Знам че не съм за тук но знам че тук има доста хора които са се занимавали с дизели.един колега има Xantia 1,9TD .Днес като тръгва на работа след 1км нещо се разтриса колата на ниски обороти и като подава газ от ауспуха започва да излиза черен пушек и след още 1км колата спира и като запали работи 3-4 сек и гасне.Ако някой се сблъсквал с нещо подобмо моля да помогне..
mod edit: dobrinb
Ксантия 1.9 TD гасне, черен дим, тресе!?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди имах Пежо 406 1.9 ТД+и.
Чак не ми е гаснело но ми прекъсваше като дам рязко газ все едно някой спира нафтата. Като отворих горивния филтър вътре целия беше на парцали раздробен и не отиваше гориво.
Може да се огледат нафтовите маркучетата за пукнатини изтичане.
Би трябвало да има една лампа свети жълто като почне да прекъсва, не е тази за подгряване забравих и формата.
На диагностика не показва нищо. И варианта с откачена на + от акумулатора не помагаше.
В форума на пежо го има като рядко но срещан проблем.
Чак не ми е гаснело но ми прекъсваше като дам рязко газ все едно някой спира нафтата. Като отворих горивния филтър вътре целия беше на парцали раздробен и не отиваше гориво.
Може да се огледат нафтовите маркучетата за пукнатини изтичане.
Би трябвало да има една лампа свети жълто като почне да прекъсва, не е тази за подгряване забравих и формата.
На диагностика не показва нищо. И варианта с откачена на + от акумулатора не помагаше.
В форума на пежо го има като рядко но срещан проблем.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Re: Ксантия 1.9 TD гасне, черен дим, тресе!?
при мен имаше такова нещо точно преди да купя колатаlupibal написа:Знам че не съм за тук но знам че тук има доста хора които са се занимавали с дизели.един колега има Xantia 1,9TD .Днес като тръгва на работа след 1км нещо се разтриса колата на ниски обороти и като подава газ от ауспуха започва да излиза черен пушек и след още 1км колата спира и като запали работи 3-4 сек и гасне.Ако някой се сблъсквал с нещо подобмо моля да помогне..
mod edit: dobrinb

но се оказа затлачен филтър на помпата

след изчистването му всичко се оправи и вече 3 месеца и половина нямам никакъв проблем...

Върни се в “Дизелови агрегати”