Съвет за тороидална бутилка
- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет за тороидална бутилка
Привет колеги! И мен ме натисна здраво всемирната горивна криза.Реших да си сложа газ,но се яви един проблем с бутилката.Ако се монтира цилиндрична оставам без багажник,тороидални за 13" под 220мм височина в Пловдив няма.Пращат ме да отида до Търново да си поръчам.Посъветвай те ме къде в Пловдив мога да намеря тороидална бутилка с вътрешна гърловина ,20л обем и малка височина.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
Колега половера ми е като твоя и преди месец и половина сложих газена. намерих бутилка 40 литра продълговата, монтирах я в дъното и не загубих много място. Можеш и да си намериш по-малка бутилка - например 20 литра - встрани. Твоя воля, но все пак ще имаш резервна гума!
ПС: добре си решил за газовата - моето и то доста гълташе - около 10 бензин. Сега на газ - 11.

ПС: добре си решил за газовата - моето и то доста гълташе - около 10 бензин. Сега на газ - 11.

- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
rachev написа:аз съм от Търново магазина е до моя офис има и куриерска фирма ако ми се довериш и пратиш парички ще ти я купя и изпратя тел. 062672902 служебен.Цената е 94лв. 36л. като моита незнам какво ще вземат куриерите.
Само на "ОЛИМПИК" има 20л. с малка височина 160мм.Ще им се обадя утре ако имат представител в Пловдив да си я поръчам през него.Запазвам си правото да ползвам услугите на колегата rachev
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Съвет за тороидална бутилка
Колеги, а по-голяма по обем тороидална бутилка? с диаметър да речем 70см. и дебелина не повече от 25. Може и с външна гърловина. Обем около 65-70 лита? Нещо подобно...
Re: Съвет за тороидална бутилка
KingoftheROAD написа:Колеги, а по-голяма по обем тороидална бутилка? с диаметър да речем 70см. и дебелина не повече от 25. Може и с външна гърловина. Обем около 65-70 лита? Нещо подобно...
Български бутилки с този диаметър все още нямат европейския сертификат ECE-ONU 67R01.
Турските бутилки (Atiker)ще се въздържа от коментар.
Полските бутилки (Irene,Stako)имат този сертификат.Една фирма в Полски Тръмбеш ги внася, но нямат в наличност с такъв диаметър.
Италиянски бутилки (от сорта на BRC)нямам идея от къде могат да се купят освен в предствителствата (Пловдив и София), но май и те не внасяли защото не се търсели.
На немските е-магазин има всички размери и не са скъпи от 109-130 евро в зависимост от производителя, но доставката до България е много солена.
С една дума лошо, много лошо дори и да иска човек да си купи нещо свястно няма от къде.
Върни се в “Автогазови уредби”