40 литра дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 14 юли 2008 9:15

dobrinb написа:Всичко това за производството и т.н. не знам дали е вярно, но знам, че нафтата е един вид остатъчен продукт, който се получава след извличането на бензина от нефта. След това остава мазут, леки корабни горива, битуми, асфалт, такива работи.

Съгласен съм с написаното ... и нас така ни учеха в училище едно време но ... колко от бензиновите автомобили карат на бензин реално. Нали все пак нафтата е отпадък ... а като няма потребление на бензин как да има отпадъци ;) За мен не е изненада или нещо ненормално, че нафтата е по-скъпа от бензина.

dolsineq

Мнениеот dolsineq » Пон 14 юли 2008 20:19

flash написа:Според мене всичко е спекулация , нафтата трябва да е по-евтина от бензина.

До преди половин година дизела беше по-евтин , едва ли се е вдигнала консумацията му толкова много че сега да е с 15ст. отгоре...

:rocketwhore Това си е чиста проба спекула колеги.Трепането им е малко на тези БГ.мафиоти.Никъде по белия свят дизела не е по-скъп от бензина.Вече попрекаляват.Крайно належащо е "тези " да се унищожат и плитко да се закопаят. :bishop

Потребителски аватар
pdols
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdols » Пон 14 юли 2008 21:08

Sorry колега ,незнам за "белия свят" но тук в UK цените са такива:безин 1,22-дизел1,42 ПАУНДА/литър :wink:

Потребителски аватар
binata55
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот binata55 » Пон 14 юли 2008 23:28

Ама там колко ти е пенсията"заплатата" и тука колко изкарваш?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 14 юли 2008 23:49

binata55 написа:Ама там колко ти е пенсията"заплатата" и тука колко изкарваш?

Въпроса не беше за заплатите а за това че и в UK нафтата е по-скъпа от бензина което според мен потвърждава факта че потреблението му е много по-голямо от това на бензина а е вторичен продукт в производствения цикъл и затова се оскъпява /поема от цената на залежалия бензин/ :lol:

Потребителски аватар
satansho
Автомобил: VW T4 Audi
Двигател:

Мнениеот satansho » Нед 20 юли 2008 19:42

не видях аз обаче ,смислено обяснение защо толкова десетилетки нафтата е държана по евтина.
Трябва да има някакво обяснение освен спекулата,защото иначе жална ни майка...

http://energy.eu/#prices

според този бюлетин ползваме едни от най евтините цени на енергията като цяло който каквото и да казва въпреки че сметката не излиза спрямо курса на еврото и табелките с цените на бензиностанциите ама карай ..

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 21 юли 2008 10:44

satansho написа:не видях аз обаче ,смислено обяснение защо толкова десетилетки нафтата е държана по евтина.
Трябва да има някакво обяснение освен спекулата,защото иначе жална ни майка...

Няколко пъти го написаха ... по-смислено от това, че дизеловите автомобили са в пъти повече от колкото преди години малко ли е?

Върни се в “Дизелови агрегати”