lovato голям разход
-
- Автомобил:
- Двигател:
lovato голям разход
преди две седмици сложих газова ловато в дупница,като заредих там 22 литра изминах 230км 140 от които извънградско но здраво каране.колата ми е 1.8 моно.След което реших да заредя за 10лева и минах 60километра,това нормално ли е 15 на сто.Да барам ли врътките на изпарителя или да засека пак.оборотите са си нормално 900. Може ли някои да ми каже от кое кранче да намаля газта,иначе върви доста добре и има ли донастройка на газовата след определени километри
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
ако я караш стабилно на газец в обороти е нормално да ти дава газ 15 а и на бензин или на газ палиш щото ако палиш на газ докато е студен изпарителя яко лапа аз ги докарвам 12-14 разход на газ ама си я паля на газ и не я жаля ама хич в повечето случаи 1-ва колко може 2-ра колко може и то дошло завой ихих ако караш така е нормално
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
СЛОЖИ СИ МЕТАН ЗА ПО-ИКОНОМИЧНО.
колега колко искаш да ти кори 5л/100km ли?
ти я карай на обороти яко пък тя като идете на бензиностанцията ще връща газ и ти ще зимаш кешовица
нормален ти е разхода за градско на ръчка.
иначе има едно което се затяга на маркуча от който идва газта, но като го намалиш ще си е.е мамата - нема да върви, а икономията ще ти е 1-2л./100km
колега колко искаш да ти кори 5л/100km ли?
ти я карай на обороти яко пък тя като идете на бензиностанцията ще връща газ и ти ще зимаш кешовица

нормален ти е разхода за градско на ръчка.
иначе има едно което се затяга на маркуча от който идва газта, но като го намалиш ще си е.е мамата - нема да върви, а икономията ще ти е 1-2л./100km
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
какъв ти е изпарителя,на изпарителя само една врътка ако има ми
прилича на вакумен(не е задължително).
сега на маркуча за газта има врътка,ако завиеш малко , с по 1/4 и пробвай как върви,защото ще имаш момент когато ще спре да върви,тогава ще развиваш по малко докато почне да върви прилично.
след това на загрял мотор от врътката на изпарителя намираш максималните обороти .
трябва да минеш поне 300-500 км като е нова защото ще я настроиш,а тя ще си измени настройките.
друго,изпреварването на запалването,ако ти е заводско 6 градуса,
пак ще ти гори много ,по форума се препоръчва да се направи 12
и са прави аз така го направих ,колата върви добре и не гори поввече
от 11 градско,мотора ми е като твоя 1.8моно пасат комби,този ъгъл е малко повече на бензин,ама не е фатално,ако не караш с пълна газ,
пък и бензин ще е само чат пат за палене и когато свърши газта .
дано съм помогнал
прилича на вакумен(не е задължително).
сега на маркуча за газта има врътка,ако завиеш малко , с по 1/4 и пробвай как върви,защото ще имаш момент когато ще спре да върви,тогава ще развиваш по малко докато почне да върви прилично.
след това на загрял мотор от врътката на изпарителя намираш максималните обороти .
трябва да минеш поне 300-500 км като е нова защото ще я настроиш,а тя ще си измени настройките.
друго,изпреварването на запалването,ако ти е заводско 6 градуса,
пак ще ти гори много ,по форума се препоръчва да се направи 12
и са прави аз така го направих ,колата върви добре и не гори поввече
от 11 градско,мотора ми е като твоя 1.8моно пасат комби,този ъгъл е малко повече на бензин,ама не е фатално,ако не караш с пълна газ,
пък и бензин ще е само чат пат за палене и когато свърши газта .
дано съм помогнал
- angelov1999
- Автомобил:
- Двигател:
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
angelov1999 стига човек да има желание винаги стават нещата не бях пипал газова през живота си но с малко помощ от форума вече мога сам да си я настройвам имаш ли желание сичко се постига и твърдя да кажа че колата сега на газ ми работи часовник и пали по същия начин а не сам давал и стотинка за майстори дет ще направат същото разхода ми е около 10 градско като я карам като хората ама стигам и до 15 като не сам у настроение
Пичове за кви разходи говорите моя Пасат 2Е абтомат във Варна макс 12.5 -13.А за горепосочените врътки не се въртят така произволно щот по някога дори да я свиеш горката кола тя пак гори много.Не че не става но не е за всеки.Затова са газанализаторите.Но врътката на изпарителя е за горивната смес(едната) може да има и за ниските.А онова за центровката не го разбирам, ЕБУ си има предварително зададени изпреварвания в запалването и в зависимост от подаваните от датчиците параметри центровката се мени.Пример има коли(Вектра 1.
няма от къде да се бута центровката.Ко праим.

-
- Автомобил:
- Двигател:
ако не можеш да местиш изпреварването ,има тап ,ама ако си с делко
което може да се върти е грехота да се дават пари за тап ако си на
пропан бутан,за метан може щото разликата м/у безин и метан е повече
градуси.
за газ анализа може да се поспори,щото се прави на празен ход,не се сещам някой да натовари мотора и да наблюдава какво излиза през кюнеца
до сега съм ходил 2 пъти на елкон и след първия път казах че няма да стъпя повече,обаче се излъгах и отидох втори път след 5-6 години
и трети път няма да стъпя не може човек който знае по малко от мен да ми настройва колата ,но гледах как си плакнат клиентите ,който не разбира да му мисли,ще ме извинявате ама на тях гледат като на подвижна касичка
което може да се върти е грехота да се дават пари за тап ако си на
пропан бутан,за метан може щото разликата м/у безин и метан е повече
градуси.
за газ анализа може да се поспори,щото се прави на празен ход,не се сещам някой да натовари мотора и да наблюдава какво излиза през кюнеца
до сега съм ходил 2 пъти на елкон и след първия път казах че няма да стъпя повече,обаче се излъгах и отидох втори път след 5-6 години
и трети път няма да стъпя не може човек който знае по малко от мен да ми настройва колата ,но гледах как си плакнат клиентите ,който не разбира да му мисли,ще ме извинявате ама на тях гледат като на подвижна касичка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”