За газта ..

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За газта ..

Мнениеот blondeskiller » Пон 26 май 2008 17:13

Колеги, въпросът ми е следният ! Горд собственик съм на Голф 3, 1.6 моноинжекция - карам го доста - м/у 2 и 3 хиляди км на месец - разходът му е доста добър.. но с тоя бензин на 2.40 вече (V-power) се замислям да слагам газ ..
Въпросът ми е следният - за конкретния модел, каква е подходящата газова според вас ? И въобще има ли смисъл от газова ? Колата е карана само на бензин - втори собственик съм в беГе - взех я от приятел, който ходи да си я вкарва сам и т.н.
И още едно нещо, което ме тормози относно газта.. Смятам да се разделям с голфчето (колкото и да ми е мъчно) до края на годината - мисля да взема нещо по ново (4ка дай Боже) и да е с климатик .. таа ако евентуално му сложа газ, дали няма да му падне цената (не че е кой знае каква ама все пак .. ) ...
С интерес чакам мнения и съвети :) Мерси - Ако не се сещате за кой голф - в Гаража го има ;)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 26 май 2008 17:24

Мдаа, много поскъпна бензина - не е човешко направо.
За твоята голфара става обикновена газова уредба - 450 лева и си в играта. При положение, че караш по толкова много, ще ги избиеш за норматив. :lol:
Марка - Ловато, БРЦ, Ланди Ренцо - няма да сбъркаш с нито една от тях.
А цената няма да падне, а ще се вдигне, ако колата има газ - поне според мен де. :arrow:

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Пон 26 май 2008 17:37

connor cane написа:а ще се вдигне, ако колата има газ - поне според мен де. :arrow:

Ами .. аз мисля, че ще падне, по простата причина, че всички говорят, че на газ скапваш двигателя .. не съм запознат с това и немога да го коментирам, но аз смятам за достойнство на моята това , че е карана само на бензин и то аз поне освен V-Power друго не съм и сипвал :roll:

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Пон 26 май 2008 17:40

За това дали и каква газова уредба да сложиш ще чуеш повече мнения отколкото хора .Според мен въпросът е чисто аритметичен особенно при такъв месечен километраж . Дори хипотетично цената на колата да падне заради монтажа на АГУ от разликите в цените на газта и бензина излизаш на печалба . Аз лично (предполагам и доста други колеги) бих предпочел да взема кола с АГУ , и това ако не вдига цената на колата поне я прави по-бързо продаваема след време.

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Пон 26 май 2008 18:07

venci&vento написа:За това дали и каква газова уредба да сложиш ще чуеш повече мнения отколкото хора .Според мен въпросът е чисто аритметичен особенно при такъв месечен километраж . Дори хипотетично цената на колата да падне заради монтажа на АГУ от разликите в цените на газта и бензина излизаш на печалба . Аз лично (предполагам и доста други колеги) бих предпочел да взема кола с АГУ , и това ако не вдига цената на колата поне я прави по-бързо продаваема след време.

Добре де.. но никой не спомена един доста важен факт ..
Голфчето колкото и да го гледам . .си е кола на 14 години .. всичко става - ако то даде искра и съм с газ.. аз давам фира .. :roll: :lol:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 26 май 2008 19:54

ако ако .....я си карай на бензин че всички ако минат на газ ...кой знае колко ще плащаме за нея... :D

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 26 май 2008 19:59

blondeskiller написа:Добре де.. но никой не спомена един доста важен факт ..
Голфчето колкото и да го гледам . .си е кола на 14 години .. всичко става - ако то даде искра и съм с газ.. аз давам фира .. :roll: :lol:

Карай си на бензин - той е незапалим - искрите изобщо не могат да го трогнат.

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Пон 26 май 2008 20:02

blondeskiller написа:
venci&vento написа:За това дали и каква газова уредба да сложиш ще чуеш повече мнения отколкото хора .Според мен въпросът е чисто аритметичен особенно при такъв месечен километраж . Дори хипотетично цената на колата да падне заради монтажа на АГУ от разликите в цените на газта и бензина излизаш на печалба . Аз лично (предполагам и доста други колеги) бих предпочел да взема кола с АГУ , и това ако не вдига цената на колата поне я прави по-бързо продаваема след време.

Добре де.. но никой не спомена един доста важен факт ..

Ами и ти пропускаш факта, че запалването на кола с бензин е много по-опасно от такава с газ.

Потребителски аватар
venci&vento

Мнениеот venci&vento » Пон 26 май 2008 20:11

silent написа:ако ако .....я си карай на бензин че всички ако минат на газ ...кой знае колко ще плащаме за нея... :D

и това е вярно
А това с искрата не става толкова лесно , особенно ако уредбата е монтирана по правилата . Като пример бензина го пазим в пластмасови резервоари и тече също по пластмасови тръби , но под по-ниско нолягане . А какво ще стане ако бензина се разлива , тогава пак искра ще взриви резервоара , а газовата бутилка трябва да я печеш на огън за да я взривиш . Това е моето мнение и аз така се самуспокоявам . Писах вече колкото хора толкова мнения , че и повече.

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Пон 26 май 2008 22:23

Колега аз съм със същият мотор и наскоро си сложих газова и съм много доволен откъм разход. Едно към едно ми е разход бензин/газ....само че ми е леко по - "спънат" от към вървеж,което се усеща на дълъг път...забрави изпреварванията,за града си е идеална.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 26 май 2008 23:34

Мой познат кара голф 1.6 моно с обикновенна газова. С въпросния голф съм минал доста километри. Разхода варира между 6и8 на дълго според това как караш. Проблеми за сега не е имал.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 27 май 2008 20:33

Е добре момци, всички се изказахте, нека и аз да ви кажа нещо, от 87г. ползваме с баща ми газ в кола. Първата кола е Москвич, след това направих Трабанта на газ, така и колите си заминаха живи и здрави, по специално на москвича му отворих мотора на 170 000км. и беше като нов в буталните групи. След това си взехме VW Polo модел C86 92г. и него го направих на газ, е то си замина по-рано заради един Толбухенец, сега аз карам Г2 на газ , и на баща ми Г3 с газ ABU. и двете коли са си много добре.

А що се отнася до това кое гори по-лесно, да газта се пали по-лесно от сегашния бензин, но има една подробност пламъка на газта гори на края на стуята и не се връща към източника, а на бензина пламъка гори по струята.

Предполагам отговора на въпроса ти се намира в написаното.

А що се отнася до това монтажа да е направен както трябва и с желание. Ако монтажника си е свършил работата както трябва инсталацията ще работи безотказно.

Потребителски аватар
venci&vento

Мнениеот venci&vento » Вто 27 май 2008 22:40

На колегата Glove поздрави за рационализацията върху трабанта винаги съм мислел , че можем все по-често да учудваме света .
Единствената вреда от карането на газ виждам в изсъхването на хранителната система било тя карб. или някаква инжекция . Аз лично всичките бензинови коли които съм имал са били газифицирани вкл. и сегашната , че като гледам цените на бензина ше ме хване рак на джоба .

Fifkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fifkata » Чет 29 май 2008 7:10

Колега и аз съм карал голф с такъв мотор на газ, вървеше си както на бензин, а за по екстремни изпреварвания този автомобил нее предназначен. Та ако му сложиш АГУ няма да збъркаш :lol:

Върни се в “Автогазови уредби”