Дюзи за газов инжекцион
Дюзи за газов инжекцион
Здравейте,от около 2 седмици съм с газ.инжекцион СИМГАЗ,колата е Голф 3 1.6 101,АЕК,всичко е ок вървежа е много добър,даже имам усещането ,че върви повече от на бензин.И то не случайно,след като изгорих 3 бутилки газ,разхода извънградско се оказа точно 10/100,което все пак е множко за газ.инж. и то колата е карана 100-120,без настъпване.След съвет с майсторите се оказа,4е проблема може да е в дюзите,моите били двойка и ако се наложи ще ги сменят с по малки.Има ли си някой напредстава,какви са подходящите дюзи за този мотор,или ще трябва да си играем на махни тези-сложи онези.Мерси
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Зависи с кои инжектори си? Ако си с Valtec инжектори ,си на границата според предписанията на производителите
За двигатели от 83 до 101 коня - отвора на дюзите трябва да е 1.8мм
За двигатели от 102 до 120 коня - 2.0 мм
Ако не са ти сложили прекалено дълги маркучи ,нещата биха могли и да се оправят с намаляване налягането на изпарителят
За двигатели от 102 до 120 коня - 2.0 мм
Ако не са ти сложили прекалено дълги маркучи ,нещата биха могли и да се оправят с намаляване налягането на изпарителят
Anbuch написа:...
За двигатели от 102 до 120 коня - 2.0 мм...
Това за дюзите които са завити в колекторите ли се отнася?
Ако не са ти сложили прекалено дълги маркучи...
Каква е връзката между дългите маркучи и разхода на гориво?
нещата биха могли и да се оправят с намаляване налягането на изпарителят
Намаляването на наляганео в изпарителя до какво ще води?
Задавам ти тези въпроси защото имам сходен преблем както с колегата, само, че моя ГИ е друга марка.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine написа:На колектора са само щуцери, дюзите са откъм газовата рейка!
Ако са прекалено дълги маркучите, с ниско налягане в изпарителя на газта ще й е трудно да пълни маркучите с газ и в определени моменти налягането ще пада драстично , ГИ ще си мисли, че свършва газта и ще обръща на бензин...
Тогава няма ли да пищи зумер нещо,да предупреждава,че си на бензин?
Въпреки,че знам,че компотите на тези уредби могат да се настроят да включват бензина над и/или под определени обороти.
Разходът на мен не ми се струва нереален.
При мен със Zenit-ката ми лапа към 10-11 градско и да кажем 8 селско с до 100 км/ч,към 8,5-9 със 130 км/ч.
Със гадните Валтеци съм и аз.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
[quote="andro]
Въпреки,че знам,че компотите на тези уредби могат да се настроят да включват бензина над и/или под определени обороти.
[/quote]
Може и да пищи (зависи как е направено). Но това няма значение.
Нарочно не се наглася, газовият комп да превключва на бензин при прекалено ниско налягане на газта ,защото всеки изпарител си има определен дебит и колкото повече газ преминава през него ,толкова му намаля и налягането. Просто няма съвършенни изпарители които да поддържат едно и също налягане при различните потребления на газ и ако се настрои изпарителят да е с ниско налягане на празен год (защото дюзите са прекалено големи) ,като се опиташ да вдигнеш по-висока скорост и колата ,няма да подема на газ ,защото налягането на изпарителят ще пада прекалено много. Пък в комбинация с дългите мъркучи направо става мазано
Представи си следната ситуация:
Караш си спокойно с 80км/ч и изведнъж се наложи да изпревариш някой тир - мачкаш газта - налягането на изпарителят пада и ти изпреварваш тира "с часове" ,рискувайки да те ударят от насрещното. Но ако компа прехвърля на бензин при сравнително по-високо налягане на газта (макар и по-малко от предварително зададеното) ,тогава при необходимост в рискови ситуации ще имаш мощ, защото ще прехвърля на бензин
[/quote]
Може и да пищи (зависи как е направено). Но това няма значение.
Нарочно не се наглася, газовият комп да превключва на бензин при прекалено ниско налягане на газта ,защото всеки изпарител си има определен дебит и колкото повече газ преминава през него ,толкова му намаля и налягането. Просто няма съвършенни изпарители които да поддържат едно и също налягане при различните потребления на газ и ако се настрои изпарителят да е с ниско налягане на празен год (защото дюзите са прекалено големи) ,като се опиташ да вдигнеш по-висока скорост и колата ,няма да подема на газ ,защото налягането на изпарителят ще пада прекалено много. Пък в комбинация с дългите мъркучи направо става мазано
Представи си следната ситуация:
Караш си спокойно с 80км/ч и изведнъж се наложи да изпревариш някой тир - мачкаш газта - налягането на изпарителят пада и ти изпреварваш тира "с часове" ,рискувайки да те ударят от насрещното. Но ако компа прехвърля на бензин при сравнително по-високо налягане на газта (макар и по-малко от предварително зададеното) ,тогава при необходимост в рискови ситуации ще имаш мощ, защото ще прехвърля на бензин
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Re: Дюзи за газов инжекцион
Някой може ли да ми каже колко мм трябва да са дюзите за кола 1.4. 60к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Размера на щуцерите зависи най-вече от:
- налягането
- бързината на инжекторите
Избери си за база едно налягане и почваш с един размер.
Тамонката казва, че калибрацията е успешна при газово време около 5-5.5мс. Ако си много близо, може с налягането на коригираш, ако си далече - разпробиваш.
Като най-вероятно за успешна калибрация следи и бензиновото време при работа на газ да не се променя, но не съм проверявал.
- налягането
- бързината на инжекторите
Избери си за база едно налягане и почваш с един размер.
Тамонката казва, че калибрацията е успешна при газово време около 5-5.5мс. Ако си много близо, може с налягането на коригираш, ако си далече - разпробиваш.
Като най-вероятно за успешна калибрация следи и бензиновото време при работа на газ да не се променя, но не съм проверявал.
- martom
Проблема е,че казва,че са големи и да ги намаля.иначе са риал 3ом
В момента са 1.8.Дали да не взема 1.5мм?
В момента са 1.8.Дали да не взема 1.5мм?
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
За Полото 1.8 са много големи дюзи. 1.5-1.6 и на 1000-1050мбар. С тоя Рейл на 3 ома може и на 1.4 да си ги оставиш. колкото са фабрично, но тогава времената отиват на около 7-7,5 мс на празен ход.
- martom
И какво е най-добре да направя според вас?
Върни се в “Автогазови уредби”