Прави ми впечатление, че повечето автомобили с поставени ГИ имат завишен разход на гориво на дълъг път. Повечето шофьори са доволни защото не се усеща разлика в динамиката от газ и бензин.
Но поправете ме ако греша, ГИ е доста по прецизна газова уредба в сравнение с електрическите. При ГИ компютъра определя точно какво количество да пусне дюзата ( същото е както инжекционните автомобили, при които се подава и пуска строго определено количество гориво). При условие, че дюзите пускат точно определено количество газ, то при ГИ разхода на гориво трябва да е доста по-ниско от колкото при обикновените АГУ-та, но това не е така. Всички знаем, че при обикновените АГУ ако регулировките се направят въз основа на показанията на газанализатор, нормалния разход на автомобил с двигател , примерно 1.8 при скорост около 90-100 км/ч трябва да е 7-8/100, а градско 10-12/100. А често срещано в момента е коли с ГИ да имат разход извънградско около и над 9/100. При условие, че ГИ е по-прецизен от обикновените АГУ, това според вас, нормален разход ли е?
Заимствано от настройките на обикновените АГУ, ГИ няма ли да може да се настройва въз основа показанията на газанализатор?
Възможна ли е регулировка на ГИ чрез софтуер и газанализатор
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Щото масовата практика на газаджиите е да ти изпраскат автоматичните настройки и ходи бегай после
Аз карам клиентите да се изкара колата на Цариградско например и тогава по показанията на ламбда сондата/ите вече си бъзикам сместа
- Това е правилният начин! , а не с газанализатор, защото натоварването на място на двигателя е минимално в сравнение със загубите по трансмисията, въздушното съпротивление и Т.Н.

Аз карам клиентите да се изкара колата на Цариградско например и тогава по показанията на ламбда сондата/ите вече си бъзикам сместа

Re: Възможна ли е регулировка на ГИ чрез софтуер и газанализ
DAXC написа:Прави ми впечатление, че повечето автомобили с поставени ГИ имат завишен разход на гориво на дълъг път. Повечето шофьори са доволни защото не се усеща разлика в динамиката от газ и бензин.
Но поправете ме ако греша
Естествено,че грешиш!!! Що при мен съотношението е приблизително 1/1 С Г. Инжекцион съм,и никакви донастройки не са ми правени. Просто майстора си знаеше работата перфектно.
А завишения разход идва от това ,че газта е евтина ,и примерно вместо да карам с 90/100км ,аз си я ръчкам на 120/160 .
Ей ,от това е . Пък ти пробвай да си я караш на бензинец та да видим съотношението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Възможна ли е регулировка на ГИ чрез софтуер и газанализ
DAXC написа:Прави ми впечатление, че повечето автомобили с поставени ГИ имат завишен разход на гориво на дълъг път. Повечето шофьори са доволни защото не се усеща разлика в динамиката от газ и бензин.
Но поправете ме ако греша, ГИ е доста по прецизна газова уредба в сравнение с електрическите. При ГИ компютъра определя точно какво количество да пусне дюзата ( същото е както инжекционните автомобили, при които се подава и пуска строго определено количество гориво). При условие, че дюзите пускат точно определено количество газ, то при ГИ разхода на гориво трябва да е доста по-ниско от колкото при обикновените АГУ-та, но това не е така. Всички знаем, че при обикновените АГУ ако регулировките се направят въз основа на показанията на газанализатор, нормалния разход на автомобил с двигател , примерно 1.8 при скорост около 90-100 км/ч трябва да е 7-8/100, а градско 10-12/100. А често срещано в момента е коли с ГИ да имат разход извънградско около и над 9/100. При условие, че ГИ е по-прецизен от обикновените АГУ, това според вас, нормален разход ли е?
Заимствано от настройките на обикновените АГУ, ГИ няма ли да може да се настройва въз основа показанията на газанализатор?
Твоят въпрос има прост отговор - за постигане на еднаква изходна мощност са необходими около 20% повече пропан-бутан в сравнение с бензин. Проверявано е на динамометрична спирачка...
Върни се в “Автогазови уредби”