Претрисане (а може би детонации?) при студен двигател.
Имам Мерцедес W123 240D
Тая кола е с атмосверен 4-ри цилиндров двигател с редова помпа. Купих си я в най-големия студ. След като си я обслужих като консумативи, наскоро забелязах че има осезамо периодично претрисане на цялата кола когато е студена. Усеща се претрисането и в купето и в кормилото. Отварям капака и гледам че периодично се сгъват тампоните на двигателя когато има това претрисане - бумтене. Не знам какво е "детонация" и как визуално (зрително и слухово) се определя?
След като дигне температура двигателя си работи спокойно и тихо без това претрисане - бумтене. Прави го само когато е студен двигателя.
Търся каква е причината. Изключвам вакуумите защото ги проверих и са в ред. Изключвам и спукана гарнитура и да влиза вода в цилиндрите защото:
- колата не прави "твърди маркучи" на охлаждането
- не се губи охлаждаща течност.
Остава да е помпата или дюзите.
Детонация се получава при обеднена смес, а такава може да се получи ако някоя дюза още докато е студена зацепва и не пуска толкова гориво колкото трябва а по-малко. Другото е помпата да не прави налягане докато е студена.
Вашето мнение?
(Аз ще сипя една добавка за прочистване на дюзи, преди да ходя в сервиз...)
Претрисане (а може би детонации?) при студен двигател.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Дизел
Сложих 20 кила дизел от Ромпетрол при наличието на 15 в презервоара. Набутах половин (1/2 от 250 грама) добавка за почистване на инжектори на дизелов двигател от Rednex.
Вървежа ясно че е друг но и тия претрисания намаляха, по точно с по малка сила. Дюза ще е... Ама ще трябва да си карам колата за да се прочисти всичко. А скоро се очертава да не я карам. Живея и работя в един и същ квартал...
Вървежа ясно че е друг но и тия претрисания намаляха, по точно с по малка сила. Дюза ще е... Ама ще трябва да си карам колата за да се прочисти всичко. А скоро се очертава да не я карам. Живея и работя в един и същ квартал...
Върни се в “Дизелови агрегати”