Помогнете ми с някое мнение.
Преди седмица както си карах колата и изведнъж нещо започна да "трака" особено. Звукът от двигателя е все едно от трактор, особено на ниските предавки. Върви си колата, ама си трака и май няма много мощност. Ремъци, масла, ролки и т.н. съм сменяла преди около 6-8 мес., когато купих колата. Мой познат я попрегеледа на вдигнат преден капак и каза, че май е бутало или клапан (изобщо не разбирам). Не я карам колицата повече от страх да не я скапя съвсем. В търсене на майстор съм, защотo не ми се ще да попадна на мошеник. Трябва ли, според вас, майсторът да е по-тесен "специалист" по дизеловите двигатели или може и такъв, дето "разбира от всичко". Препоръчаха ми няколко от последния вид, ама още се въздържам да я закарам при някого. Като ме видят, че нищо не разбирам, кой знае с какво и колко ще ме засилят. Ако наистина излезне, че това е повредата, много ли ще е сложен и скъп ремонта? На мъжът ми изобщо не му пука за колата и ми каза да се оправям сама. Та затова питам тук за някое мение.
Поло'97 1,9 дизел - двигател
-
- Автомобил:
- Двигател:
- daniel.petrov
- Автомобил:
- Двигател:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... sc&start=0
аз го ремонтирах моя ама имаше стругарска работа доста.всичко ми излезе 200 лева.все едно сменям само дискове,а смених и маховик.от голф2 1,6дизел е.мога да обесня всичко поред защото го правих сам,и гарантирам че ще стане.разликата сега е че по бързо ускорява колата и оборотите и на място са 950 а не 850,защото маховика е доста по лек от проектирания "демпферен"
аз го ремонтирах моя ама имаше стругарска работа доста.всичко ми излезе 200 лева.все едно сменям само дискове,а смених и маховик.от голф2 1,6дизел е.мога да обесня всичко поред защото го правих сам,и гарантирам че ще стане.разликата сега е че по бързо ускорява колата и оборотите и на място са 950 а не 850,защото маховика е доста по лек от проектирания "демпферен"

Върни се в “Дизелови агрегати”