Привет, колеги,
с вакуумно Ловато съм Г2 1.3, карбуратор.
Въпроса ми е : ТАПа подобрява ли ускоряването на колата, като най-вече ме интересува това в ниските обороти, защото онзи ден пътувах извънградско и примерно ако превключа по-висока предавка малко по-рано колата доста се мъчи докато влезе в средните обороти. Нямам оборотомер и не знам за какъв интервал е проблема, но мисля че до около 2000 оборота е доста мудно. Иначе нагоре си е горе долу добре. Мерси
ТАП на 1.3
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
ТАП-а помага във всеки оборотен диапазон на всяка предавка, защото газта се запалва, когато трябва. Това важи обаче за оптимално настроен допълнителен ъгъл на изпреварване. Мръдването на делкото върши работа, но само в тесен диапазон от обороти, защото внася константен допълнителен ъгъл, докато ТАП има изменливо допълнително увеличаване на ъгъла на запалване в зависимост от оборотите.
Доста хора питат дали щяло да подобри работата на газ на един или друг автомобил, респективно двигател. Да ще подобри работата, но не очаквайте чудеса, особено ако имате неизправни точки по запалването или по АГУ-то.
Доста хора питат дали щяло да подобри работата на газ на един или друг автомобил, респективно двигател. Да ще подобри работата, но не очаквайте чудеса, особено ако имате неизправни точки по запалването или по АГУ-то.
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
auubau написа:... Мръдването на делкото върши работа, но само в тесен диапазон от обороти, защото внася константен допълнителен ъгъл, докато ТАП има изменливо допълнително увеличаване на ъгъла на запалване в зависимост от оборотите.
...
Колега сигурен ли си, че ТАП-а не променя изпреварването константно, щото аз мисля обратното....и за кой модел ТАП говориш...
П.С. Ако става въпрос за ТАП-а на ДЕК - тогава съм съгласен, но при него настройката/програмирането хич не е лесна работа...
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих го и го пробвах извънградско. Разлика определено има, като колата е доста по- мощна от преди. Много съм доволен. Не мога да кажа, че е като на бензин, но при 80 90 София Банско/ 6.3 на 100 разход. Хехе
На връщане го сложих на 15 градуса предварение и я настъпвах повече.
Разхода съответно се качи. В момента е на 9 гр. и мисля, че така е оптимално. Още го разучавам все пак.
Я, кажете това че сравнително трудно ускорява след 100км/час може ли да се дължи на това, че карам с триелектродни свещи. Някъде бях чел, че е по-добре с обиновени свещи.
Разхода съответно се качи. В момента е на 9 гр. и мисля, че така е оптимално. Още го разучавам все пак.
Я, кажете това че сравнително трудно ускорява след 100км/час може ли да се дължи на това, че карам с триелектродни свещи. Някъде бях чел, че е по-добре с обиновени свещи.
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
колега ако не е тайна откъде купи ТАП-а и колко пари?zwjar_na_putq написа:Сложих го и го пробвах извънградско. Разлика определено има, като колата е доста по- мощна от преди. Много съм доволен. Не мога да кажа, че е като на бензин, но при 80 90 София Банско/ 6.3 на 100 разход. Хехе

- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”