Пасат Б4, 1.9 ТДИ - странни обороти при подаване на газ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
alexminator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пасат Б4, 1.9 ТДИ - странни обороти при подаване на газ

Мнениеот alexminator » Пет 20 юни 2008 14:01

Колеги, да ви споделя какви ги върши моята машина...
От няколко месеца се държи малко странно, макар че не знам дали да се притеснявам.
Пример: Карам с 60км/час на четвърта предавка ( обикновено оборотомерът сочи около 1600 - 1700 ), налага ми се да изпреварвам и натискам по-рязко газта ( може и до долу ). Оборотите се качват веднага на 3000-3200, все едно карам автоматик или съм включил на долната предавка. Изпреварвам си като пич и след като леко отпусна газта, оборотите се нормализират на около 2000. Това важи за всички предавки при съответните скорости. Сега лично на мен това "свойство" ми харесва, защото не ми се налага да превключвам, а и в планината си карам на 4-та спокойно. Въпросът е обаче дали има нещо гнило, защото преди не се случваше, а сега си е перманентно.

Ако на някой му се е случвало нещо подобно или има идея дали това е проблем, моля да пише :)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат Б4, 1.9 ТДИ - странни обороти при подаване на газ

Мнениеот Andonov » Пет 20 юни 2008 14:06

alexminator написа:Колеги, да ви споделя какви ги върши моята машина...
От няколко месеца се държи малко странно, макар че не знам дали да се притеснявам.
Пример: Карам с 60км/час на четвърта предавка ( обикновено оборотомерът сочи около 1600 - 1700 ), налага ми се да изпреварвам и натискам по-рязко газта ( може и до долу ). Оборотите се качват веднага на 3000-3200, все едно карам автоматик или съм включил на долната предавка. Изпреварвам си като пич и след като леко отпусна газта, оборотите се нормализират на около 2000. Това важи за всички предавки при съответните скорости. Сега лично на мен това "свойство" ми харесва, защото не ми се налага да превключвам, а и в планината си карам на 4-та спокойно. Въпросът е обаче дали има нещо гнило, защото преди не се случваше, а сега си е перманентно.

Ако на някой му се е случвало нещо подобно или има идея дали това е проблем, моля да пише :)

:lol:
Aми ти си направо като новите кутии на ауди :lol:

Плачеш за съединител. :cry:
Това е голата истина.

alexminator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alexminator » Пет 20 юни 2008 14:15

Е лошо няма. Само един лаишки въпрос: Какво общо има съединителят с описаната ситуация при положение, че нямам проблеми с превключването и др. подобни.

П.С. Питам, защото ме интересува, не се заяждам.

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пет 20 юни 2008 14:26

Съединителя буксува :twisted:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 20 юни 2008 14:27

Използвай например гугала за да ти светне малко поне какво е съединител (устройство,принцип на работа и т.н.)

И ще видиш как сам ще си отговориш на въпроса. :wink:

п.с. и аз не се заяждам :wink:

alexminator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alexminator » Пет 20 юни 2008 14:38

Мерси, така е наистина. Ще трябва да взема мерки :lol:

Върни се в “Дизелови агрегати”