При отпускане на газта - детонации?? (Работа на газ)

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

При отпускане на газта - детонации?? (Работа на газ)

Мнениеот Hertz » Чет 29 май 2008 16:41

Двигателчето е AFЖМ, и при работа на газ като натисна "педала" и като го пусна се чуват детонации като на Colin McRae mhihi mhihi Този ефект би трябвало да ме кефи все пак карам ГОЛФ, но не е така!!

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 29 май 2008 18:31

детонациите идват от бедна смес /болта на изпарителя сивия иска да се развие/, но погледни другата тема за разхода на газ.

и все пак какъв е мотора ти?
да не е 2,8 че с 9.21 литра газ минаваш 45 километра
погледни да не изпуска от някоя снадка, защото както и да го гледам 20/100 си е голям разход.
Ако е много развита и караш на много къси разстояния мога да го приема, но иначе...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 29 май 2008 22:26

Този ефект май се получава и от изтърбушени гърнета. И на мене ми се случва понякога :lol:

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Сря 11 юни 2008 20:34

ivo123 написа:детонациите идват от бедна смес /болта на изпарителя сивия иска да се развие/, но погледни другата тема за разхода на газ.

и все пак какъв е мотора ти?
да не е 2,8 че с 9.21 литра газ минаваш 45 километра
погледни да не изпуска от някоя снадка, защото както и да го гледам 20/100 си е голям разход.
Ако е много развита и караш на много къси разстояния мога да го приема, но иначе...

Ха сега де.. Оня ден отбелязах какво му е моментното състояние на тройника. Затегнах го половин оборот (затягах докато не почне да се променя работата на двигателя) и покарах около 30 тина км, след което се чуха две детонации в гърнетата (доста силни). Спрях и реших че съм го врътнал много. Отвих го с 1/4 оборот и продължих да карам. Минах да кажем още 100 км без детонации и след дълго каране с постоянна скорост след като отпуснах газта се чуха няколко поредни детонации (пак силнички) от ауспуха. Реших че на двигателя не ми харесва че съм му намалил газта и си го върнах в положението в което беше преди да го въртя. И все пак - кво значи че или ще харчи много или ще гърми в ауспуха ? Има нещо дет го пропускам но не разбирам какво .. :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 12 юни 2008 12:02

Winner25 написа:Този ефект май се получава и от изтърбушени гърнета. И на мене ми се случва понякога :lol:

Този ефект говори или за прескочил зъб на ангренажния ремък или разбутана жестоко центровка на запалването.....

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Чет 12 юни 2008 12:54

joker написа:
Winner25 написа:Този ефект май се получава и от изтърбушени гърнета. И на мене ми се случва понякога :lol:

Този ефект говори или за прескочил зъб на ангренажния ремък или разбутана жестоко центровка на запалването.....

Днеска ходих при форумния газаджия (The_Machine) и барна газовата, двигателя работи по-добре!

Детонациите в ауспуха като WRC продължават :roll:

Издухали гърнета / Ангренаж :? :?

Днеска слизах по едно баирче на скорост (трета) без газ и се чуваха пак тия пукания от гърнетата (не са силни детонациите но ги има) :roll: :roll: :roll:

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Чет 12 юни 2008 17:31

И при мен е същото колега - много кофти работа,като отвия тройника колата си върви перфектно но ми вдига разхода с около 2/100,като го завия с един оборот повече почва да гърми в аспуха, направо съм се побъркал, не знам какво да правя, защото същата газова беше монтирана на Vento-то ми преди година и нямах такива проблеми.
Сега съм я качил нa новата ми бричка и започнаха тези проблеми,ама мисля да си оставя тройника завит за да падне разхода,пък каквото това-да гърми в аспуха(все пак гърми само при рязко подаване или отнемане на газта), само дано от това гърмене не ми отиде на кино дебитомера

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 12 юни 2008 20:17

по-скоро изпарителя иска отвиване а не тройника за детонациите.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 12 юни 2008 20:46

joker написа:

Ами при мене предполагам че не е нито едното нито другото. На бензин няма детонации. А на газ рядко и то слабо :wink:
Според мен причината е в следното не не твърдя че е само от това.
Понеже вече почти 2 години карам само на газ, гърнетата са ми приятно прегорели и почнаха да гният. Като покарам малко температурата им се вдига. И като подам рязко газ и пусна педала отива неизгоряла газ в гърнетата и там се пали. При мене детонациите са малки и се получават само ако рязко подам газ. Ако са си постоянно явно има нещо за оправяне.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Чет 12 юни 2008 21:49

На мен така ми гърмеше в гърнето след центровка, смених свещите и заспа вашите как са? :wink:

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Чет 12 юни 2008 21:53

Winner25 написа:
joker написа:

Ами при мене предполагам че не е нито едното нито другото. На бензин няма детонации. А на газ рядко и то слабо :wink:
Според мен причината е в следното не не твърдя че е само от това.
Понеже вече почти 2 години карам само на газ, гърнетата са ми приятно прегорели и почнаха да гният. Като покарам малко температурата им се вдига. И като подам рязко газ и пусна педала отива неизгоряла газ в гърнетата и там се пали. При мене детонациите са малки и се получават само ако рязко подам газ. Ако са си постоянно явно има нещо за оправяне.

И при мен е нещо такова
На бензин няма детонации, карам на газ от 1 година и съм фълил поне 2000 литра газ през гърнетата, свещите са сменени с слагането на агу-то, а детонации има само при подаване на газ (падане на обороите) и примерно когато падат оборотите на скорост... :roll: :roll:

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пет 13 юни 2008 10:29

При мен гърмеше като пусна педала на газта, смених гърнетата, че бяха вече доста изгнили, и всичко се успа. :wink:

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Пет 13 юни 2008 14:50

И при мен като карам на бензин детонациите ги няма(значи не е от свещите),но като мина на газ -гърми при рязко подаване на газ,според мен причината е в бедна горивна смес,защото като развия тройника,т.е подавам по-богата горивна смес детонациите изчезват.
Явно си иска повечко газчица пущината,ама разход от 16/100 ми идва в повечко,така че съм намерил компромис и сега я кютам с 14/100,ама пак е много де......
Иначе колата си гърми и на топъл и на студен двигател,така че темперутурата на гърнетата няма никакво значение,а и в моя случай мисля,че гърнетата са си ок.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 13 юни 2008 17:26

При подаване на газ ако гърми по-скоро се касае за кофти запалителлна система.

Другото, което се сещам за гърмежите - АДСКИ малко предварение и доизгаряне на сместа когато вече се отваря изпускателния клапан...

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Пон 16 юни 2008 12:10

Ами аз паля винаги на бензин и колата си пали кибрит - т.е нямам проблем със запалителната система
Ако имам адски малко предварение, то то няма ли да оказва влияние и при работата на бензин?

Върни се в “Автогазови уредби”