Здравейте колеги,
Колата ми е 1.8 моно ADZ с БРЦ газова.Трупа гешки на бензин и то много често. Газаджията ми сложи някакъв симулатор ,но той явно не върши никаква работа или е развален или неподходящ . На него пише: " D&M - OXYGEN SENSOR SIMULATOR - BOSH MONO ".Въпроса ми е какъв да си избера защото всеки предлага но гаранции че ще върши работа не дава . И освет това не е ли по добре да слагам и аз реле за ресет на компютъра . Ако някой има опит с такъс двигател моля да сподели как се е справил.

Симулатор / емулатор за 1.8 ADZ -какъв да избера
- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
Re: Симулатор / емулатор за 1.8 ADZ -какъв да избера
Върни се при същия майстор и му кажи да сложи друг. Вместо надписа "bosch mono" отдолу да има оградена с кръгче единица.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При този майстор не ми се ходи вече ,че много не е майстор , но до колкото разбирам симулатора не е точния ,така ли ? Предлагат ми да слагам реле което да рестартира компутъра при всяко палене . Аз несъм съвсем убеден все още . Някои може ли да посочи рисковете които носи този вариант.
Dino18 написа:.....Предлагат ми да слагам реле което да рестартира компутъра при всяко палене . ...... Някои може ли да посочи рисковете които носи този вариант.
За да влезе двигателя в правилният режим на работа ECU-то "събира" информация от датчиците и избира оптималния вариянт - един вид самообучение.А събирането на тази информация изисква време.
А сега да си представим, че преди всяко палене на ECU му "бием ресета" един вид връщаме го в I клас и отново започва да "учи буквите".
-
- Автомобил:
- Двигател:
И какво става ... това е интересно.... все пак е машина а не човек ,със сигурност няма да се отчае . Компютъра ще следва някакъв алгоритъм.Въпроса ми е докъде ще доведе това.
Ако някой е слагал реле и го е ползвал дълго време ( години ) моля да каже какви са му наблюденията и сблъсквал ли се е с някакви неприятности породени от него.
Иначе положението с Голфа ми е нетърпимо,налага се да откачам всеки ден клемите на акумулатора ,ако искам на безнин да е ОК . На газ пък му няма нищо.
Ако някой е слагал реле и го е ползвал дълго време ( години ) моля да каже какви са му наблюденията и сблъсквал ли се е с някакви неприятности породени от него.
Иначе положението с Голфа ми е нетърпимо,налага се да откачам всеки ден клемите на акумулатора ,ако искам на безнин да е ОК . На газ пък му няма нищо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямате ли мнение бе хора.
Някой ще каже ли дали има опастност да прецакам компютъра ако сложа реле.
Някой ще каже ли дали има опастност да прецакам компютъра ако сложа реле.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди два дни сложих реле . Проблема засега е решен . От събраната информация останах с впечателнието че това работи. Въпреки скептичноста на някои колеги относно правилната работа на компюръра на практика не се наблюдават някакави лоши "симптоми" . Казвам го и от гледна точка на опита на хора ползвали го години. За в бъдеще ще ви информирам ако наблюдавам нещо нередно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз съм със същия мотор и съм с емулатор и бачка перфектно , но не слагаи реле на този мотор.
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Dino18 написа:Преди два дни сложих реле . Проблема засега е решен . От събраната информация останах с впечателнието че това работи. Въпреки скептичноста на някои колеги относно правилната работа на компюръра на практика не се наблюдават някакави лоши "симптоми" . Казвам го и от гледна точка на опита на хора ползвали го години. За в бъдеще ще ви информирам ако наблюдавам нещо нередно.
Свиркай си и си карай, аз от повече от година карам с реле и нямам никакви ядове, както и проблеми с компа и колата си варви добре и на газ и на бензин

PS: И аз съм с ADZ мотор
колега аз карам Г3 1.8ADZ.карам го на газ но нямам такива проблеми.Газовото е Lovato но това едвали има значение,та искам дати кажа че несе наложи да поставят всякакви там релета,емулатори и всякакви глупости.какво всъщност се случва при тебе когато подкараш на бенц 

