Вчера отидох да си "заверя" газовата, защото беше митнала година от контролния преглед и ми казаха че понеже накрайника за пълнене ми е в багажника, ако не се изведе навън на бронята или калника, газовата е нередовна.
Така ли е?
Трябва ли накрайника за пълнене да е извън багажника?
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трябва ли накрайника за пълнене да е извън багажника?
restless написа:Вчера отидох да си "заверя" газовата, защото беше митнала година от контролния преглед и ми казаха че понеже накрайника за пълнене ми е в багажника, ако не се изведе навън на бронята или калника, газовата е нередовна.
Така ли е?
Попаднал си на заядливи задници

- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трябва ли накрайника за пълнене да е извън багажника?
btkmobail написа:Попаднал си на заядливи задници
Да ама не.От тая година има редица нови правила и това е едно от тях.
Затова че колегата да не се сърди на хората--все пак крайно време е някой да започне да си върши съвестно работата относно сигурността и качеството--за наше добро е.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Еми логично е да е задължително при положение, че все пак винтила има износване и в един момент може да изгърми и всичката газ да изтече в купето(случвало ми се е да ми изпусне винтила на бензиностанция добре ,че беше външен) ами представете си да си палиме цигарите точно тогава
И аз смятам че е за наше добро.

- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
на бутилката има кран да не връща към вентила за зареждане, аз лично след всяко зареждане го затварямPavcho2 написа:Еми логично е да е задължително при положение, че все пак винтила има износване и в един момент може да изгърми и всичката газ да изтече в купето(случвало ми се е да ми изпусне винтила на бензиностанция добре ,че беше външен) ами представете си да си палиме цигарите точно тогава![]()
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Ясно е, че има и друг начин но той е за краен случай на 20л. бутилка през два дена ще го въртиш. А ако го няма .
Изискването си е изискване не за да се правиме на добрички ами с цел.
Дай вече да минаваме на червено всички понеже е изискване и няма смисъл да го спазваме така и така имаме спирачки и знаеме кой е с предисмтво на жълт светофар.
Изискването си е изискване не за да се правиме на добрички ами с цел.
Дай вече да минаваме на червено всички понеже е изискване и няма смисъл да го спазваме така и така имаме спирачки и знаеме кой е с предисмтво на жълт светофар.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
TURL написа:... на мен не ми пречи да си затварям кранчето всеки път, пък и не съм виждал бутилка без кранчета.
Тази допълнителна предпазна мярка принципно е добра, но при нормална поддръжка и годишна проверка на уредбата ...
Повече от 7-седем години имам монтирана АГУ и никога не съм го правил. Е с изключение може би на три пъти.
Предполагам го знаеш колега, но постоянното завиване и развиване води и до износване на резбата, макар и бавно.
Иначе по темата, при всяко положение дори да не е нормативно изискване е правилно и е добре накрайника за зареждането да изведен отвън(на калника, при капачката за бенз. резервоар, на бронята).
Последна промяна от Dpop на Вто 10 юни 2008 10:21, променено общо 1 път.
Върни се в “Автогазови уредби”