото с газ на еко
уредбата е турска ,платинка изпарител ,
бутилка на мястото на резервната гума
то толкова си гореше бензин,просто не очаквах че голяма кола ще гори колкото малка,карал съм го пенсионерскат,ама градско на 2-ра
3-та предимно повече от 60 в града не съм вдигал,ама така карах и типото.
още наблюдения с газ от лукоил колата върви по добре от колкото с газ на еко
уредбата е турска ,платинка изпарител ,
бутилка на мястото на резервната гума
Върни се в “Автогазови уредби”