За видовете масла в компютрите .

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Triph4z3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Triph4z3 » Вто 18 мар 2008 20:09

OgiValchev написа:скоро един приятел слага чип на паскал AFN И компа имаше масло

да няма да е лошо вече да проверяваме и за това :cry: :cry:

-------------
Поздрави :wink:

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 18 мар 2008 20:30

А така много хубаво сколасахме от компа на VW :013: масло да излиза :shock остава от климата антифриз да пръска

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 18 мар 2008 21:33

ifidik написа:офффф! като е спукан маркуча компа минава в авариен режим и пак забива,поради липса на данни за налягането на турбината. извади на твоята и излез извън града.като вдигнеш 130 бирата от мене-на плажа.

:D :D :D

А я обясни технически защо няма да може да вдигне повече от 130км . :D

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 18 мар 2008 21:45

тука вече ще става бой в който няма да участвам. :lol: отговора беше конкретно към рабит тди.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 19 мар 2008 3:00

Ventoman написа:
ifidik написа:офффф! като е спукан маркуча компа минава в авариен режим и пак забива,поради липса на данни за налягането на турбината. извади на твоята и излез извън града.като вдигнеш 130 бирата от мене-на плажа.

:D :D :D

А я обясни технически защо няма да може да вдигне повече от 130км . :D

техни4ески обяснено на първите ТДИ мотори електрониката(много е елементарна) забива за момента и после пак продължаваш напред,ама на поколението след Аfn просто ве4е са взети доста пове4е мерки и там нема лабаво :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 19 мар 2008 10:18

На колегата Adnan маркуча беше изваден и беше забит на мястото на ЕГР клапана ,а ЕГР клапана си висеше и колата си му вървеше :? ,ама по турбо пътищата извираше масло.
P.S.Иначе ако е за бира на плажа изкарвам маркуча от компа и на негово място слагам друг дето ще е в купето и ще надувам с уста доде направя 140 :lol:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 19 мар 2008 11:07

Rabbit_TDI написа:На колегата Adnan маркуча беше изваден и беше забит на мястото на ЕГР клапана ,а ЕГР клапана си висеше и колата си му вървеше :?

Дори мога да кажа, че тогава си вървеше повече колата.

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Сря 19 мар 2008 12:54

С това, което написахте ме притеснихте..Отидох в един сервиз на БОШ Дизел(момчето се справи доста бързо и точно супер доволен съм) някъде около летището се намираше с оплакване, че колата когато влиза в турбо режим забива муцуната и вместо да върви спира и повече от 110-120 не ще и тва е.Добре, че разбрах само 1 месец след покупката и от Италия.Като закачихме колата на диагностика и момчето ми вика а бе ти имаш ли турбо? И аз викам ами да, поне се чува като надува.И той вика ами компа не отчита, че имаш турбо..Давам газ вдигнали капака на колата, турбо вие та се пушек дига, стойностите на компа стоят постоянни той шаш а аз два пъти.Оказа се, че някой не знам си кога и къде ми е ръгнал маркучето дето идва от компа(едно тъничко) в дебитомера вместо в турбото, а този където трябва да е в дебитомера идващ от един клапан ми го беше ръгнал в турбото.Колата влиза в турбо режим и спира(предполагам, че компа нема как да зне, че влиза в турбо режим).Да не би и моя ЕБУ да е с масълце вътре, или няма нищо общо.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 19 мар 2008 22:06

Legolas написа:и повече от 110-120 не ще и тва е.

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Сря 19 мар 2008 23:54

ifidik написа:
Legolas написа:и повече от 110-120 не ще и тва е.

В началото беше така, сега вече 190-200 си ги вдига, но това с маслото в ЕБУ-то ме притеснява.

Върни се в “Дизелови агрегати”