Аз съм с реле(без емулатор) на 1.8Mi ADZ 1996г.от над 2 години.
Ако си с ръчни скорости няма да имаш никакви проблеми.
Моята е с автоматични и е малко по-различно, но не че нещо се разваля, а просто при мен е малко по-сложно с тези скорости. По инерция от около 3200-2200 об./мин. има едни промени в инерцията и разхода на колата градско е около 20л./100км., но с тази конфигурация ADZ-Aвтоматик е така. Извънградско е около 10-13л./100км. ГАЗ.
Няма да имаш грижи от релето.
Успех и безавариййно...
Поздрави
Ако си с ръчни скорости няма да имаш никакви проблеми.
Моята е с автоматични и е малко по-различно, но не че нещо се разваля, а просто при мен е малко по-сложно с тези скорости. По инерция от около 3200-2200 об./мин. има едни промени в инерцията и разхода на колата градско е около 20л./100км., но с тази конфигурация ADZ-Aвтоматик е така. Извънградско е около 10-13л./100км. ГАЗ.
Няма да имаш грижи от релето.
Успех и безавариййно...
Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря ви за отговорите ,но при мен положението е зле.... Сега съм със реле и онзи скапан симулатор .Вече споменах как в последно време забелязвам много бързо натрупване на грешки ,но сега положението е отчайващо. Днес имах следния случай :голфа стоя спрян повече от 3Н на паркинг . Паля ,карам 3 км ,газта свършва и в движение преминавам на безнин.От тук следва пълна объкрвация на работа на двигателя със всички характерни признаци на натруплване на грешки от компа.След като спрях загасих и изчаках 3 мин. всичко си доиде на място.
Въпроса ми е защо толкова бързо при мен се натрупват грешки,да не би симулатора да подава непрекъснато прогрешен сигнал и нацяло обърква електрониката.Утре мисля да го отстраня и видя какво ще се получи след това.И друго ,възможно ли е компютъра да неможе да се изчисти от грешките при спиране на захранването и да е необходимо да го "почиствам " по друг начин. Ако има такъв вариатн моля насочете ме към кои да се обърна по нататък.
g_tenev май сгреших много че не постъпих като теб , да не слагам нищо предварително преди да съм получил проблем . Когато слагах газовата аз настоявах да се сложи симулатор един вид да се застраховам срещу евентуален проблем.
Ако някой може да помогне с някакъв съвет ще ми е от полза.
Въпроса ми е защо толкова бързо при мен се натрупват грешки,да не би симулатора да подава непрекъснато прогрешен сигнал и нацяло обърква електрониката.Утре мисля да го отстраня и видя какво ще се получи след това.И друго ,възможно ли е компютъра да неможе да се изчисти от грешките при спиране на захранването и да е необходимо да го "почиствам " по друг начин. Ако има такъв вариатн моля насочете ме към кои да се обърна по нататък.
g_tenev май сгреших много че не постъпих като теб , да не слагам нищо предварително преди да съм получил проблем . Когато слагах газовата аз настоявах да се сложи симулатор един вид да се застраховам срещу евентуален проблем.
Колега когато слагах газовото и аз настоявах за подобни устроиства.но във сервиза ми казаха да не барзам да слагам,първо да покарам да видим как е.При мене натрупването на грешки представлява много кратко колебание на оборотите,на празен ход но не винаги.след 2 минути каране на бенц всичко се нормализира. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Dino18 написа:Колеги благодаря ви за отговорите ,но при мен положението е зле.... Сега съм със реле и онзи скапан симулатор .Вече споменах как в последно време забелязвам много бързо натрупване на грешки ,но сега положението е отчайващо. Днес имах следния случай :голфа стоя спрян повече от 3Н на паркинг . Паля ,карам 3 км ,газта свършва и в движение преминавам на безнин.От тук следва пълна объкрвация на работа на двигателя със всички характерни признаци на натруплване на грешки от компа.След като спрях загасих и изчаках 3 мин. всичко си доиде на място.
колега от къде си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
От Ямбол но ми е удобно да ползвам сервиз и от Ст.Загора и Пловдив ако се наложи.Може ли да ми кажеш какъв точно е твоя емулатор или от къде да си го намеря за да не правя пак експерименти .Така поне ще знам ,че слагам нещо което работи.
Върни се в “Автогазови уредби”