Въпрос към Пловдивчани-повторна регистрация на газова уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
katri71
Автомобил:
Двигател:

Въпрос към Пловдивчани-повторна регистрация на газова уредба

Мнениеот katri71 » Сря 11 юни 2008 13:42

Миналата година си монтирах на Vento-то нова газова уредба и съответно я узаконих с минаване на преглед и издаване на паспорт до Затвора в Пловдив.
Стана така ,че съм загубил паспорта на газовата ,а и продадох колата без уредбата,която в момента е монтирана на новата ми кола.
Та въпроса ми е ако искам сега да я узаконя същата уредба на новата ми кола какво трябва да направя и колко ще ми струва?
Все пак газовата е регистрирана вече миналата година,бутилката си беше със сертификат,заводски тествана и паспорта на бутилката би трябвало да се пази в досието на уредбата.
Могат ли да ми направят нов паспорт на уредбата след като съм загубил стария и колко ще струва?
Първия път като я регистрирах минах тънко 10-15лв май не помня точно,но ми казаха ,че ако нямам паспорт на бутилката трябвало същата да се тества там при тях и цялата процедура щяла да струва 50лв.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 11 юни 2008 20:24

Според мене ще трябва да я регистрираш наново вече когато я монтираш,понеже тя вървис регистрационния номер на колата и след като си я свалил и продал возилото.....Така мисля аз де.Що не идеш да ги попиташ ония там до затвора как стои въпроса??

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Чет 12 юни 2008 17:35

Че ще ида да питам няма спор,но все пак исках да съм подготвен за случая, а че ще я регистрирам наново уредбата това е ясно,въпроса е да мина ако може без да правя воден тест на бутилката,тъй-като документите на бутилката би трябвало да се пазят там от старата регистрация,пък е минало само година от тогава все пак

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 13 юни 2008 9:21

Не се притеснявай колега.
Би трябвало в сервиза където първоначално са монтирали АГУ-то след преглед да ти издадат нови документи. Същото може да направиш, в който и да е друг оторизиран сервиз за монтаж и преглед на АГУ-та.
:да:
:wink: По принцип въпроса ти може да се реши и във Варна стига да дадеш точни данни за бутилката, рег. № на автомобила и т.н.

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Пон 23 юни 2008 9:49

Ужас, в събота бях на затвора да узаконявам газовата и то кво да видя опашка сигурно 50-60 коли трябваше цял ден да чакам - много здраве да имат :), ама от опашката хората ми казаха,че на газстанциите вече на зареждали газ,ако нямаш стикер на бутилката и на задното стъкло.
Поредната българска простотия, сега всички с незаконните газови уредби са се втурнали да ги узаконяват - някои хора правят пак пачки, а ние да се редим да километрични опашки.
Лично аз в знак на протест ще карам на бензин,ама на километрична опашка няма да се редя :!: :!: :!:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 23 юни 2008 11:13

Аз си мисля за някакви лепенки от Руския пазар :evil: :twisted: , колкото да ми зареждат колата, тъй като на гнусната държава пари не давам!

Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Пон 23 юни 2008 21:09

40лв ще ти струва цялата работа, в Пловдив само на едно място издарват паспорти на монтирани агу до затвора в зградата на училището, но ти май там си я сложил..

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Вто 24 юни 2008 7:27

50 лв. струва цялата работа - така ми казаха едно време на затвора,ама сега там е ужаш от коли,има километрична опашка,така че ще почака засега узаконяването.
В тая държава май сме абонирани да се редим по опашки и да псуваме.....

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 24 юни 2008 19:13

днеска си минах прегледа,колега в тракия на околовръстното до БРЦ /топливо газ/където направиха монтажа на газови уредби,извършват също тази дейност и обикновенно след 5часа,май работят до 8.30 можеш да минеш за около час.днес толкова ми отне 1 час.

Потребителски аватар
George_131
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот George_131 » Вто 24 юни 2008 22:52

Може да пробваш "При Таньо" намира се след бялата воденица (посока Марково), подминавш "Шаджията Груев" и ще го видиш, намира се от дясната страна. На мен ми излезна 22лв. за нова бутилка, и на баща ми на колата пак 22 лв. като уредбата е слагана преди бая години и май нямах много документи за нея :)

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 25 юни 2008 2:02

тръба написа:Аз си мисля за някакви лепенки от Руския пазар :evil: :twisted: , колкото да ми зареждат колата, тъй като на гнусната държава пари не давам!
да ама искат и паспорти.....очудих се миналия ден търсиха стикер за минат преглед на самата бунилка, стикер на стъклото и паспорт :evil:

dimi_5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimi_5 » Вто 01 юли 2008 23:55

Прегледа може да го направите и в село Войводиново, за Пловдивчани говоря. Първото село след търговиите на "Брезовско шосе". Аз съм от там (тук), случайно и аз научих, сервиза е в началото на селото в дясно, веднага след бензиностанцията която също е от дясно (преди това има друга но тя е от ляво) Издават и паспорти.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 02 юли 2008 8:13

И при отбивката за Калояново след прелеза има газ сервиз - дали правят прегеди, не зная :)

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Сря 02 юли 2008 8:33

В сервиз Универсал 95-срещу входа на Напредък

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Сря 02 юли 2008 12:18

Узаконих я газовата ,колеги в Стамбопийски - 40 кинта за нов паспорт,без никакво висене по опашките :).Мерси на всички за отговорите

Върни се в “Автогазови уредби”