разход на голф 4 и влиянието на сондата

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

разход на голф 4 и влиянието на сондата

Мнениеот badjo-vw » Пон 09 юни 2008 19:23

колеги някой ако има двигател като моя нека да каже какъв разход му дава-става въпрос за голф 4 1.6 -колата е с газова инжекция на би газ

моя голф според мен ми гори много-със 20 лева минавам около 130-140 километра градско,като се има предвид че колата при тръгване работи известно време и на бензин докато премине на газ това сваля още поне 10 километра-по мой сметки дава разход около 15-16 на 100 километра разход :arrow: какво мислите този разход дали е нормален :roll:

и другото ми питане е-бях на ВАГ КОМ майстора каза че имам проблем в ландасондата-не е кой знае къв проблем според него но ме посъветва да я сменя-каза че когато са ми махали катализатора са ми повредили сондата, и сега тя си работила но давала по обогатена смес и от там и по голям разход :arrow:

но този по голям разход не е ли само при бензина?
когато колата е на газ сондата влияе ли на разхода?
или влияе защото съм с гаэова инжекция?

нека ако може някой по компетентен от мен да ми разясни тези въпроси преди да се набутам за нова сонда :wink: :roll:
P.S. А НА 21ЮНИ бирата от мен :roll:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Re: разход на голф 4 и влиянието на сондата

Мнениеот kickd0wn » Вто 10 юни 2008 11:46

badjo-vw написа:колеги някой ако има двигател като моя нека да каже какъв разход му дава-става въпрос за голф 4 1.6 -колата е с газова инжекция на би газ

моя голф според мен ми гори много-със 20 лева минавам около 130-140 километра градско,като се има предвид че колата при тръгване работи известно време и на бензин докато премине на газ това сваля още поне 10 километра-по мой сметки дава разход около 15-16 на 100 километра разход :arrow: какво мислите този разход дали е нормален :roll:

и другото ми питане е-бях на ВАГ КОМ майстора каза че имам проблем в ландасондата-не е кой знае къв проблем според него но ме посъветва да я сменя-каза че когато са ми махали катализатора са ми повредили сондата, и сега тя си работила но давала по обогатена смес и от там и по голям разход :arrow:

нека ако може някой по компетентен от мен да ми разясни тези въпроси преди да се набутам за нова сонда :wink: :roll:

Значи моя при първо засичане на разхода на газ ми даде 13/100, но скоростите ми са автоматични и от там идват 2 литра повече, така че при теб трябва да е 10-11/100.

Ламбда сондата играе роля при образуването на сместа и на газ, и е важно да ти е изправна. И какъв е тоя проблем при нея, който хем го има хем не е важен. Високият разход е много добър признак за прецакана сонда. Нова универслана на бош е 170лв., моята я смених скоро.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 10 юни 2008 15:02

Ламбда сондата влияе колкото на бензин, толкова и на газ, щом си с ГИ!

Бензиновия разход какъв ти е?

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: разход на голф 4 и влиянието на сондата

Мнениеот badjo-vw » Вто 10 юни 2008 16:56

kickd0wn написа:
badjo-vw написа:колеги някой ако има двигател като моя нека да каже какъв разход му дава-става въпрос за голф 4 1.6 -колата е с газова инжекция на би газ

Значи моя при първо засичане на разхода на газ ми даде 13/100, но скоростите ми са автоматични и от там идват 2 литра повече, така че при теб трябва да е 10-11/100.

Ламбда сондата играе роля при образуването на сместа и на газ, и е важно да ти е изправна. И какъв е тоя проблем при нея, който хем го има хем не е важен. Високият разход е много добър признак за прецакана сонда. Нова универслана на бош е 170лв., моята я смених скоро.
знам че трудно се намира истинска бош-твойта от къде е купена

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Вто 10 юни 2008 17:01

The_Machine написа:Ламбда сондата влияе колкото на бензин, толкова и на газ, щом си с ГИ!

Бензиновия разход какъв ти е?
8-10 градско,не съм пълнил до сега целия резервоар за да видя как е точно-слагам колкото да пали и после на газ :arrow: а борда показва между 6-8 ама де да беше верно :)

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Вто 10 юни 2008 17:05

ако си взема сонда от представителите на VW в Пловдив няма ли да е по добре :idea:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 10 юни 2008 17:32

В сервиз на бош ми я смениха. Иначе оригиналната е 270лв., универсланата както казах 170лв.

Върни се в “Автогазови уредби”