То от някои ПРЪЧОВЕ яко и много дълго мирише ... "то затова му е на вълка дебел врата - щ'от си върши сам работата" ...
Манталитет , това е , но отречи че има бая доза истина !!!
Няма да стане да си го оправиш сам.Трябва оста да се балансира на стенд.За тая турбина ремонта е 300-320лв.Това е при положение че няма механични повреди по оста и корпуса на турбината.Иначе земи втора ръка понеже ремонта ще излезе скъп.
и моето турбо малко омаслява питал съм майстори от семерингата било обаче ремонта бил скъп и несам го пипал малко ми пълни интеркулера и това е ,на мен неми цапа по двигателя ,иначе само в ТУ-Варна за ремонт ако питаш мен
колега не пипай турбината
няма и нищо
нормално е да хвърля масло там откъдето казваш.
Смени си гарнитурата на колектора тя е 2 - 3 лв. И си карай колата не се набутвай в шамарите. Турбото ти както обясняваш е ок
ще ти измислят оба4е ремонт4е и ще олекнеш 200 - 300 лв както някой ти отговори, а то без стенд няма да стане ще е разглобиш и после какво не си ли го правил няма кой да ти каже всеки иска да ти вземе мангите.
Май някой спомена купи си 2ра употреба намират се и ще ти останат 100 лв да се почерпиш.
турбината ти ккк ли е?
Има една тръба метална която тръгва от масления филтър и отвежда маслото към турбината, влиза горе в турбината. На нея и трябва съответно масълце да се смазва и което и е в повече го изхвърля обратно. но не през аспуха, споко
оправи си гарнитурите и не търси дебелите ремонти. това е моят съвет. Но пиши все пак да кажеш какво е станало, интересно ми е.