Скоро си купих Пассат 4 1,9ТДИ 115кс. За сега много съм доволен от автомобила.
Какво масло за двигателя бихте препоръчали?
PD 115
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Добре дошъл, и честита придобивка. Като за начало колата ти е Пасат Б5; за маслото - трябва да покрива определени норми /изисквания/ на Volkswagen - мисля че бяха VW 505 01. Зa марка - каквато си харесаш /и като цена/. Като цяло форума препоръчва MOTUL, но се ползват и доста други. Попрегледай с търсачката - има бая теми, и мнения.
Успех !
Успех !
Re: PD 115
nikivt написа:...
Какво масло за двигателя бихте препоръчали?
Изобщо не ти препоръчвам, ами направо ти казвам да не си и помисляш за нещо, което не отговаря на спецификацията VW 505.01 (освен ако в книжката на колата ти не е опоменато нещо друго). Иначе те чакат сериозни дертове.
Castrol GTD 505.01, както казва колегата imedarov, е много подходящо (не мисля да изпадам в излишни подробности че е разработено заедно с Volkswagen специално за PD двигателите им). Лично аз също ползвам такова и съм доволен. Цената е 22.50 лв./лтр. За Castrol в BG най-важното е да не налетиш на менте.
Оригиналното VW масло което е 505.01 можеш да вземеш от САКАР Ауто (VW Zentrum Sofia), разликата е, че е с около 2лв./лтр по-скъпо и се продава само в 5лтр. разфасовка. Иначе вътре маслото е на Mobil 1 (пак спец.разработка за PD двигатели)
И още нещо - маслото на 7-7500 (max.8000km) го сменяш.
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
nikivt написа:Благодаря ви за изчерпателната информация. Имам да разучавам доста неща така, че когато срещна трудности ще питам. Разбира се ще споделям и впечетления.
Не казваш какъв е точно двигателя. Както са ти писали колегите по-горе маслото минимум VW 505.01 и не повече от 15000 км, но ако колата е с long-life service тогава е 506.00 или 506.01. Ако имаш DPF тогава само 507.01. Аз карам c Shell SXL longlife III.
Върни се в “Дизелови агрегати”